- Poruka
- 1.436
Izjasni se slobodno.Kako to da granice tzv “Jugoslavije” nisu bile bitne a “republjičke” “jesu”?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izjasni se slobodno.Kako to da granice tzv “Jugoslavije” nisu bile bitne a “republjičke” “jesu”?
Nisam cula da se neko posebno zalio.Nije isto minobacač i regularno topništvo haubicama i raketnim sistemima.
Pokazalo se da 1995. da naši vojnici nisu u stanju izdržati dejstvo hiljada projektila.
dve hiljade ili dvadeset vojnika, bilo je isto, povukli bi se pred vatrom.
To je jako neugodan osećaj, kad tuče hiljade eksplozija oko tebe.
Kakav je to koridor bio na Ozrenu?
Bilo ih je u intervalima 20 000 - 60 000, dakle ukupno i puno više od 60 000, ali najžešće ofanzive na Bihać bile su 92,94 i 95. Ta ofanziva naša na Bihać pred Oluju bila je najžešća i već su srpske snage prodrle u sam grad i vodile su se bitke oko bolnice pješačke u Bihaću.
Dakle, vršili smo masovni napad 1995 na pravcu Bihaća, a tebi nije jasno da ue to velika enklava i da je zahtevala 20 000 vojnika samo da se drži to na mestu, bez ikakve ofanzive, a onda za ofanzivu još duplo više.
Dakle, realno pred Oluju oko 40 000 - 60 000 srpskih vojnika napada Bihać. Pa samo je bilo 5000 muslimana tamo na našoj strani od Fikreta Abdića vojnika. Obranu je držao HVO Bihać, a ne muslimani.
Hrvatski trol koji provocira glumeći nekakvog “razočaranog Srbina”: čovek ne zna ni kako se na srpskom kaže ‘topništvo’.Pricao si o koridoru i Ozrenu...kakav sad Vukovar pominjes?
Sad sam sigurna da si Hrvat.![]()
Ne bi se moglo reć.
Zaglavljen si kad stojiš tako kako naši stoje na koridoru - sabijen na mali prostor sa dve strane, bez mogućnosti manevra, bespomoćan.
Hrvati 1992 nisu imali topništvo, ali 1995 su doveli topništvo na koridor i to je bio kraj priče, jer su imali i one bespilotne letelice i snimali naše položaje, Mogli su nas zdrobit samo topništvom
Meni se cini da ih ti sve vrijeme pricas.A ja sam siguran da je tebi jasno da si na početku pričala gluposti.
Uglavnom JNA kao vojska drzave Jugoslavije je trebalo da brani tu drzavu.
Zasto nije,ne znam.
Zaista? Reci, da li ti je poznato da se Celje zahteva za “veliku” Hrvatsku?Vojsku u Ukrajini kontrolise nejzina civilna vlast. To nije bilo slucaj u SFRJ, gde se je JNA barem u svom zadnjim mesecima ponasala kao drzava u drzavi.
Nemaju pravo.Eto Srbi u BiH su npr.zeljeli da ostanu u Jugoslaviji.Isto tako Srbi u Hrvatskoj.
I...sta onda? Nemaju pravo.
Nije trebala.Uglavnom JNA kao vojska drzave Jugoslavije je trebalo da brani tu drzavu.
Zasto nije,ne znam.
Sta ima to sa civilnom vlascu?Zaista? Reci, da li ti je poznato da se Celje zahteva za “veliku” Hrvatsku?
Izvini, sa koje strane su se tvoji borili na Bistrici Lesnoj i Kobaridu?Vojska neke normalne drzave ne moze da cini bilo sta bez naredjenja svojih civilnih vlasti. Sve ostalo je ponasanje vredno neke banana republike.
Samo to da ovde jedan hrvatski domoljuB glumi Slovenca, ništa drugo.Sta ima to sa civilnom vlascu?
Da ali Limunada se pretvara da je napad JNA na ono što je ostalo od istorijske Hrvatske (zapadna Hrvatska) obrana njene države.Vojska neke normalne drzave ne moze da cini bilo sta bez naredjenja svojih civilnih vlasti. Sve ostalo je ponasanje vredno neke banana republike.
Ne budi agresivan.Nemaju pravo.
Postoji Hrvatska i Srbija, a Jugoslavija samo ako to želi Hrvatska i Srbija.
Možda zato što vama nije uopće bilo stalo do Jugoslavije, već do velike Srbije. Na stolu je bila i labava federacija i konfederacija, ali vi ste htjeli Jugoslaviju po uzoru na Sovjetski Savez, dakle komunističku jednopartijsku visokocentraliziranu državu u kojoj su Srbi gospodari a ostali boranija. A dobili ste to da Beograd gori dok u Zagrebu 500 000 mladih Hrvata zagrljeno pjeva mi smo braća svi.Kako to da granice tzv “Jugoslavije” nisu bile bitne a “republjičke” “jesu”?
Nije obrana,nego odbrana.Nije trebala.
A branila je - tojest osvajala Hrvatsku punom vojnom snagom, ali ti to osvajanje Hrvatske nazivaš obrana Jugoslavije.
Evo, devojka se pravi da ne razume da je rat 1991 rat Hrvata protiv Srba.Ne budi agresivan.
Mesic je davno rekao da je obavio posao i da Jugoslavije vise nema.
Nece je ni biti nikad vise.
Ali dok je bila ,imala je sasvim legitimno pravo da svojom vojskom,a to je JNA,udari na one koji su htjeli da je razbiju.
A zasto je bila mlaka u tome,rekoh da mi nije jasno.
Borili su se u Kobaridu--na austrougarskoj strani, naravno. Ta drzava je raspala zato sto se nije prilagodila stvarnosti 20. veka. Tada joj vec nije bilo spasa. Sedamdeset godina poslije Jugoslavija je raspala iz slicnih razloga. Sada su i jedna i druga gde im je mesto: u istorijskim knjigama.Izvini, sa koje strane su se tvoji borili na Bistrici Lesnoj i Kobaridu?
mislim na deo Ozrena koji su muslimani uzeli 1995.
Čemu to trolanje ili ne znaš?
Jedino Srbija nije imala referendum što Srbi žele. Borila se rukama i nogama, grizla, da ne ostane sama. Onda Crnogorci održali referendum i Srbija,se sljedeće jutro našla sama i napuštena.Svaka republika je imala priliku da pita svoje birače da li žele da njihova republika ostane u federaciji ili ne.
Hrvatska povijest je zapisana u kamenu od prve polovice 9.st., ima se puno crkava, samostana, gradova i utvrda, nešto što ostalima u EX-YU fali do kasnog srednjeg vijeka, 13-14. stoljeća.
Počelo se skromno, male crkvice zadužbine knezova i župana o čemu svjedoče zapisi u kamenu. Od 11.st. gradnje hvataju korak sa sličnim u ostaknu Europe sa katedralama i utvrđenim gradovima.
Naravno da je moje.Da ali Limunada se pretvara da je napad JNA na ono što je ostalo od istorijske Hrvatske (zapadna Hrvatska) obrana njene države.
Dakle oće da dođe vojskom u zapadnu Hravtsku, jer tvrdi da je to njezino jednako koliko i od Hrvata.
Ovde piše da je Hrvate trebalo utabat svom silom ako ne pristaju na našu komandu, a po drugim temama priča da je rat došao nepozvan u njeno dvorište, jer ona nije htela rat.
Pa sad kad te dete pretuklo možeš tuć samo glavom u monitor.Nije obrana,nego odbrana.
Ne,nije udarala punom snagom ni na vrijeme.
Dijete treba tuci odmah cim se ubezobrazi,a ne kad ono pocne tebe da tuce.![]()
Savrseno razumijem da Hrvati ratuju protiv Srba jos od 41-e,a i ranije.Evo, devojka se pravi da ne razume da je rat 1991 rat Hrvata protiv Srba.
Priča kao da je to rat Jugoslavije protiv Italije.
Ne trtljajSamo se vi tjesite!
Protjerali ste i poubijali neduzan narod,doduse nije vam prvi put,navikli ste.
Koga ste pobijedili...babe od devedeset godina ste ubijali na kucnom pragu.
Ili je pobjeda bombardovanje kolone izbjeglih?
Nego,ima li neka pjesma Danke Nato u zbirci vasih domoljubnih pjesama?
Uvijek postoji prvi put.Nego ne mozes "ukrasti"drzavnost iz Jugoslavihe koju nisi unio u nju.