Savremena zena i njeno JA - gde nestade?

Jekyll_doesnt_Hyde:
Betty:
Jekyll_doesnt_Hyde:
Jos jedna tema za otvaranje nasih miop_ichkih zenskih okica i umova. Ah, ah, ah :P

Salu na stranu, ne razumem sta sad na zenskom kutku ima da se diskutuje o tome. Konformisti i nonkonformisti postoje kod oba pola. :idea:

hehe....a ajde pojasnio kakve su nam to OKICE, pls :lol:

shortsighted, unforesightful, myopic - lacking foresight or scope; "a short view of the problem"; "shortsighted policies"; "shortsighted critics derided the plan"; "myopic thinking"

kratkovidost bukvalna i figurativna i kak'a 'oces :P

BTW ne znam za tebe, ali ja stvarno jesam miop tj. kratkovida :P.
Trudim se da ne budem i mentalni miop,ali ne znam koliko mi uspeva :roll:

heheheh, znala sam da nije pcovka :lol:
znaci, slepe smo kod ociju, glupacice 8)
btw. a sam dalekovida (minus jedan dipotrija)

Pera_Zdera:
Da li u danasnjem svetu postoji neka zena koja koristi svoj mozak, koja ima licno svoje stavove, svoje principe kojih se drzi stalno - i to ne mislim samo na recima(jer su tako sve takve) nego na delu.
Koja je sposobna da se suprotstavi vecini i da kaze "to nije tako" na primer.

Mislim da "njeno" JA nestaje. Ona postaje bezlicna i primitivna, prosta za manipulaciju.

Nisam ovo napisao nikog da uvredim...nego da vam skrenem paznju na ovaj fenomen.

:roll: sta je s tobom pero? kakva su to pitanja?

ajde bre, ni sam ne verujes u to...oduvaj malo :wink:

CaLiMeRo:
Pera_Zdera:
@Calimero
Licim li ja tebi na nekog ko voli da kafenise i tracari...i to jos u javnosti. :lol:

Ličiš. Zato te i pitala... :lol:
Ozbiljno, samo sam htela da konkretnije postaviš situaciju, a ne da otvoriš yellow temu.
Hehe, pa aj kad moram. :wink: Sad cu reci sta me inspirisalo da pokrenem temu, mada necu pominjati nikakva imena i malo cu karikirati.

Slucaj I
Jedna devojka kaze - on je super tip. Devojka2 kaze - ma da savrsen je.
Par dana kasnije.
Prva kaze - on je glup. Devojka2 kaze - ma da budaletina.

Slucaj II
Ona kaze ja sam dobra devojka. Zatim njih par kaze ma danas nije u modi biti dobra, nego bezobrazna. A zatim ona kaze - ma ja sam najbezobraznija.

A one slucajeve za stilove oblacenja, parfeme i kreme, i ostalo necu ni pominjati.

No meni se cini da danasnje devojke nisu dovoljno jake osobe same da donose neke odluke u zivotu. Nesigurne su u svoje odluke, lakse je prihvatiti tudje misljenje, nego imati svoje i reci "to nije tako". Plase se konfrontacija, pa ulecu u reku koja ih vodi. A time gube mnogo, gube da ih ljudi cene i postuju i gube najvaznije - sebe.

Tema je stvarno odlicna. Samo Pero, zaboravljas da zena koja ima svoje ja, ne boji se iznosenja svog misljenja pa iako se ono direktno suprotstavlja misljenju vecine i nije slihtara biva osudjena od svih (i muskaraca a ne samo od zena) na najgore moguce nacine. A one koje se samo smeskaju i tu su da potvrdno klimaju glavama na sve i svasta prolaze odlicno. Zato me i ne cudi sto se mnoge povode linijom manjeg otpora i slazu se sa svim i svacim ili se umesto toga samo smeskaju plaseci se direktne konfrontacije.

da li nemam svoje ja ako npr moja drugarica kaze "sto je zgodan tom kruz" a mene stvarno mrzi da joj objasnjavam da nije i kazem "aha"
jer kad sam npr rekla divljoj i breskvi da je nikolas kejdz ruzan onda je bilo bar dve strane rasprave "jeste"-"nije"-"jeste"-"nije"kad su neke nebitne stvari u pitanju precutim jer mi se ne trosi energija na raspravljanje da l je tako ili ne.jer neminovno dodje do te rasprave

hanibal77:
da li nemam svoje ja ako npr moja drugarica kaze "sto je zgodan tom kruz" a mene stvarno mrzi da joj objasnjavam da nije i kazem "aha"
jer kad sam npr rekla divljoj i breskvi da je nikolas kejdz ruzan onda je bilo bar dve strane rasprave "jeste"-"nije"-"jeste"-"nije"kad su neke nebitne stvari u pitanju precutim jer mi se ne trosi energija na raspravljanje da l je tako ili ne.jer neminovno dodje do te rasprave
cage-a puna srbija meni on dzibi :? bon matin madamme :P

xpajamacax:
hanibal77:
bon jour madame qoui de neuf? :wink:

hanibal77:
xpajamacax:
hanibal77:
ALO,bre,french-chicks! :twisted:
ne moze to tako!!! :x
CAGE RULES :!:
i bas me briga sta cete da mi kazete! da,ruzan je al' je faca,zasto je to tako nespojivo?! a jednako tako tip moze istovremeno biti super i glup,ali u razlicitim kontextima :roll: .btw,/me good girl,al' za baticu poput cage-a pretvaram se u momentu u slutty-nut! 8)
pcage.jpg

peach:
hanibal77:
xpajamacax:
hanibal77:
ALO,bre,french-chicks! :twisted:
ne moze to tako!!! :x
CAGE RULES :!:
i bas me briga sta cete da mi kazete! da,ruzan je al' je faca,zasto je to tako nespojivo?! a jednako tako tip moze istovremeno biti super i glup u isto vreme,ali u razlicitim kontextima :roll: .btw,/me good girl,al' za baticu poput cage-a pretvaram se u momentu u slutty-nut! 8)
promo6.jpg
eto vidite.sad ja kazem:
ma lep je ,ko kaze da nije
i gotovo

anakin:
CaLiMeRo:
4PŽ
pa te situacije možda postoje u teenage godinama... posle nestanu.

ma nije...ima toga i kasnije....nazalost....
i tema je dobra.....a mene mrzi da se ponavljam....

PS. gde ste sada zene koje ste "stvorene za lepe stvari i uzivanje a ne za tezak rad"? ocigledno se niste prepoznale a trebalo bi.....

pa nijedna ov nije baš zaludna :)
dobro, ne pričam o šljakerima, oni nisu na internetu u radno vreme :lol:

tema je glupa
1. savremena žena kao biće ne postoji, možda kao ideja, ali sa tim aksesoarom koji predlaže Ždera sigurno ne, bar ne u mojoj glavi i mom svetu, nikad iskusila tako nešto poslednjih 10 godina (i više) plus ne mogu da je zamislim nikako tako njanjavu i smarajuću
2. to je možda neka savremena tinejdžerka? Ako jeste, onda je ovo opet pogrešan forum
3. trebalo je da postaviš, Pero, na Svaštaru, među kiseve i cmoke - ako misliš na konstatno odobravanje svima, to je tamo, ovo nije to playfild
4. nemam razumevanja za dosadne ljude, bolje da si loš nego glup, bolje da si lep nego dosadan.... 8)

Što se šnalica i kobasica tiče - pa nijedna žena koja "ima svoje ja" neće biti verna jednoj vrsti ceo život :wink:

Pera_Zdera:
Da li u danasnjem svetu postoji.....
E vi nakrpiste čoveka, a u pravu je, pa čak i da se zeki :P
Samo, u pravu je za jedno 40% žena...
One se obično promene kada se zaljube ili udaju.
Osim toga, mnogo je teško, za sve, a naročito za ženu, da se drži svojih stavova. Ljudi oko nas često zauzimaju stav, i dan-danas: "Ma, ko će sa ženskom raspravljati o tome" :roll:

hmm... izostanak želje za konfrontacijom ne znači nedostatak svoga JA. znači lukavstvo, zdravu pamet, mudrost. /zavisno od slučaja/

ako devojka odobri mišljenje svoje napadne drugarice o nekom frajeru /da je ova ne bi smarala dopunski na temu/ to je pametna ušteda energije. ali ako se smuva sa tim tipom, e to je :shock:

iskreno, ŽALIM što uvek iznosim i branim svoje stavove. kako godine teku, mislim da je to što radim pre svega glupost, a ne dokaz nekog tamo JA. ako živite po svojim stavovima, slobodno možete i ćutati o njima. zauvek.

Betty:
anakin:
CaLiMeRo:
4PŽ

PS. gde ste sada zene koje ste "stvorene za lepe stvari i uzivanje a ne za tezak rad"? ocigledno se niste prepoznale a trebalo bi.....

tema je glupa
1. savremena žena kao biće ne postoji, možda kao ideja, ali sa tim aksesoarom koji predlaže Ždera sigurno ne, bar ne u mojoj glavi i mom svetu, nikad iskusila tako nešto poslednjih 10 godina (i više) plus ne mogu da je zamislim nikako tako njanjavu i smarajuću
2. to je možda neka savremena tinejdžerka? Ako jeste, onda je ovo opet pogrešan forum
3. trebalo je da postaviš, Pero, na Svaštaru, među kiseve i cmoke - ako misliš na konstatno odobravanje svima, to je tamo, ovo nije to playfild
4. nemam razumevanja za dosadne ljude, bolje da si loš nego glup, bolje da si lep nego dosadan.... 8)

Što se šnalica i kobasica tiče - pa nijedna žena koja "ima svoje ja" neće biti verna jednoj vrsti ceo život :wink:
WOW zadivljuc ti post. Samo malkice si promasila temu, nije ovde rec o tvojim iskustvima i osecanjima prema nekom. Jer tvoja osecanja ama bas nikog ovde ne interesuju. A i razmisljanja su ti na nivou...dokazano vise puta.

Malo edukacije za tebe:
- Savremena zena je u ovom kontekstu devojka u normalnim godinama u danasnjem dobu 21 vek i to...
- Imam utisak da se podsmevas "sljakerima" - opet izuzetno inteligentno
- Ako se kaze zena onda to nije samo tinejdzerka.
- Ovo je pravi forum za ovu temu...koja se tice samo zena...
- Najgore je biti i ruzan i glup i dosadan.
- Sto se tice vernosti - to je opet odraz licne duse pojedinca...a ja u to sigurno ne bi ulazio. :wink:

Lexa:
Osim toga, mnogo je teško, za sve, a naročito za ženu, da se drži svojih stavova. Ljudi oko nas često zauzimaju stav, i dan-danas: "Ma, ko će sa ženskom raspravljati o tome" :roll:
Ma ponekad ti je stvarno preblentavo raspravljati se sa nekim...pogotovo kad mu trebas crtati da je mleko belo na primer.
Inace svadje uglavnom ne vode nicem pozitivnom i svako ko je pametan i treba da ih izbegava( ne vredjati ne provocirati), ali ne po cenu da se izgubi "svoje ja", da se izgube svoji stavovi.
Uvek je bolje i reci ne slazem se, moje misljenje je takvo ali ne zelim da se raspravljam. Ili reci ti mislis tako ja ovako i gotovo. Nego reci "da tako je" a u stvari ne misliti tako.
No oni najpametniji uvek nadju nacin(ako je i sagovornik iole pametan i tolerantan) da se svaka nesuglasica resi mirnim putem i zadrzati svoj stav i svoje Ja.

Ja podrzavam zene koje imaju svoje Ja, cenim ih, i navijam za vas...
Ne treba nam "Planeta majmuna".

Pera_Zdera:
Lexa:
Ma ponekad ti je stvarno preblentavo raspravljati se sa nekim...pogotovo kad mu trebas crtati da je mleko belo na primer.
Inace svadje uglavnom ne vode nicem pozitivnom i svako ko je pametan i treba da ih izbegava( ne vredjati ne provocirati), ali ne po cenu da se izgubi "svoje ja", da se izgube svoji stavovi.
Uvek je bolje i reci ne slazem se, moje misljenje je takvo ali ne zelim da se raspravljam. Ili reci ti mislis tako ja ovako i gotovo. Nego reci "da tako je" a u stvari ne misliti tako.
No oni najpametniji uvek nadju nacin(ako je i sagovornik iole pametan i tolerantan) da se svaka nesuglasica resi mirnim putem i zadrzati svoj stav i svoje Ja.

Ja podrzavam zene koje imaju svoje Ja, cenim ih, i navijam za vas...
Ne treba nam "Planeta majmuna".
slazem se :P

Pera_Zdera:
Betty:
anakin:
CaLiMeRo:
4PŽ

tema je glupa

WOW zadivljuc ti post. Samo malkice si promasila temu, nije ovde rec o tvojim iskustvima i osecanjima prema nekom. Jer tvoja osecanja ama bas nikog ovde ne interesuju. A i razmisljanja su ti na nivou...dokazano vise puta.

Malo edukacije za tebe:
- Savremena zena je u ovom kontekstu devojka u normalnim godinama u danasnjem dobu 21 vek i to...
- Imam utisak da se podsmevas "sljakerima" - opet izuzetno inteligentno
- Ako se kaze zena onda to nije samo tinejdzerka.
- Ovo je pravi forum za ovu temu...koja se tice samo zena...
- Najgore je biti i ruzan i glup i dosadan.
- Sto se tice vernosti - to je opet odraz licne duse pojedinca...a ja u to sigurno ne bi ulazio. :wink:

:roll: da li štedim vreme na pacerima
obično štedim, evo danas sam rasipna :D

neću.
Samo - objasni normalne godine danas :lol:

Ne podsmevam se šljakerima,
samo kažem da oni nisu na netu u radno vreme
(šljaka - fizički posao, težak posao)

btw. sledeći put napiši čije te sve mišljenje ne zanima u vezi sa beskrajno tupim temama koje postaviš, i - nisam znala da si PR foruma krstarica pa da daješ izjave u ime svih

Betty:
:roll: da li štedim vreme na pacerima
obično štedim, evo danas sam rasipna :D

neću.
Samo - objasni normalne godine danas :lol:

Ne podsmevam se šljakerima,
samo kažem da oni nisu na netu u radno vreme
(šljaka - fizički posao, težak posao)

btw. sledeći put napiši čije te sve mišljenje ne zanima u vezi sa beskrajno tupim temama koje postaviš, i - nisam znala da si PR foruma krstarica pa da daješ izjave u ime svih
Pa pocni da stedis vreme na sebi za pocetak...ili ga ulozi u sebe...u jedno ogledalo za pocetak.

Normalne godine...u ovom slucaju nebitno...(necu da uvredim one koji ne bi bili u tom dobu...)

Ako si htela da me nazoves fizikalcem, samo cu ti reci da je moj CV takav da ti neces ni videti nekog sa takvim u zivotu...osim na TV-u. :wink: A noc je mlada...

Mada sam ja smatrao da je sljaka bilo kakav posao... Eto nisam znao da postoji posao gde se ne radi...

Zanima nas svacije misljenje ali u vezi teme, a ne neka licna privatna nagadjanja i pretpostavke van teme, zasnovane na sopstvenom ne iskustvu.

Ma mnogo ti ne znas ali pretpostavljam(evo sad i ja) da si neka tinejdzerka (bar u intelektualnom smislu jesi) pa imas vremena i da naucis(bar najneophodnije).

BTW ja nikad ne procenjujem nekoga kome nisam procitao ni 3 posta. I svakog u startu smatram za ok osobu dok se ne dokaze suprotno. A i to neko pljuvanje nekog iz cistog mira i bez razloga je vec postalo izlizano...pun forum toga...a likovi koji to rade su... :wink: I svaka tema se upropasti sa glupavim, bespotrebnim pljuvanjima.

Back