Седамнаестогодишњак који је погунуо бранећи малог брата

Ma ne, neko siptari na njihovu srecu nemaju takve specijalce kao sto si ti, koji na svaki pomen njihovih zrtava imaju ono ali, ispadamo najveci zlocinci zbog takvih imbecila.
Ispričaj čika Sizi kojom metodom dođeš od "učinili smo bar jedan zločin" do "samo smo mi krivi i mi smo najveći zločinci".

Ta trećesrbijanska metodologija zaključivanja mi je uvek bila zanimljiva, baš zato što je toliko misteriozna.

To te je Druga Srbija na TV učila deset godina da je blesavi lopov Zlobodan isključivo i retroaktivno kriv i za to. Interesa nije bilo uopšte, ne čitam Foreign Affairs Magazine godinama pa ne znam koji su bili motivi i čime je opravdavano, šta je sve konstatovano i koji su sve motivi bili u igri.

Čeda Jovanović je to nazivao ‘anesteziranjem javnosti’, čovek patio od mišljenja naglas.
Ne. Epilozi.

Ispričaj čika Sizi kojom metodom dođeš od "učinili smo bar jedan zločin" do "samo smo mi krivi i mi smo najveći zločinci".

Ta trećesrbijanska metodologija zaključivanja mi je uvek bila zanimljiva, baš zato što je toliko misteriozna.

Nije bas misteriozna kolko je primitivna i predvidljiva.

Samo povežeš njihove tacke spajanja:

Diktatorski režimi - ekstremni stavovi - demonizacija neprijatelja - zločini

Има и оних који ће утерати своме само да се додворе туђем, нажалост. Ако ћемо о карактерним особинама. И рекла бих да је то ипак најгора- продати веру за вечеру.
Da li stvarno misliš da je sve u ratu crno-belo? Samo jedna strana je zla i naopaka, a druga je anđeo iz raja i nije napravila nijednu grešku niti zločin?

Meni se čini da to nigde nije tako.

Da li stvarno misliš da je sve u ratu crno-belo? Samo jedna strana je zla i naopaka, a druga je anđeo iz raja i nije napravila nijednu grešku niti zločin?

Meni se čini da to nigde nije tako.
Не мислим.
Али јасно видим да се увек, када се помињу наша страдања нађу неки политички коректни да помену и туђа. А ретко када, заиста ретко је обрнуто.

Back