Zak
Iskusan
- Poruka
- 6.408
Nemoj mi samo reci da i suknjice svi treba da nosimo.Hektor:Postoje mnogo vrsta suza.Idealno bi bilo da oba pola poseduju musku pamet a zensko srce!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj mi samo reci da i suknjice svi treba da nosimo.Hektor:Postoje mnogo vrsta suza.Idealno bi bilo da oba pola poseduju musku pamet a zensko srce!
Ti zelis da kazes da je normalno da muskarac ima musku pamet i zensko srce? Ne znam ali oseca se mala dihotomija u takvom sklopu.Hektor:Molim te,budimo ozbiljni!Necemo pominjati patoloske tipove,vec normalne ljude!

nije_lako:Kakvo treba da bude Sunce da bi bilo savršeno?
nije_lako:Nadam se da nisi hteo reći da oni koji veruju u Boga nisu zreli i razumni.
nije_lako:Odakle tebi pojam o apsolutnom savršenstvu, koji nema veze sa materijalnim svetom?
nije_lako:Hrišćani jesu u manjini i sve manje će ih biti... zato će biti mnogo više "slobodnih" i samosvesnih ljudi kojima će se na fin način servirati animalizam pod plaštom humanosti i sve će postati normalno i opštedruštveno prihvatljivo (normalno - zaista mrzim tu reč!!!).
Šaptač:nije_lako:Kakvo treba da bude Sunce da bi bilo savršeno?
Vidi, ja sam zauzeo poziciju nekoga ko se drži logike. Ne mogu ti dati odgovor na to pitanje, jer bi spisak bio predugačak i ja sigurno ne bih bio u stanju da ga prozivedem. Nije u tome poenta. Ja jednostavno mogu da ti dam neke uslove koji bi morali biti zadovoljeni kada bi sunce bilo "savršeno". Beskonačan vek trajanja je jedan od tih uslova. Sledi - sunce nije savršeno.
Zašto uslovljavaš savršenstvo sa beskonačnim trajanjem? Zašto povezuješ ta dva pojma? Otkuda ti ta "kopča"? Zašto ono što je savršeno mora biti večno? :wink:
Ja jesam pomenula Boga ( koji je deo moje "uobrazilje" i koji je u verničkoj "stvarnosti" savršen i večan), ali Sunce je mnogo "prizemniji" i realističniji primer "krupnog" savršenstva u prostoru i vremenu (koji sam navela pošto znam da ne veruješ u Boga, već u prolazost i smrt svega što postoji).
Koliko se sećam, pitanje je bilo da li postoji "savršenija" (bolja) zvezda za nas od sunca? Postoji, ona koja bi sijala bar malo duže. Sledi - sunce nije "najsavršenija zvezda za nas".
Q.E.D.
Ona koja bi sijala duže, posedovala bi više toplotne energije koja bi nas spržila... pitanje je i šta bi bilo sa rotacionim silama ...i "svačim nečim". Mi se već nekoliko milijardi godina (sa evolucionističke tačke gledišta) nalazimo na jedinoj orbiti u Sunčevom sistemu gde je formiranje života bio moguć i održiv. Veća količina energije (duži vek trajanja) bi nas uništila. Čak i da se u svemiru pronađe "lokacija" za preseljenje i moguć život, mala je verovatnoća da će fizičko-hemijski i biološki uslovi na toj planeti, xyz zvezde biti identični ovim (za nas optimalni). Sunce jeste najsavršenija zvezda za nas, a Zemlja planeta.
nije_lako:Nadam se da nisi hteo reći da oni koji veruju u Boga nisu zreli i razumni.
Ne znam šta da ti kažem, ne želim da vređam ni tebe ni ostale. Sa razumom vera svakako ima jako malo zajedničkog.
...ili nisi ni probao da pronađeš razum u veri... svako od nas ima pravo izbora. Poštujem tvoj i nemam nameru da ga nazovem nerazumnim zato što u nečem ne uočavaš isto što i ja.
nije_lako:Odakle tebi pojam o apsolutnom savršenstvu, koji nema veze sa materijalnim svetom?
Pa, sa istog mesta odakle recimo i pojam "beskonačnost".
:wink: Prostorna ili vremenska?
nije_lako:Hrišćani jesu u manjini i sve manje će ih biti... zato će biti mnogo više "slobodnih" i samosvesnih ljudi kojima će se na fin način servirati animalizam pod plaštom humanosti i sve će postati normalno i opštedruštveno prihvatljivo (normalno - zaista mrzim tu reč!!!).
Čuj, civilizacija se kreće u određenom pravcu. Ne znam na šta tačno misliš kada kažeš "animalizam". Evidentno je da društvo i moral (ne samo zapadno) idu putem liberalizma. Humanost je pojam koji se, poput ovde savršenstva,rasteže na sve strane, kako je kome u interesu.
Zakon jačega...evolucionizam - samo najbolje i najjače jedinke treba i mogu da opstanu (tehnološki, vojno, ekonomski) - samo što to više nije "prirodni put" već politika. Nema tu liberalizma ni trunke, samo suptilno nametnutih ciljeva(da ne ulazim sada u priču o farmaceutskoj, kozmetičkoj, vojnoj industriji ... već imamo jednog Tužnog... :wink: ).
Moje mišljenje je da će vremenom potreba za religijama nestati. Možda će to biti konačan ishod "globalizacije". U svakom slučaju, ti i ja to nećemo doživeti.
Potreba koja će nestati? :shock: Kako nestaje potreba? "Komesar je rekao da od danas nema Boga!" Zatvaranjem manastira i pretvaranjem u muzeje, nedavanjem pomoći za posledice požara na hiljadugodišnjem objektu jer su ograničena "ljudska prava i slobode", spaljivanjem svih primeraka Biblije, Kurana, Bagvadgiti, Veda, Talmuda, Tibetanskih knjiga mrtvih, kako ljudski rod ne bi u njih zavirivao i ako dublje uđe u "štivo" retardirao? :wink:
nije_lako:Zašto uslovljavaš savršenstvo sa beskonačnim trajanjem? Zašto povezuješ ta dva pojma? Otkuda ti ta "kopča"? Zašto ono što je savršeno mora biti večno?![]()
nije_lako:Sunce jeste najsavršenija zvezda za nas, a Zemlja planeta.
nije_lako:Pa, sa istog mesta odakle recimo i pojam "beskonačnost".
Prostorna ili vremenska?
nije_lako:Potreba koja će nestati? Kako nestaje potreba? "Komesar je rekao da od danas nema Boga!" Zatvaranjem manastira i pretvaranjem u muzeje, nedavanjem pomoći za posledice požara na hiljadugodišnjem objektu jer su ograničena "ljudska prava i slobode", spaljivanjem svih primeraka Biblije, Kurana, Bagvadgiti, Veda, Talmuda, Tibetanskih knjiga mrtvih, kako ljudski rod ne bi u njih zavirivao i ako dublje uđe u "štivo" retardirao?
arttim:Da li neko zna da mi definise pojam savrsenstva ???
krvolok:Savršene stvari nikad ne treba uraditi, dovoljno ih je ODSANJATI !!!
Samuraj:Savršeno je ono što je apsolutno besprekorno,koje nema nikakvih nedostataka ili mana u bilo kom pogledu u odnosu na ostale stvari sa kojima ga upoređujemo.
Problem je u tome što sami ljudi koji definišu savršenstvo nečega u odnosu na nešto sami postavljaju parametre takvog savršenstva,a pošto sami ljudi nisu savršeni onda ni stvar koja je po njihovom mišljenju savršena ne može biti APSOLUTNO savršena, jer drugi ljudi imaju drugačije kriterijume savršenosti.
Drugim rečima apsolutna savršenost od strane ljudi ne može da postoji jer su kriterijumi savršenosti koje ljudi postavljaju subjektivna stvar pojedinca,
tj. razlikuju se od osobe do osobe.
Ukoliko bi tražili APSOLUTNU savršenost nečega taj slučaj bi kod ljudi mogao da egzistira samo pod uslovom da je na celoj planeti prisutna samo jedna osoba čiji bi parametri savršenosti u tom slučaju bili i jedini parametri na planeti.
Na taj način bi mišljenje te osobe o savršenosti bilo i jedino i samim tim i APSOLUTNO.
Postoji i drugi način tretiranja APSOLUTNE savršenosti pozivajući se na Boga kao jedino savršeno biće u svakom pogledu, ali to već ulazi u oblast teologije,a ne filozofije.
Šaptač:nije_lako:Zašto uslovljavaš savršenstvo sa beskonačnim trajanjem? Zašto povezuješ ta dva pojma? Otkuda ti ta "kopča"? Zašto ono što je savršeno mora biti večno?![]()
Zar ovo mora da se objašnajva? Savršeno znači da ne postoji bolje, jer kada bi bolje postojalo, ovo prvo ne bi bilo savršeno. Zamisli sad da nešto pretenduje da bude savršeno, a traje samo jedan dan. Pojavi se nešto drugo, potpuno identično, samo što traje dva dana. I tako dalje, do beskonačnosti.
Ajde sada ti zamisli da je to što pretenduje da bude savršeno, to i postane na samo jedan dan. Ono u tom jednom jedinom danu (satu, minuti, ma, i u trenutku!)jeste savršeno jer bolje još nije postalo. Recimo, meni je svaki predmet, svaki oblik, savršenstvo po sebi. Jedino je Bog u potpunosti savršen jer objedinjuje i drži sva ta mala, bezbrojna savršenstva.
nije_lako:Sunce jeste najsavršenija zvezda za nas, a Zemlja planeta.
Sad vidim gde je nesporazum. I ja u svakodnevnom govoru koristim reč "najsavršeniji", iako je reč o pleonazmu. Tema je definicija savršenstva i tu taj pojam nema šta da traži jer je besmislen, isto kao recimo pojam "najbeskonačniji".
Sasvim drugo pitanje je da li je sunce najbolja zvezda za nas. I tu je jasno da bi bolja mogla da postoji (ko zna, možda negde i postoji). Takva zvezda bi trajala duže ne zato što bi bila "jača", već bi jednostavno mogla imati više nuklearnog goriva u sebi, koje bi ravnomerno, poput sunca, isijavala iz sebe. "Savršeno"moguće.
Zar savršenstvo ne obuhvata pojam najbolje? :shock:
Onaj drugi deo o više nuklearnog goriva i jačini ću se praviti da nisam videla. :wink:
nije_lako:Potreba koja će nestati? Kako nestaje potreba? "Komesar je rekao da od danas nema Boga!" Zatvaranjem manastira i pretvaranjem u muzeje, nedavanjem pomoći za posledice požara na hiljadugodišnjem objektu jer su ograničena "ljudska prava i slobode", spaljivanjem svih primeraka Biblije, Kurana, Bagvadgiti, Veda, Talmuda, Tibetanskih knjiga mrtvih, kako ljudski rod ne bi u njih zavirivao i ako dublje uđe u "štivo" retardirao?
Potreba će nestati tako što će intelektualna svest (prvenstveno predvođena naukom) dostići nivo na kome ljudima više neće biti potrebna figura božanstva. Na ključna pitanja (nastanak sveta i života) će biti odgovoreno i ti odgovori nepobitno dokazani i religije će se povući u oblast narodnih običaja - služiće isključivo u svrhu folklora i neće imati nikakvog realnog značaja (npr. poput političkog uticaja kralja u jednoj parlamentarnoj monarhiji).
Računam na nauku i njene dokaze. Kreacionisti polako ali sigurno gaze napred, naučnike iz njihovih redova neoevolucionisti ignorišu, ali ne mogu ni da pobiju dokaze o trenutnom stvaranju sveta. (potraži priču na netu o polonijumovim oreolima u granitu i liskunima)
Prelazni oblici u teoriji (TEORIJI) evolucije ili ne postoje ili su na veoma "klimavim nogama". Genetika može dati prave odgovore (zagovornici evolucije tvrde da smo nastali mutacijama...a ne pitaju se da li je ikada mutacija bila pozitivna pojava u prirodi)
Već viđeno mnogo puta u istoriji. I božanstva će završiti tamo gde su završili isterivači đavola, lovci na veštice i vampire, vračevi i ostale pojave "sa one strane realnosti".
Isterivanje demona se vrši i dan danas (u pojedinim Sv.hramovima se drže molitve zaposednutim ljudima, efekti koji se pri tom javljaju su... za naučna istraživanja), i dan danas postoje veštice, postoje i vračevi, a postoji i ona strana realnosti. To sve će postojati dok traje i nas, samo će se drugačije "pakovati". :wink: