Сећање на жртве холокоуста

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
У некадашњем концетрационом логору Аушвиц Биркенау, обележава се 70. годишњица ослобођења тог нацистичког логора смрти и Дан сећања на жртве холокауста. http://mondo.rs/a765200/Foto/Info/Ausvic-70-godina-od-oslobodjenja.html

thumbnail.php

Нека им је вечна слава!

Poslednja izmena:
Зашто нема сећања на жртве холокауста над Србима, у НДХ?
Никада нису дошли да обележе геноцид над Србима.

Krajačić je jednom dočekao u Jasenovcu srpsku delegaciju iz BG ovim rečima : "Ovde smo vas malo pobili ..." ???????

Jeste bio je smenjen !

Ali ???

Poslednja izmena od moderatora:

Holokaust je izraz koji se koristi iskljucivo za Jevreje.
Za Srbe moze i genocid.

Genocid nad Srbima bi trebalo da se obelezava u Jasenovcu ( kakve veze Beograd ima s tim) na
dan oslobodjenja logora Jasenovac.

Зато Џо, што су Срби и Словени, нижа раса.
Зато што се историја ПЕРЕ ових дана и Венишом и Ариелом и Персилом!
Зато што данас у "првим редовима" седи Порошенко.
Зато што пољски министар спољних послова каже да су Аушвиц ослободили Украјинци.
Зато....

Jasenovac je oslobodjen 22.aprila 19545, znaci da je u aprilu ove godina 70 godina od oslobadjanja s tim sto Jasenovac skoro niko nije ni
preziveo.

Ja se iskreno nadam da ce nova hrvatska predsednica organizovati komemoracijuu za ovaj za Srbe ( ali i Jevreje, Rome) tuzan dan.
svake godine se obilježava taj dan i dolazi politički vrh RH. (ne)čudi me kako se to ovdje ne zna.
čudno kako ne dolaze izaslanici srbije, ali to je vaš problem.
stjepan_mesic_u_jasenovcu_komemoracija_news_pic.jpg

15707572154bcb654b17513384617157_368x245.jpg

jasenovac2-220412_481827S0.jpg

Poslednja izmena:
У некадашњем концетрационом логору Аушвиц Биркенау, обележава се 70. годишњица ослобођења тог нацистичког логора смрти и Дан сећања на жртве холокауста. http://mondo.rs/a765200/Foto/Info/Ausvic-70-godina-od-oslobodjenja.html

thumbnail.php

Нека им је вечна слава!

tuga bre sta su radili ljudima...ovi danasnji beskucnici po Americi mnogo lice na njih

Holokaust je izraz koji se koristi iskljucivo za Jevreje.
Za Srbe moze i genocid.

Genocid nad Srbima bi trebalo da se obelezava u Jasenovcu ( kakve veze Beograd ima s tim) na
dan oslobodjenja logora Jasenovac.

"Жртва паљеница" је термин који је везан за библијску религију. Ја нећу сад да улазим у значења и симболику жрвте. Мени је то веома добро познато.
Баш зато што ми је добро познато на шта се односи, зато сам рекао да је над Србима, такође, извршен холокауст и у потпуности се термин може користити за све невине људе пострадале од руке зликоваца.

Пошто се тај термин користи за истребљење Јевреја у Другом св.рату, онда нема разлога да се не користи и за истребљење Срба у ДСР на територији НДХ. Али, оно се не користи из политичких разлога, нити се, из истих разлога, обележава од стране оних који обележавају страдање Јевреја.

Постоји мала разлика у страдању Јевреја и Срба у ДСР. Иза страдања оба народа стоје исти људи и слични мотиви. Међутим, у случају Срба маска је пала са лица убице. Маска није ни стављена, нити се убица трудио да стави маску нацизма или фашизма.
Убица је потпуно отворено и немилосрдно клао, палио, тровао, стрељао све што је српско и то на најдиректнији могући начин, својом руком, али и уз помоћ посредника(Хрвата). Пример није само Јасеновац. Јадовно је можда још јачи пример тоталне огољености правог убице и правог идеолога холокауста над Србима, Јеврејима и Циганима.
Наравно, као што је убица био огољено дрзак, тако ћу га ја отворено и прозвати - Римска црква. Та организација је највећи убица српског православног народа у Другом светскм рату. Потпуно огољено.

Кад се обележава холокауст над Јеврејима, онда је обичај да представници правног наследника некадашњег убице(нпр.Немаца) дођу на такав догађај и одају пошту жртвама и кажу коју "покајничку"(иако им ја ништа не верујем).
Замисли кад би се обележавао холокауст почињен над Србима у НДХ, ко би морао да дође као представник правног наследника убице српског православног народа? Свакако, то би био папа лично и његова "римска курија већно жељна српске крви"(како је Воја Шешељ назвао).

Никада ти монструми и убице нашег народа то себи не би дозволили, јер би их то оцрнило најстрашније пред целим светом, а да не говоримо како би се мењала слика у свету о Србима. Правни наследници убице то себи не смеју да дозволе, па не само да се не одржава сећање на жртве холокауста над Србима, на међународном нивоу, него убица неће ни да призна злочин који је починио.
Убица обележава ДАН СЕЋАЊА и МИСУ својим кољачима који су у њихово име и за њих клали и владали НД Хрвастком.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/1017828/Misa+za+Pavelića+u+Splitu.html

Зато Џо, што су Срби и Словени, нижа раса.
Зато што се историја ПЕРЕ ових дана и Венишом и Ариелом и Персилом!
Зато што данас у "првим редовима" седи Порошенко.
Зато што пољски министар спољних послова каже да су Аушвиц ослободили Украјинци.
Зато....

...слично ономе што је немачки амбасадор рекао да је НАТО бомбардовао Србију....за НАШЕ ДОБРО....
..тако ће Пољаке убедити да су их Немци држали у логорима за ЊИХОВО ДОБРО, а "зли" Руси их ослободише одатле
да се муче на слободи, уместо онога да "РАД ОСЛОБАЂА" на улазу у онај "РАЈ" који им је намењен....

"Жртва паљеница" је термин који је везан за библијску религију. Ја нећу сад да улазим у значења и симболику жрвте. Мени је то веома добро познато.
Баш зато што ми је добро познато на шта се односи, зато сам рекао да је над Србима, такође, извршен холокауст и у потпуности се термин може користити за све невине људе пострадале од руке зликоваца.

Пошто се тај термин користи за истребљење Јевреја у Другом св.рату, онда нема разлога да се не користи и за истребљење Срба у ДСР на територији НДХ. Али, оно се не користи из политичких разлога, нити се, из истих разлога, обележава од стране оних који обележавају страдање Јевреја.

Постоји мала разлика у страдању Јевреја и Срба у ДСР. Иза страдања оба народа стоје исти људи и слични мотиви. Међутим, у случају Срба маска је пала са лица убице. Маска није ни стављена, нити се убица трудио да стави маску нацизма или фашизма.
Убица је потпуно отворено и немилосрдно клао, палио, тровао, стрељао све што је српско и то на најдиректнији могући начин, својом руком, али и уз помоћ посредника(Хрвата). Пример није само Јасеновац. Јадовно је можда још јачи пример тоталне огољености правог убице и правог идеолога холокауста над Србима, Јеврејима и Циганима.
Наравно, као што је убица био огољено дрзак, тако ћу га ја отворено и прозвати - Римска црква. Та организација је највећи убица српског православног народа у Другом светскм рату. Потпуно огољено.

Кад се обележава холокауст над Јеврејима, онда је обичај да представници правног наследника некадашњег убице(нпр.Немаца) дођу на такав догађај и одају пошту жртвама и кажу коју "покајничку"(иако им ја ништа не верујем).
Замисли кад би се обележавао холокауст почињен над Србима у НДХ, ко би морао да дође као представник правног наследника убице српског православног народа? Свакако, то би био папа лично и његова "римска курија већно жељна српске крви"(како је Воја Шешељ назвао).

Никада ти монструми и убице нашег народа то себи не би дозволили, јер би их то оцрнило најстрашније пред целим светом, а да не говоримо како би се мењала слика у свету о Србима. Правни наследници убице то себи не смеју да дозволе, па не само да се не одржава сећање на жртве холокауста над Србима, на међународном нивоу, него убица неће ни да призна злочин који је починио.
Убица обележава ДАН СЕЋАЊА и МИСУ својим кољачима који су у њихово име и за њих клали и владали НД Хрвастком.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/1017828/Misa+za+Pavelića+u+Splitu.html

Ne slazem se da je Papa ili Vatikan to naredjivao, ali su znali sta su dogadja i pravili su, i prave se i dan danas , blesavi.
Da, nemacki je predsednik danas u Bundestagu rekao da ce Nemacka uvek da nosi to breme Holokausta.
Usput je i odao postu Crvenoj armiji i sovjetskim vojnicma koji su poginuli oslobadjajuci logor.

Ne slazem se da je Papa ili Vatikan to naredjivao, ali su znali sta su dogadja i pravili su, i prave se i dan danas , blesavi.
Da, nemacki je predsednik danas u Bundestagu rekao da ce Nemacka uvek da nosi to breme Holokausta.
Usput je i odao postu Crvenoj armiji i sovjetskim vojnicma koji su poginuli oslobadjajuci logor.[/QUOTE]

Ма нема шта ту да се слажеш или не слажеш. Или си информисана или ниси, а видим да ниси. Није папа тај, као личност и функција, који има праву власт, него Језуитски ред. То је група која влада Ватиканом и даје наређења, формира политичке организације, контролише их и преко њих врши злочине.
У ту сврху је капитално дело Хрвата Виктора Новака, чувени "Магнум кримен"(Велика оптужба). Књига говори о улози РКЦ у истребљењу Срба у НДХ:

thumbnail.php

Нека им је вечна слава!

Пољаци су се заиста веома избламирали да не кажем нешто горе.....ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН НИЈЕ ПОЗВАН..........

Путин: Иза покушаја новог писања историје стоји жеља скривања сопствене срамоте

9AP700715567763.jpg
© Photo: AP/Alexander Zemlianichenko, Pool

Председник РФ Владимир Путин изјавио је да сви покушаји да се преправи историја неморални су и недопустиви. Према речима руског лидера, иза њих стоји жеља да се сакрије сопсвена срамота и колаборационизам са нацистима.

Владимир Путин је у уторак, на дан 70-годишњице ослобађања затвореника логора Аушвиц од стране совјетске војске посетио Јеврејски музеј и центар толеранције у Москви, саопштила је прес-служба Кремља.

Министарство одбране РФ ће обелоданити документа о ослобађању Аушвица

9RIAN_02560533.HR.ru.jpg
© Photo: RIA Novosti/Valeriy Melnikov

Министарство одбране Русије први пут ће објавити документа Централног архива министарства одбране о ослобођењу концентрационог логора Аушвиц-Биркенау од стране трупа Црвене Армије у јануару 1945. године, саопштава у уторак Управа прес-службе и информисања руског војног ресора.

Министарство је прецизирало да су стручњаци припремили 15 докумената јединствених по свом садражју, од којих се део налазио у тајном архиву и био је доступан само уском кругу историчара. Поред тога, Министарство одбране први пут објављује архивска документа која сведоче о расположењу с којим су Пољаци дочекивали на ослобођеним територијама борце Црвене Армије.

Usput je i odao postu Crvenoj armiji i sovjetskim vojnicma koji su poginuli oslobadjajuci logor.

Nego, sad je i 100-godisnjica holokausta i genocida nad 6 miliona Jevreja u Rusiji 1915.

Путин: Главни терет борбе против нацизма изнео је руски народ
27.01.2015. Факти

ПРЕДСЕДНИК РФ ПОДСЕТИО ДА СУ РУСИ ЧИНИЛИ 70 ОДСТО БОРАЦА И ОФИЦИРА ЦРВЕНЕ АРМИЈЕ

ГЛАВНИ терет борбе против нацизма изнео је руски народ, изјавио је председник Русије Владимир Путин у Москви поводом 70-годишњице ослобођења Аушвица, а приликом посете Јеврејском музеју и центру за толеранцију.
„Наравно, главни терет у борби против нацизма на својим плећима изнео је руски народ, 70 одсто свих бораца Црвене армије, а и официра – били су Руси. И главне жртве на олтар Победе принео је руски народ“ – казао је Путин.
Руски председник је нагласио да треба памтити јунаштво представника свих националности и бити им захвалан.
„Обележавајући ове године 70-годишњицу велике Победе, ми ћемо изнова и изнова упућивати најтоплије речи захвалности нашим драгим ветеранима“ – рекао је он.

847130.jpeg

Сви покушаји да се прекроји историја су недопустиви, иза њих се често крије жеља да се прикрије сопствена срамота и помагање нацистима, истакао је Путин.

„За такве злочине не постоји и не може постојати застарелост. Нема им ни опроштаја, ни заборава.

Сви покушаји да се ти злочини заташкају и изокрену, да се прекроји историја – недопустиви су и аморални.

Иза тих покушаја се често крије жеља да се прикрије сопствена срамота, срамота због малодушности, лицемерја и издаје, да се оправда директно или индиректно прећутно помагање нацистима“ – казао је Путин.

Он је нагласио да треба памтити све историјске чињенице.
Између осталог, он је напоменуо да историјске чињенице показују да су бандеровци и други колаборационисти учестовали у уништавању јеврејског народа – Јевреја из Лавова, Одесе, Кијева, а да су балтички нацисти спроводили етничко чишћење.

Пољаци су се заиста веома избламирали да не кажем нешто горе.....ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН НИЈЕ ПОЗВАН..........

Путин: Иза покушаја новог писања историје стоји жеља скривања сопствене срамоте

9AP700715567763.jpg
© Photo: AP/Alexander Zemlianichenko, Pool

Председник РФ Владимир Путин изјавио је да сви покушаји да се преправи историја неморални су и недопустиви. Према речима руског лидера, иза њих стоји жеља да се сакрије сопсвена срамота и колаборационизам са нацистима.

Владимир Путин је у уторак, на дан 70-годишњице ослобађања затвореника логора Аушвиц од стране совјетске војске посетио Јеврејски музеј и центар толеранције у Москви, саопштила је прес-служба Кремља.

Министарство одбране РФ ће обелоданити документа о ослобађању Аушвица

9RIAN_02560533.HR.ru.jpg
© Photo: RIA Novosti/Valeriy Melnikov

Министарство одбране Русије први пут ће објавити документа Централног архива министарства одбране о ослобођењу концентрационог логора Аушвиц-Биркенау од стране трупа Црвене Армије у јануару 1945. године, саопштава у уторак Управа прес-службе и информисања руског војног ресора.

Министарство је прецизирало да су стручњаци припремили 15 докумената јединствених по свом садражју, од којих се део налазио у тајном архиву и био је доступан само уском кругу историчара. Поред тога, Министарство одбране први пут објављује архивска документа која сведоче о расположењу с којим су Пољаци дочекивали на ослобођеним територијама борце Црвене Армије.

Испаде по овоме - да су га позвали, он не би објавио документа, значи има нека користи ипак од тога што Пољаци нису позвали Путина, а из ново-хладноратовских разлога.

Poslednja izmena:

A kao da su oni bili prvi i jedini po pitanju konačnog rešenja židovskog pitanja!?:hvala:

- - - - - - - - - -

tuga bre sta su radili ljudima...ovi danasnji beskucnici po Americi mnogo lice na njih

Pa bilo je i logora za Japance u Americi za vreme WW2!
Ali valjda bez onih velikih peći za 'centralno grejanje'!?;)

Jasenovac je oslobodjen 22.aprila 19545, znaci da je u aprilu ove godina 70 godina od oslobadjanja s tim sto Jasenovac skoro niko nije ni
preziveo.

Ja se iskreno nadam da ce nova hrvatska predsednica organizovati komemoracijuu za ovaj za Srbe ( ali i Jevreje, Rome) tuzan dan.

била сам у јасеновцу. оно је нешто што сваки србин треба да види...
била сам шокирана, изгубљена међу свим оним именима, предметима логораша, сликама, сузе су ми текле неконтролисано.
међутим, када сам после свега дошла себи и изашла из језиве тишине око споменика, схватила сам једну ствар. наиме на екранима у меморијалном центру су сведочења људи који су преживели јасеновац и оно чега се сећам је да су сви јевреји. нигде ни једног србина који је сведочио о томе. нигде истицања да је ту управо највећи број срба страдао... плански и смишљено чини ми се. као да срба ту никад није било...

била сам у јасеновцу. оно је нешто што сваки србин треба да види...
била сам шокирана, изгубљена међу свим оним именима, предметима логораша, сликама, сузе су ми текле неконтролисано.
међутим, када сам после свега дошла себи и изашла из језиве тишине око споменика, схватила сам једну ствар. наиме на екранима у меморијалном центру су сведочења људи који су преживели јасеновац и оно чега се сећам је да су сви јевреји. нигде ни једног србина који је сведочио о томе. нигде истицања да је ту управо највећи број срба страдао... плански и смишљено чини ми се. као да срба ту никад није било...

Jasenovac je bio 'prolazni logor' za jevreje, za njih su Pavelićevi 'pioniri' polagali račune Hitleru,
a Srbi su bili domaća zadaća i rekreacija, nikome nisu morali polagati račune za njih!

Btw: Podsetila si me na zanimljivost.:
Kroz vekove je svako malo neko proganjao i ubijao Jevreje, a oni ipak postoje kao narod već barem 3000(?) godina?
Kao da ih čuva neka tajanstvena sila?:worth:

Ovo mi je interesantno, veliki protivnici komunizma veličaju doprinos SSSR-a tokom 2. svjestkog rata.

Niko tu ne mora bilo sta da velica. Cinjenica je da je SSSR dao najveci doprinos oslobodjenju Evrope od Hitlera. Izmedju ostalog i sam Ausvic, kao celu Poljsku na cijoj se teritoriji nalazi su Sovjeti oslobodili. Oni su podneli i najvece zrtve, vise nego svi zapadni saveznici zajedno. Svako ko je posten, bez obzira na ideologiju koju zastupa mora ovo da prizna.

Back