tvoja strahovanja, pitanja i dileme su karakteristicni za sve osobe koje zapocinju seksualni zivot. Takodje, sex sa "najboljom ribom u gradu ili frajerom" nije zagarantovan 'dobar' sex. Savetovala bih ti da se opustis i da pokusas sto manje da mislis o tome sta, kako, zasto, koliko ko ima iskustva, sta ce on/ona da misli, sta je bilo pre a sta ce biti posle ......... Ako se preopteretis ovakvim razmisljanjima, to ce uticati na tvoju i njegovu spontanost i opustenost, dakle i na sam cin.
Verovatno svi mi postavljamo i odredjena ocekivanja, narocito kada je u pitanju 'prvi put'. Savetovala bih ti da ne postavis prevelike zahteve ni sebi, ni njemu/njoj, niti situaciji jer cesto upravo jer smo imali preterana ocekivanja bivamo razocarani - iako je objektivno sve bilo u redu.
Sigurno vas dvoje razgovarate i o ovoj temi, slobodno mu/joj i otvoreno reci sve sto mislis, osecas, zelis, pitaj sve sto te zanima.
Sto se tice 'fizickih stvari' - to je individualno. Neke devojke boli vise, druge manje; sto zavisi od vise cinilaca - tvoje konstitucije, opustenosti, zelje, partnera ...... I u vezi sa orgazmom je slicna situacija - nekome je potrebno vise, nekome manje vremena, poneka devojka vec prvi put moze da dozivi orgazam (mada je dosta retko); sto takodje zavisi od vise cinilaca. No, videses i sama/sam, iako zvuci otrcano - "vremenom sve dodje na svoje". Seksualni zivot je nesto sto se postepeno gradi i razvija, najbitnije je da si ti opustena/opusten i sigurna/siguran u to sta hoces a sta neces.
Na tvoje pitanje da li i kada da spavas sa deckom/devojkom ne mogu ja da ti odgovorim vec jedino i iskljucivo ti sama/sam. Kada ti budes mislila/mislio da si 'spremna/spreman' i kada ti budes zelela/zeleo. Dakle, tvoja odluka zavisi od tebe, ne od drugih i ne od situacije i toga da li je ona/on 'savrsen/a'.
Podsecam te da obavezno koristite neki vid zastite, najbolje kondom jer stiti i od nezeljene trudnoce i od brojnih polnih bolesti.
Nadam se da sam ti ublazila neka strahovanja i dala potrebne informacije.
ebo vas bog idem da studiram seksologiju

))))