Selektivna tolerancija na "grehove"

Pa mozda ce reci samo "vidi ludaka" ili "boze me sacuvaj", ali nece naci za shodno da se zgrazavaju nad recimo pijanim covekom koji lezi u kanalu, jer je to postala uobicajena pojava, pa su se navikli i to im je postalo prihvatljivo, cak i simpaticno, jer je toboz deo naseg identiteta i sta ti ja znam. Mnogi ljudi cak nisu ni svesni svog licemerja, odnosno toga koliko je to sto rade u najmanju ruku neposteno i nefer.

Sazeto receno: covek koji je mrtav pijan na Guci - simpaticna budala, covek drogiran na egzitu - opasni demonizovani ludak kojeg se treba kloniti
S kim se ti to družiš kad tako razmišljaš?
Kod koje grupe ljudi ti to vide da je ležanje alkoholičara u kanalu simpatično?
Ako si takvim ljudima okružen podhitno menjaj okruženje.
Prljavi alkos u kanalu = budala bez onog simpatično
Narkoman na exsitu takodje budala
Šta tu nije jasno?

S kim se ti to družiš kad tako razmišljaš?
Kod koje grupe ljudi ti to vide da je ležanje alkoholičara u kanalu simpatično?
Ako si takvim ljudima okružen podhitno menjaj okruženje.
Prljavi alkos u kanalu = budala bez onog simpatično
Narkoman na exsitu takodje budala
Šta tu nije jasno?

Menjao sam razna okruzenja, ali sam uvek bio okruzen pretezno takvim ljudima. Nisam se druzio sa njima u toj meri, ali sam ih sretao i upoznavao.

@momcilo95
Definitivno, selektivna tolerancija, ali ne vidim poentu u ovoj temi.
Tako je, jeste, j.ebiga, nažalost, u pravu si.
Ali teme se valjda postavljaju ako se oko nečega dvoumiš, ovde je sve jasno kao dan.
Sem što si možda malo preterao i što rekoše njih dvoje, izmiksovao babe i žabe (Popišana pijana matora krezava budala ne znam kome može biti simpatičan, još ako leži u kanalu, ali shvatio sam poentu, tačno je da postoje dvostruki standardi, samo su ti primeri loši.

Uzmi ovaj dvostruki standard:
Čoveka su zatvorili u ludnicu na 2 ili beše 3 sedmice jer je uhapšen zbog nanošenja teških telesnih povreda, neće da ga puste da se brani sa slobode jer je proglašen neuracunljivim, dok mu istovremeno sude kao potpuno uracunljivoj osobi (pri tom ne može da se vadi na olakšavajuće okolnosti, niti može da izađe iz ludare)
Da nije strašno bilo bi smešno.

Back