Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima li neko informaciju o ispitu 2.7? Neko ko je isao na pripremnu nastavu... Recimo, koje ce oblasti sigurno biti, na sta da se obrati paznja, sta nece biti... Gledala sam ranije pripreme, ali mozda ima izmena...

Za sve one koji spremaju 2.2 , 10.06.2013. sam izbacila sva pitanja I zadatka iz juna 2013, pa mozete pogledati...

Da li bi neko mogao da mi pomogne oko zadatka za poreski sistem? U pitanju je zadatak 13. jun 2011. Zakup nepokretnosti. Da li iznos tekućeg održavanja(konkretno slavina 4.500 din) ulazi u ukupan bruto iznos zakupnine. Rekonstrukcija objekta od 1.1564.400 se računa. Ja mislim da ne ulazi iznos za slavinu jer spada u tekuće održavanje?! Da li neko misli drugačije? Pozdrav i hvala!!!

Da li u zakup ulazi faktura sa PDV-om ili bez PDV-a, mislim na fakturu za rekonstrukciju objekta? Unapred hvala na odgovoru

Da li neko zan odgovor na ovo pitanje

Zadatak koji se odnosi na mrs 23. Kredit od 20.000.000, kamatna stopa 10%, na 3 godine, objekat se gradi od 1.6.2009 do 1.6.2011.
a) izracunati ukupnu kamatu
b) koji iznos se moze kapitalizovati tj. ukljuciti u nabavnu vrednost
c) kako se knjizi iznos koji nemoze da se kapitalizuje

Treba mi pomoć za 2.9
Vrste revizora: Interni i eksterni ili
Interni, eksterni i državni
Šta je tačan odgovor?

U našem zakonodavstvu postoje: ekterni revizori (komercijalna revizija), interni revizori (u bankama, osiguravajućim društvima, AD i sl), interni revizori u javnom sektoru i državni revizori (članovi vrhovne revizorske institucije), tako da ti je ovaj drugi odgovor tačan.

Moze li neko da mi pomogne oko 2.7, 14.zadatak sa priprema, ne znam kako se dolazi do ovih prihoda od prodaje. U zadatku kaze da je povecanje prihoda 5%, a to se ne uklapa u brojke iz resenja. U knjizi je zadatak na 299, a resenje na 454. Isto vazi I za povecanje materijala I radne snage od 10%. Samo mi se za prvu godinu slaze.

Kod prihoda, druga godina 5402 = 4900*(1.05)2
6159 = 5320* (1.05)3 - treca godina i tako redom, isto vazi i za materijal i radnu snagu.

Moze li neko da mi pomogne oko 2.7, 14.zadatak sa priprema, ne znam kako se dolazi do ovih prihoda od prodaje. U zadatku kaze da je povecanje prihoda 5%, a to se ne uklapa u brojke iz resenja. U knjizi je zadatak na 299, a resenje na 454. Isto vazi I za povecanje materijala I radne snage od 10%. Samo mi se za prvu godinu slaze.

Da li neko zna kako se tretiraju donacije? PDV ili porez na poklon. Ili ni jedno ni drugo za iznos do 100.000? Šta ako je iznos preko 100.000?
Nisu mi jasna davanja u poklanjanja. Mora da se izbegne dvostruko oporezivanje?
Molim da mi neko pojasni ako je shvatio to.
Pozdrav i hvala.

Daj konkretan zadatak, pa ću probati da ti objasnim- ovako mogu samo da pretostavim šta te buni..

Back