Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako je bilo na ispitu 2.8? Koja pitanja i zadaci su bili?
Revizija je bila uzasna, ucila sam mesec dana a nista nisam znala. Po komentarima ne verujem da ce iko poloziti ako ne snize kriterijume.
Teorijska pitanja su uglavnom kao iz prethodnih rokova, bilo je 4 zadatka.
1. Izveštaj (a) koeficijenti likvidnosti, b) obrt sredstava i c) zarada, dividenda i neto sredstva po akciji.) - 30 poena
2. Kamata-kapitalisanje - 10 poena
3. Prosečan ponderisan broj akcija - 18 poena
4. Konsolidovanje (da se sastavi konsolidovani BS) - 12 poena

Čitam sve napisano, i nerviram se. Tek me čeka da polažem navedeni ispit.
Pa sad drage kolege, ne naplaćujte po 30 eur za mesečnu uslugu vođenja knjiga!!! Valjda ćemo početi da cenimo trud koji ulažemo u ovaj posao, počevši od ispita do konstatnog praćenja novih propisa!

Kolege zamolila bih vas, ako polozite ispite 2.8, 2.7 ,2.9 i posedujete knjige ,a zelite da ih prodate da mi se javite na mail. m_biljana@ptt.rs
Naravno ako imate skripte ili testove da mi prosledite cisto da imam uvid u to sta me ceka u sledecim rokovima.
Hvala vam 😊

ispit je bio pravi užas...potpisujem sve što ste rekli..ja radila po osećaju.... pojma nemam da li je dobro ili nije...sve nekako deluje i logično i nelogično..
sve u svemu užas

Kolege zamolila bih vas, ako polozite ispite 2.8, 2.7 ,2.9 i posedujete knjige ,a zelite da ih prodate da mi se javite na mail. m_biljana@ptt.rs
Naravno ako imate skripte ili testove da mi prosledite cisto da imam uvid u to sta me ceka u sledecim rokovima.

Četiri zadatka... Prvi raspodela troškova po aktivnostima, drugi inkrementalni troškovi po nivoima, treći izbor između dve mašine i četvrti racia poslovanja, analiza pokazatelja, predlozi za poboljšanje perfomansi, efekat uzimanja faktoringa...
Da li na ispitu 2.7. budu i teorijska pitanja ili samo zadaci? Mozete li mi poslati zadatke sa konsultacija na ivana.zivkovic.41871@gmail.com?

Poštovani, upravo sam dobila obaveštenje iz Saveza da su mi priznata 3 ispita osim 2.2 2.3 i 2.6 2.7 2.8 2.9, Što bi ukratko značilo, ajmo na još jednu god. studija🙃🙈Molim vas za bilo kakvu pomoć, literaturu, planiram da prijavim bar 2.2 i 2.3 za junski, pozdrav
Mozete li da mi se javite na mejl natasa.zivadinovic@yahoo.com. Slala sam takodje zahtev za priznavanje ispita, koliko dugo ste čekali na odgovor? Hvala unapred.

Back