Sedam zemalja NATO potvrdile dolazak u Zagreb na vojnu paradu povodom akcije Oluja

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da je moje.😂
Ne moze tebi Jugoslavija kao drzava da pokloni tu drzavnost u vidu republike,a da ti jednostavno protivustavno pobjegnes sa poklonom.
Nije se Hrvatska izborila za republiku Hrvatsku,nego upravo Jugoslavija i Srbi.
Nego,jesi li Hrvat ili nisi?😂
Srbija se izborila protiv Turaka za hrvatsku nezavisnost?
Neće biti, Srbija je bila glavni pomagač turskog napada na hrvatsku državnost, zato sada i sediš u hrvatskom trbuhu u Bosni i kucaš pizdarije.

Nije obrana,nego odbrana.😂
Ne,nije udarala punom snagom ni na vrijeme.
Dijete treba tuci odmah cim se ubezobrazi,a ne kad ono pocne tebe da tuce.🙂

Pa da...dakle, da je bilo snage pa da potucemo razmazene Slovence i Hrvate sada bi srecna nama zora izjutra dolazila.
Jesam li dobro razumela?

To sto nas nece, to nikom nista...ima da nas hoce na silu inace guza ima da boli, strogo ali pravedno.

Ne ide to tako, ipak je za tango potrebno dvoje...a jedan deo para govori bezmalo stotinu godina da nas - nece.
Silni ljudi izginuse jer nam u glavu ne ulazi prosta stvar. Niti su hteli u zajednicku drzavu, niti im je ta drzava prirasla srcu.
Da je bilo razuma, nikada je ne bi ni bilo, pitanje je da li bi Jasenovca uopste bilo i u kom pravcu bi tekli odnosi.
Ta nesretna ideja jugoslovenstva je najgori sejtan koji nas je kao narod mogao zadesiti.

Hrvatska povijest je zapisana u kamenu od prve polovice 9.st., ima se puno crkava, samostana, gradova i utvrda, nešto što ostalima u EX-YU fali do kasnog srednjeg vijeka, 13-14. stoljeća.
Počelo se skromno, male crkvice zadužbine knezova i župana o čemu svjedoče zapisi u kamenu. Od 11.st. gradnje hvataju korak sa sličnim u ostaknu Europe sa katedralama i utvrđenim gradovima.
Vidi se organski razvoj sposobnosti domaćih majstora. Srbi počinju tako da naručuju gradnju od stranih majstora, često upravo iz Dalmacije.
U kamenu? Od XI stoljeća? Izvini, da li znaš da su u to vreme Prigorje, Zagorje i Zagreb bili ostaci ostataka slovenske Panonske kneževine? Tadašnja Hrvatska je cela, u punom sastavu bila u okolini Šibenika i zaleđu Zadra, plus Gorski Kotar.

Ako ne veruješ, imaš slovenačko-prekomursko/međumurski rečničić online, i poređenje zagorskih reči koje se ne poklapaju niti sa slovenačkim niti sa standardnim hrvatskim sa nekim srpskim dijalekatskim rečnikom će pokazati da je Panonska kneževina stvarno postojala i da pored onog ‘pojdem si doma, pa si dojdem doma’, ili ‘otide si od doma’ (pobeže od kuće) tamo ima i koliko hoćeš neočekivanih leksičkih sličnosti sa govorima istoka Srbije, npr tlačiti i klačiti i svi derivativi (zagorski klačar može i da se doklatari i do tamo i da svi isto znaju da je u pitanju neka skitnica) i sl…

Kakve veze ima tadašnja Hrvatska sa Panonskom kneževinom?

Savrseno razumijem da Hrvati ratuju protiv Srba jos od 41-e,a i ranije.
Nego ne mozes "ukrasti"drzavnost iz Jugoslavihe koju nisi unio u nju.
Pa Hrvati imaju državnost neprekinutu, a mi je nemamo uopšte.
Nas su Hrvati oslobodili od Turaka još u 18 veku, dakle sve kasno shvataš i vidiš naopako.
A i pre toga su nas oslobodili od Bugara u srednjem veku.
Onda Srbija pripada Hrvatima?

😂
Ne znam,ja ne idem na hrvatske forume...dakle ne zalim za Hrvatima,niti me interesuju.
Pitanje je sta ti trazis ovde kad imas "neovisnost".😂
Još hoćeš da poteraš Hrvate sa foruma, a ovde tvrdiš da je Hrvatska tvoje dvorište.
Dakle ti njima možeš da dođeš sa tenkom u dvorište, a oni ne smeju tebi da dođu na forum da te pitaju šta pričaš?

Jedino Srbija nije imala referendum što Srbi žele. Borila se rukama i nogama, grizla, da ne ostane sama. Onda Crnogorci održali referendum i Srbija,se sljedeće jutro našla sama i napuštena.
Do danas ne zna što želi sa sobom.

Održati referendum i pitati narod želite li samostalnu državu ili da se jednostrano pripojimo, npr. Crnoj Gori kao njena provincija?
Želite li u EU?
Dva pitanja koja bi razjasnila kojim putem da krene Srbija.

Srbija dok je setala naokolo izgubila je svoje.
Kosovo je bilo odvajkada srpsko i zali boze kako ga je izgubila...i nikada ga ne bi izgubila da se nije lomatala tamo gde nije morala biti.

Pitanje je da li bi Makedonija ikada otisla, da li bi Crna Gora otisla i da li bi Kosovo bilo izgubljeno da se nismo grcevito drzali Hrvatske i Bosne.
Na kraju smo izgubili sve...i nikako da naucimo, nikako!

Kosovo je bilo odvajkada srpsko i zali boze kako ga je izgubila...i nikada ga ne bi izgubila da se nije lomatala tamo gde nije morala biti.

Pitanje je da li bi Makedonija ikada otisla, da li bi Crna Gora otisla i da li bi Kosovo bilo izgubljeno da se nismo grcevito drzali Hrvatske i Bosne.
Tačno, mi smo Kosovo izgubili zbog osvajanje Hrvatske, a ne zbog Kosova.
Kog na zapadu boli đon za Albance u Srbiji?!

Jugoslavija je možda mogla opstati jedino tako da je JNA nakon što je Srbija ukinula Vojvodini autonomiju, ušla u srpsku skupštinu i pobila sve koji su dali svoj glas za to, uključivo s Miloševićem. Jednom kad ste pokazali i dokazali da je ustav mrtvo slovo na papiru ukidanjem autonomije Vojvodini i upadom u centralnu banku, više nitko se nije osjećao dužan držati se ustava i država je krepala.

Pa da...dakle, da je bilo snage pa da potucemo razmazene Slovence i Hrvate sada bi srecna nama zora izjutra dolazila.
Jesam li dobro razumela?
Nisi dobro razumjela,kao i obicno.
To sto nas nece, to nikom nista...ima da nas hoce na silu inace guza ima da boli, strogo ali pravedno.
E,to da li hoce ili nece je trebalo sprovesti posle,ali svepo zakonu i ustavu...i onda neka ide kud ko hoce.
Ako moze,naravno.Ako zeli vecina gradjana.
Dakle dogovor...a ne ono,mi cemo preglasati Srbe,ko ih hebe?
Ne ide to tako, ipak je za tango potrebno dvoje...a jedan deo para govori bezmalo stotinu godina da nas - nece.
Silni ljudi izginuse jer nam u glavu ne ulazi prosta stvar. Niti su hteli u zajednicku drzavu, niti im je ta drzava prirasla srcu.
Htjeli su i te kako kad im je odgovaralo.
I nije to najveci problem,mozda i mi necemo sa njima...ali treba valjda i Srbi da se nesto pitaju...
Narocito sto su im omoguculi i te republicke granice,jer znamo ko su i gdje su Hrvati i Bosnjaci bili u drugom svjetskom ratu.
Dakle,nije Bosna i Hrvatska morala biti bas u tim granicama.Mogla se otcijepiti i drugacije.
Sigurna sam da tada plakao niko za njima ne bi.
Da je bilo razuma, nikada je ne bi ni bilo, pitanje je da li bi Jasenovca uopste bilo i u kom pravcu bi tekli odnosi.
Ta nesretna ideja jugoslovenstva je najgori sejtan koji nas je kao narod mogao zadesiti.
To se slazem.Nije je trebalo ni biti.Ali kad je vec bila trebala se postovati.
I trebalo se dogovarati.A zna se ko nije htio dogovor.To nisu bili Srbi.

Blago rečeno, nego njega treba pitati i kada su tačno prvi put Slavonija i Zagorje postali Hrvatska. Do 1830 su oni bili Slovenci/Sloveni a današnji Slovenci iz Slovencije Kranjci.
Slavonija je postala Hrvatska kad je kralj Tomislav pomaknuo granicu na Dravu.
Ali kad je netko trol poput tebe onda ne priznaje istinu nego ponavlja kada, kada, kada

Zaista? Danke Deutschlandu bilo žao? Preglasavaće se izvesna opcija sa AV i SNS do mile volje, nemojte samo da tada tražite podršku.

Srbija se izborila protiv Turaka za hrvatsku nezavisnost?
Neće biti, Srbija je bila glavni pomagač turskog napada na hrvatsku državnost, zato sada i sediš u hrvatskom trbuhu u Bosni i kucaš pizdarije.
Dakle,jesi li Hrvat ili nisi?
Ako jesi,zasto se lazno predstavljas?
Nijednog Srbina ne nerviraju moje "pizdarije".😂

Nisi dobro razumjela,kao i obicno.

E,to da li hoce ili nece je trebalo sprovesti posle,ali svepo zakonu i ustavu...i onda neka ide kud ko hoce.
Ako moze,naravno.Ako zeli vecina gradjana.
Dakle dogovor...a ne ono,mi cemo preglasati Srbe,ko ih hebe?

Htjeli su i te kako kad im je odgovaralo.
I nije to najveci problem,mozda i mi necemo sa njima...ali treba valjda i Srbi da se nesto pitaju...
Narocito sto su im omoguculi i te republicke granice,jer znamo ko su i gdje su Hrvati i Bosnjaci bili u drugom svjetskom ratu.
Dakle,nije Bosna i Hrvatska morala biti bas u tim granicama.Mogla se otcijepiti i drugacije.
Sigurna sam da tada plakao niko za njima ne bi.

To se slazem.Nije je trebalo ni biti.Ali kad je vec bila trebala se postovati.
I trebalo se dogovarati.A zna se ko nije htio dogovor.To nisu bili Srbi.
Njoj je stalo do “pomirbe”, nego zanimljivo da joj ne pada na pamet da proba sa teorijom na Forum.hr, čisto da isproba stvar u praksi.

U kamenu? Od XI stoljeća? Izvini, da li znaš da su u to vreme Prigorje, Zagorje i Zagreb bili ostaci ostataka slovenske Panonske kneževine? Tadašnja Hrvatska je cela, u punom sastavu bila u okolini Šibenika i zaleđu Zadra, plus Gorski Kotar.

Ako ne veruješ, imaš slovenačko-prekomursko/međumurski rečničić online, i poređenje zagorskih reči koje se ne poklapaju niti sa slovenačkim niti sa standardnim hrvatskim sa nekim srpskim dijalekatskim rečnikom će pokazati da je Panonska kneževina stvarno postojala i da pored onog ‘pojdem si doma, pa si dojdem doma’, ili ‘otide si od doma’ (pobeže od kuće) tamo ima i koliko hoćeš neočekivanih leksičkih sličnosti sa govorima istoka Srbije, npr tlačiti i klačiti i svi derivativi (zagorski klačar može i da se doklatari i do tamo i da svi isto znaju da je u pitanju neka skitnica) i sl…

Kakve veze ima tadašnja Hrvatska sa Panonskom kneževinom?
Jhebote koji glup post.
Umesto da pogleda na kartu kad su hrvatski kraljevi protegli iz dalmacije vlast na slavoniju on kuca o rečnicima.

Konstatujem činjenicu da bi Nemačkoj i Hrvatima Srbija smetala i u tom slučaju.

Još hoćeš da poteraš Hrvate sa foruma, a ovde tvrdiš da je Hrvatska tvoje dvorište.
Dakle ti njima možeš da dođeš sa tenkom u dvorište, a oni ne smeju tebi da dođu na forum da te pitaju šta pričaš?
Haha...decko,teski si manipulator...ali zadrijemah i mrzi me da ti odgovaram na ove nebuloze.😂
Laku noc!
Sanjaj mene na tenku.😂

Back