Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kolege, pošto sam prvi put na ovom forumu, imam par pitanja pa bih zamolio za strpljenje :)
Završio sam Ekonomski fakultet i imam radno iskustvo te planiram da prijavim polaganje ispita za ovlašćenog računovođu. Jasno mi je sve oko molbe za oslobađanje polaganja pojedinih ispita i potvrde o položenim ispitima, samo imam pitanje u vezi prilaganja nastavnog plana po kome sam studirao, tačnije da li se i to izdaje na studentskoj službi fakulteta ili?
Takođe, da li bih trebao da u decembarskom roku prijavim ispite za koje očekujem da bi mi bili priznati ili da prvo sačekam odgovor na molbu pa u narednom roku da prijavim te iste?
Molio bih vas za savet kako da postupim - šta prijaviti?
Pozdrav.

Potvrdu sa spiskom predmeta i nastavnim planom i programom po kojem ste vi polozili, izdaje vam fakultet, te sa tim dokumentom u prilogu pisete SRRS, tj njihovoj komisiji za priznavanje ispita. Tek nakon toga ce Vam oni odgovoriti kojih sve ispita mogu da vas oslobode, shodno potvrdi sa fakulteta koju ste podneli. Odgovor dobijate na kucnu adresu pismenim putem. Tek nakon toga te iste ispite prijavljujete tj , placate ali ih ne polazete jer ste oslobodjeni polaganja. Ostale da sve po standardnoj proceduri.

Drustvo pozdrav, evo ja se nakon nekoliko godina pauze odlucih da nastavim sa polaganjem ispita. Nisam u toku a prijavila bih nesto vec za decembar pa ako imate da prodate nesto od literature za 2.1 2.2 i 2.3 i neki savet i preporuku molim vas da mi posaljete. (sladjana.jajic@yahoo.com)
Hvala unapred.

Back