Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
potrebna je potvrda sa fakulteta o polozenim ispitima. Komisija odlucuje u roku od 2-15 dana

Znaci ja naspisem zahtev komisiji za priznavanje ispita i prilozim potvrdu sa fakuilteta o polozenim ispitima. I tad ne placam nista jel da? Onda po dobijanju odgovora od komisije prilikom prijavljivanja ispita u odredjenom roku zaokruzujem te ispite koje su mi priznali s timsto ih samo platim ali ne polazem? Jel sam u pravu?

potrebna je potvrda sa fakulteta o polozenim ispitima. Komisija odlucuje u roku od 2-15 dana

Znaci ja naspisem zahtev komisiji za priznavanje ispita i prilozim potvrdu sa fakuilteta o polozenim ispitima. I tad ne placam nista jel da? Onda po dobijanju odgovora od komisije prilikom prijavljivanja ispita u odredjenom roku zaokruzujem te ispite koje su mi priznali s timsto ih samo platim ali ne polazem? Jel sam u pravu?
Tako je. Zahtev za komisiju je popunjena prva strana za prijavljivanje ispita, samo da bi imali tvoje podatke. Mene su posle zasedanja te Komisije obavestili o priznatim ispitima telefonom, a onda sam dobila I postom napismeno. Potrebna je I jedna fotografija formata za pasos, naknadno. Ostatak znas. Platis punu cenu, prijavis te ispite I ne moras da ih polazes ;-). Polazes I prijavljujes ostatak.

Tako je. Zahtev za komisiju je popunjena prva strana za prijavljivanje ispita, samo da bi imali tvoje podatke. Mene su posle zasedanja te Komisije obavestili o priznatim ispitima telefonom, a onda sam dobila I postom napismeno. Potrebna je I jedna fotografija formata za pasos, naknadno. Ostatak znas. Platis punu cenu, prijavis te ispite I ne moras da ih polazes ;-). Polazes I prijavljujes ostatak.

Hvala ti puno na pomoci. Dosta si mi razjasnila. E sad nesto vezano za samu proceduru polaganja. Koliko je obimna literatura? Koliko se trazi? Kakav je postupak polaganja? Ako bi mogla jos malo da mi pomognes :)

Au ljudi bilo je baš čupavo na 2.8, kakvi su vaši utisci,,,

Sve je bilo kao što sam očekivao, sem zadatka sa kamatom, ja sam ga spremio za ovu sedmicu! I teoretska pitanja i zadaci su bili skroz očekivani, mislim da sam baš dobro uradio! Ako nekoga interesuje, zadaci koji su bili su tumačenje koeficijenata(pravljenje izveštaja, zadatak kao u knjizi u poglavlju 17), zarada po akciji, konsolidovani BS i onaj sa matično zavisnim preduzećima, ko kome šta predstavlja i koji MRS? Pozdrav

Da, da i meni je zarada preko 4800, bilans ko nsolidovani preko 800 000 pasiva i aktiva. Kamata 6000000, ja rekla da se kapitalizuje samo 2 mil. Sta vi mislite?

Kamatu sam isto tako uradila.
Za zaradu se ne sećam tačno, znam da mi je ponder. pros. br. akcija bio 12690 i koji dinar. Ne sećam se iznosa dobiti pa da proverim. Broj akcija koje se dobijaju konvertovanjem je bio 7000.

Pismeno se obratite, Savezu racunovodja i Revizora Srbije, konkretno podnesite molbu Komisiji za razmatranje od oslobadjanja polaganja ispita shodno vasem nastavnom planu i programu koji ste pohadjali i zavrsili na fakultetu. Takodje Vam je neophodna potvrda sa fakulteta o zavrsenim ispitima za sve 4 godine, koju prilazete u kopiji. Komisija Vam pismeno odgovori da li i koliko ispita Vas oslobadja. Tako je bilo u mom slucaju, odgovorili su mi za 15-ak dana, telefonom i pismeno na kucnu adresu..
Zahtev za oslobadjanje se ne taksira, tj ne placa se, tek nakon toga prijavljujete tj. placate te ispite od kojih ste oslobodjeni, ali ih naravno ne polazete, ali placate i polazete one ispite za koje Vas komisija nije oslobodila.

Poslednja izmena:
Ja sam isto kapitalizovala kamatu i u prvoj polovini 2014.

Tu nisam ni ja sigurna, jer se gradilo samo godinu dana a to bi trebalo da se kapitalizuje. U zadatku nije receno sta se radilo do juna, tako da mi je bilo logicno da kapitalizujem samo onaj period kada se stvarno radilo na sredstvu. Ali kazem nisam sigurna. Mozda ima nekog od kolega ko je uradio na treci nacin.

A niste kapitalizovali i deo kamate za 2014?

Ja sam kapitalizovala celu za 2013 godinu i posto je projekat radjen i u prvoj polovini 2014 tako da sam kapitalizovala i pola kamate iz 2014. Sta mislite?

E pa ja nisam mislila sam posto je u 2014 samo 5 meseci da netreba posto se kapitalizuje duze od 6m. Izgleda da sam se zeznula a onaj zadatak za analizu 30 poena nosi to nisam znala mislila sam samo 10 auuuu ....

Ne zam dal gresim ali moja logika je bila ovakva uzeli smo kredit u januaru vec smo poceli da ga koristimo i kamata je tekla od januara 2013, i po tome bi trebao cela godina 2013 i deo 2014. Jer ako smo vec uzeli kredit, tj sredstva legla na racun, kamata je vec tada pocela da tece, a to sto smo mi poceli da gradimo tek u junu to je nas problem. Nemam poojma

Поштовани , ја се тек спремам да отпочнем процес полагања за први ниво - рачуновођа , и планирам да до јуна спремам испите од 1,1 - 1,5 , тако да би ми веома значило , уколико имате , посаљете било какве скрипте , питања или било који други материјал или савет који ми може помоћи у овом процесу. И да ме упутите да ли се и где могу набавити половне књиге које су неопходне.

Хвала

Поштовани , ја се тек спремам да отпочнем процес полагања за први ниво - рачуновођа , и планирам да до јуна спремам испите од 1,1 - 1,5 , тако да би ми веома значило , уколико имате , посаљете било какве скрипте , питања или било који други материјал или савет који ми може помоћи у овом процесу. И да ме упутите да ли се и где могу набавити половне књиге које су неопходне.

Хвала

Imam ja nešto od toga, na koji mejl da pošaljem?

Back