SDS i LDP imaju dogovor sa SNS

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Kragujevac -- Veroljub Stefanović (ZZŠ) i predstavnik kragujevačkog DS Dušan Obradović optužili su SDS i LDP da glume opoziciju, i da imaju dogovor sa naprednjacima.Veroljub Stevanović (Foto: Tanjug, arhiva)

Bivši gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović i predstavnik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović optužili su danas, na zajedničkoj konferenciji za medije, SDS i LDP da "glume opoziciju" i da o tome imaju čvrst dogovor sa SNS-om.

Naglašavajući da su SDS i LDP u funkciji vladajućeg SNS-a, Stevanović je rekao da je SDS u direktnoj sprezi i dogovoru sa naprednjacima i da to potvrđuje ponašanje njihovih odbornika prilikom glasanja u kragujevačkoj i vojvođanskoj skupštini.

"Dva dana pre promene vlasti u Kragujevcu imao sam kontakt sa Borisom Tadićem koji mi je nedvosmisleno rekao da neće učestvovati u glasanju, međutim to nije bilo tako", rekao je Stevanović i dodao da je Tadić već tada pokazao kako će se ponašati u Vojvodini.

On je naveo da se i sa liderom LDP-a sastao 27. oktobra, dan pred održavanje skupštine, i da je u njegovom prisustvu pozvao odbornike u Kragujevcu da ne učestvuju u glasanju, ali su se oni oglušili o taj dogovor.

Predsednik kragujevačkih demokrata je rekao da su Jovanović i Tadić napravili čvrst dogovor sa SNS-om, te da bi, kako je rekao, taj dogovor važio i da bi oni bili korisni, trebalo bi da glume opoziciju i da s vremena, na vreme, kritikuju vlast.

"Kad god treba da se prekomponuje vlast, kao što je u Vojvodini sa SVM, treba samo da se povuku", rekao je Obradović.

Stevanović i Obradović su na zajednickoj konferenciji za novinare, komentarišući rad lokalne samouprave, rekli da će građani vrlo brzo videti ko su oni koji su na vlasti u Kragujevcu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=07&nav_category=11&nav_id=921205
 

Back
Top