"Жртва паљеница" је термин који је везан за библијску религију. Ја нећу сад да улазим у значења и симболику жрвте. Мени је то веома добро познато.
Баш зато што ми је добро познато на шта се односи, зато сам рекао да је над Србима, такође, извршен холокауст и у потпуности се термин може користити за све невине људе пострадале од руке зликоваца.
Пошто се тај термин користи за истребљење Јевреја у Другом св.рату, онда нема разлога да се не користи и за истребљење Срба у ДСР на територији НДХ. Али, оно се не користи из политичких разлога, нити се, из истих разлога, обележава од стране оних који обележавају страдање Јевреја.
Постоји мала разлика у страдању Јевреја и Срба у ДСР. Иза страдања оба народа стоје исти људи и слични мотиви. Међутим, у случају Срба маска је пала са лица убице. Маска није ни стављена, нити се убица трудио да стави маску нацизма или фашизма.
Убица је потпуно отворено и немилосрдно клао, палио, тровао, стрељао све што је српско и то на најдиректнији могући начин, својом руком, али и уз помоћ посредника(Хрвата). Пример није само Јасеновац.
Јадовно је можда још јачи пример тоталне огољености правог убице и правог идеолога холокауста над Србима, Јеврејима и Циганима.
Наравно, као што је убица био огољено дрзак, тако ћу га ја отворено и прозвати - Римска црква. Та организација је највећи убица српског православног народа у Другом светскм рату. Потпуно огољено.
Кад се обележава холокауст над Јеврејима, онда је обичај да представници правног наследника некадашњег убице(нпр.Немаца) дођу на такав догађај и одају пошту жртвама и кажу коју "покајничку"(иако им ја ништа не верујем).
Замисли кад би се обележавао холокауст почињен над Србима у НДХ, ко би морао да дође као представник правног наследника убице српског православног народа? Свакако, то би био папа лично и његова "римска курија већно жељна српске крви"(како је Воја Шешељ назвао).
Никада ти монструми и убице нашег народа то себи не би дозволили, јер би их то оцрнило најстрашније пред целим светом, а да не говоримо како би се мењала слика у свету о Србима. Правни наследници убице то себи не смеју да дозволе, па не само да се не одржава сећање на жртве холокауста над Србима, на међународном нивоу, него убица неће ни да призна злочин који је починио.
Убица обележава ДАН СЕЋАЊА и МИСУ својим кољачима који су у њихово име и за њих клали и владали НД Хрвастком.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/1017828/Misa+za+Pavelića+u+Splitu.html