Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kolege molim za odgovor u vezi ispita 2.7, koliko je potrebno spremati teoriju i da li postoje neke skripte skraćena verzija teorije ili učiti iz knjige? Hvala

- - - - - - - - - -

Koliko sam razumeo savet za 2.6 ucenje teorije iz zakona..Ako vam nije tesko napisite i za nas ostale koje su to poslednje knjige iz kojih treba spremati 2.6
Kolega za 2.6 je potrebno čitati Zakone i ima skripta sa zadacima koja je dovoljna za ispit.Ostavite mail.

Kolege molim za odgovor u vezi ispita 2.7, koliko je potrebno spremati teoriju i da li postoje neke skripte skraćena verzija teorije ili učiti iz knjige? Hvala

- - - - - - - - - -

Kolega za 2.6 je potrebno čitati Zakone i ima skripta sa zadacima koja je dovoljna za ispit.Ostavite mail.

AKO VAM NIJE TEŠKO, PROSLEDITE I MENI MATERIJAL ZA 2.6, 2.7 I 2.8.
UNAPRED HVALA!!! tomic.tomislav@yahoo.com :hvala:

Poslednja izmena:
Da li neko polaže za Ovlašćenog javnog računovođu? Treba mi pomoć odakle da počnem...:-)

Ja sam stekla licencu i sertifikat za OJR. Dugo me nije na forumu i ne pratim novine. Javi mi se privatnom porukom, tj. pusti mi mail jer olaksava komunikaciju (kao sto se da videti iz prilozenog ne proveravam forum vec preko godinu ipo) da ti prosledim sve sto imam u e formatu a sto sam koristila za sticanje zvanja. Komotno mozes u 2 roka da zavrsis sve. Radujem se da dobijam jos jednu koleginicu!!! SRECNO!!!

Ja sam stekla licencu i sertifikat za OJR. Dugo me nije na forumu i ne pratim novine. Javi mi se privatnom porukom, tj. pusti mi mail jer olaksava komunikaciju (kao sto se da videti iz prilozenog ne proveravam forum vec preko godinu ipo) da ti prosledim sve sto imam u e formatu a sto sam koristila za sticanje zvanja. Komotno mozes u 2 roka da zavrsis sve. Radujem se da dobijam jos jednu koleginicu!!! SRECNO!!!

Da li mozete, molim Vas, i meni da posaljete literaturu za OJR na email adresu: marinomarino833@gmail.com? Unapred hvala!

Veliki pozdrav svima. :)
Nova sam ovde, registrovah se pre 5 min. :)
Da ne duzim, treba mi pomoc i savet.
Zavrsila sam ekonomsku skolu, i sad krecem u trecu god Visoke poslovne skole, smer trgovina i medjunarodno poslovanje.
Medjutim, u poslednje vreme se javila zelja za radom u knjigovodstvu.

Da li cu se ja moci sa ovim skolama, prijaviti za praksu/ volontiranje u nekoj agenciji kako bih stekla prakticna znanja a ujedno i iskustvo i onda posle 3-4 god rada, koliko je uslov, polagati za ovlascenog racunovodju kod Saveza za racunovodje i revizore?

Unapred hvala na odgovoru. :)

Evo ovako. Posto se mnogo vas javilo privatnim porukama za pomoc u vezi polaganja za sticanje zvanja OR a kako ne bih pojedinacno odgovarala svakome bilo bi najbolje da izlistate forum, ili jos jednostavnije, ispratite moje postove na ovoj temi i vidite linkove ka mediafire-u na kojima sam postovala korisne i znacajne materijale vezane za ispite za OR.

Bitna napomena, to sam i tada napomenula, to i sada skrecem paznju: sav materijal koji sam javno podelila nije u komercijalne svrhe!!!

Jos jedna sitna digresija: ukoliko apelujete na pomoc, mogu da izadjem u susret dopunjavajuci postojeci materijal, ali kako sam prezauzeta a folderi sa knjigama, skriptama i testovima su mi u anarhiji - moze da se javi neko pp a da je voljan da iste samo klasifikuje i osvezimo bazu.

Sve ono sto bi bilo na tim linkovima je sasvim dovoljno za polaganje ispita. Toliko od mene.

Pozdrav, i SRECNO!!!

Veliki pozdrav svima. :)
Nova sam ovde, registrovah se pre 5 min. :)
Da ne duzim, treba mi pomoc i savet.
Zavrsila sam ekonomsku skolu, i sad krecem u trecu god Visoke poslovne skole, smer trgovina i medjunarodno poslovanje.
Medjutim, u poslednje vreme se javila zelja za radom u knjigovodstvu.

Da li cu se ja moci sa ovim skolama, prijaviti za praksu/ volontiranje u nekoj agenciji kako bih stekla prakticna znanja a ujedno i iskustvo i onda posle 3-4 god rada, koliko je uslov, polagati za ovlascenog racunovodju kod Saveza za racunovodje i revizore?

Unapred hvala na odgovoru. :)

Novi Zakon o racunovodstvu, to sam vec pisala na nekoj temi (nije ovde), iz 2007. ne obavezuje lice koje bi se bavilo poslovima knjigovodstva i racunovodstva da poseduje bilo kakvu licencu za vodjenje knjiga. STRASNO JESTE ali je prosto tako. Sto ce reci u konacnom da se poslovima knjigovodstva moze baviti i masinbravar ukoliko je to poslodavac, statutom privrednog drustva, ili preduzetnik aktom o osnivanju tako predvideo. Ovlasceno lice koje potpisuje GZ je lice koje imenuje poslodavac, samim tim on propisuje i uslove koje OL mora da poseduje.

Iskreno, ja zivim u nadi (ili u oblacima) da ce se ova anarhija promeniti i da ce valorizovati kompetencije, do tada mi ostaje samo da verujem u cuda.

Ukoliko si u nekoj nedoumici, iscitaj Zakon o racunovodstvu i Zakon o reviziji - samo one delove koji se odnose na lica koja se bave poslovima vodjenja knjiga i pruzanja revizorskih usluga i bice ti kristalno jasno.

JOS NESTO VRLO BITNO a odnosi se na sve one koji za decembar spremaju 2.6. Nastupile su izmene Zakona o PDV, tj. jos uvek je u skupstinskoj proceduri, mada se krece sa primenom od 15.10. i tada se uvodi nova kategorija PORESKI PUNOMOCNIK. Ovo kazem iz razloga za sve one koji planiraju 2.6 decembra da ce ispit uvaziti ovu izmenu ZoPDV.

Hvala Vam jejaecc na odgovoru. :)
Nazalost, svesna sam i ja toga i bas u mom okruzenju, devojke koje su radile kao konobarice i koje su zavrsile masinsku skolu rade u knjigovodstvu. Tuzno, ali istinito.
Nadam se samo da mene nece odbiti da bar odradim praksu kod njih jer nemam vezu.
Bunilo me samo to da li cu moci posto nisam zavrsila racunovodstvo na VPS ali mislim da to nije vazno toliko buduci da sam u srednjoj imala 4 god racunovodstvo i na VPS jednu godinu.

Back