Bliskost kroz seks

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koja je to razlika... dakle, kada si sa nekim ko svrši u tebe i tako ležite zajedno neko vreme.. dešavalo se da preko mene i zaspi.. ili posle svršavanja svako na svoju stranu. Ali, bukvalno takve sitnice prave bliskost ili ne.. ok ako nije za vreme ili neposredno posle seksa, mora nekada da bude poljubaca i maženja. E ako ni toga nema, ne vidim način da se vežeš za nekog muškarca... Mora postojati dodir koža o kožu, ili usnama
Pitao sam Ai sta se desava u tijelu muskarca nakon seksa i zasto se ne vole grliti.

1. Dopamin opada

Dopamin je neurotransmiter povezan s uzbuđenjem, motivacijom i nagrađivanjem.

Tokom seksualnog uzbuđenja dopamin je visok, a nakon orgazma naglo pada.

Taj pad dovodi do smanjenja osjećaja euforije i energije, pa muškarac prelazi iz "aktivnog" u "opušteno/umorno" stanje.

2. Prolaktin raste

Prolaktin je hormon koji se oslobađa poslije orgazma.

Povećanje prolaktina blokira seksualnu želju na neko vrijeme (tzv. refraktorni period kod muškaraca).

Takođe može izazvati pospanost i potrebu za mirovanjem.

3. Oksitocin i vazopresin

Oksitocin ("hormon zagrljaja") se oslobađa i kod muškaraca i kod žena tokom seksa. Kod muškaraca ga vazopresin često "prigušuje", što može učiniti da fizička bliskost poslije seksa nije jednako intenzivna potreba kao kod žena.

ozbiljno.. mogla bi.. baš si potkovana teoretskim znanjem o sexu.. povezuješ stvari, znaš da pišeš itd.. jedino ako ti glupo zbog okoline tj tvoje familije, kolega da objaviš takvu knjigu..
Ma nemam vremena. Pišem druge ozb stvari. Ovo je sve tralala, ima gomile knjiga na tu temu. Ne verujem da si ozbiljan

Ali mislim da sam muškarac da bih bila odličan ljubavnik. 😇

Koliko ste uspeli da izgradite bliskost sa nekim kroz seks, da li sa svim osobama to spontano ide čim imate seks, ili je ta bliskost vezana za manji broj osoba sa kojima se "to nešto" izgradilo.

Da li je ta bliskost prevarna jer ne počiva na realnim odnosima dve osobe, već samo na telesnoj bazi?

Da li se po tom pitanju muškarci i žene generalno razlikuju?
Sta je "to nesto" ?

da, da.. znaš dosta o tome.. :)

Volela bih nekada da sam muško.. pto se sexa tiče. Ba bih imala razne ideje 😁😄😎... Ovako kao žena ne možeš sve ni da kažeš šta ti pada na Pamet, osim ako je stvarno sa nekim dobro, a ni da menjaš partnere jer si obeležena.. ne šta će ljudi da kažu, već najpre muškarci ne cene kada mogu brzo da dobiju, više se pale na jurcanje i onda... Meni to dosadno da se igram mačke i miša. U svakom slučaju bih više profitirala da sam muško. Bila bih Don Žuan 🥳

Volela bih nekada da sam muško.. pto se sexa tiče. Ba bih imala razne ideje 😁😄😎... Ovako kao žena ne možeš sve ni da kažeš šta ti pada na Pamet, osim ako je stvarno sa nekim dobro, a ni da menjaš partnere jer si obeležena.. ne šta će ljudi da kažu, već najpre muškarci ne cene kada mogu brzo da dobiju, više se pale na jurcanje i onda... Meni to dosadno da se igram mačke i miša. U svakom slučaju bih više profitirala da sam muško. Bila bih Don Žuan 🥳
pa možeš da postaneš muško al bolje ostani to što jesi ;)

Koliko ste uspeli da izgradite bliskost sa nekim kroz seks, da li sa svim osobama to spontano ide čim imate seks, ili je ta bliskost vezana za manji broj osoba sa kojima se "to nešto" izgradilo.

Da li je ta bliskost prevarna jer ne počiva na realnim odnosima dve osobe, već samo na telesnoj bazi?

Muskarci dele zene na dve grupe; yebljive (one koje bi kresnuo), i one koje ne bi. Bliskost nije posledica seksa, a nije ni uzrok.Imas osoba sa kojima zelis biti blizak,jer imate nesto zajednicko (pogled na zivot, politiku, volite prirodu...)
Ne postoji razlika izmedju zena, i muskaraca po tom pitanju, jedino sto postoji odredjeni imidz za zene (kao mora biti zaljubljena da ode snekim u krevet,sto podrazumeva barem zelju za bliskoscu)

A zar vama ne deluje da je dovoljna bliskost to što ste se skinuli goli? Što ste videli međusobno vaše polne organe?

To ostaje kao neki pečat između vas, neko dublje znanje o toj osobi, nešto što ste samo vas dvoje imali... zar i to nije bliskost?
Jeste bliskost ali kratkotrajna i neobavezna. Od te bliskosti možeš iscediti kap čiste emocije to je gorivo za jedva nekoliko sati života.

Kako drugačije? Pa svaka baš svaka žena će ostaviti sve bliske, kada naidje na dobar seks i bliskost.
Lepo kaže djoka, ništa pre seksa. Tačnije, žene se zaljubljuu tek posle sexa, pa odatle bliskost, ako muškarac ne pobegne ili je loš sex pa i žena ode po lek tetki.

Muskarci dele zene na dve grupe; yebljive (one koje bi kresnuo), i one koje ne bi. Bliskost nije posledica seksa, a nije ni uzrok.Imas osoba sa kojima zelis biti blizak,jer imate nesto zajednicko (pogled na zivot, politiku, volite prirodu...)
Ne postoji razlika izmedju zena, i muskaraca po tom pitanju, jedino sto postoji odredjeni imidz za zene (kao mora biti zaljubljena da ode snekim u krevet,sto podrazumeva barem zelju za bliskoscu)

trebalo bi da ih dele na dve grupe
one koju mogu i
i one koje ne mogu da kresnu.

to je ipak realnija podela moraš priznati

Šta dođe bliskost - povezanost, razumevanje, konekcija?
Možda nije bliskost u pitanju već nešto drugo? Ono sve zavisi kako bi to neko opisao
Verovatno se razlikuju po dosta toga

Back