Da li neko moze da me podseti kako se obracunava PDV na opremu nabavljenu pre i posle 1.1.2005.godine?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postovane kolege, u pitanju je ispit 2.2, zadatak sa tri proizvoda i ogranicavajucim resursom, da li neko moze da mi posalje ceo postupak resavanja zadatka, korak po korak? Jasno mi je kako da utvrdim ogran.resurs ali mi nije jasno kako napraviti plan proizvodnje... Unapred zahvalan!!!! pozdrav mail: n.zugic@yahoo.com
Prvo: Kada odredis koji je ogranicen resurs, plan proizvodnje ces dobiti tako sto ces za svaki proizvod izracunati Kontribucioni rezultat po jedinci ogranicenog resursa. Znaci KR po jedinici podelis sa Masinskim casovima ili jedinicama rada po jedinici
To ce te dovesti da vidis koji proizvod da proizvodis prvi, onaj koji ima najveci KRj ogranicenog faktora. Kada zadovoljis traznju za tim proizvodom prelazis na sledeci koji ima najvecu Kontribuciju.Tako cinis sve dok ne iscrpis resurse.
Ako nesto nije jasno daj konkretan primer.
Nadam se da sam pomogla
Ako obveznik vrši promet opreme nabavljene pre 1.1.2005. dužan je da obračuna PDV. Ako vrši promet opreme nabavljene posle 1.1.2005. obračunava PDV pod uslovom da je imao pravo na odbitak PDV-a u prethodnoj fazi prometa. Ako nije imao pravo odbitka ne obračunava PDV (čl 25. stav 2. tačka 3a.)
Neka me ispravi neko ako grešim....
Ako neko ima nesto od novijih testova (iz 2012. godine i juna 2013. godine) za ispite 2.3 , 2.4 i 2.7 moze da mi posalje na mail millavuckovic@gmail.com
Unapred zahvalna![]()
Postovana koleginice,
Da li biste bili ljubazni da mi prosledite testove novijeg datuma ukoliko Vam je neko od kolega poslao? Za ispit 2.3 i 2.4.
Hvala najlepse!![]()
I ja bih Vas najiskrenije zamolila za testove novijeg datuma za 2.3. i 2.4., ukoliko ste ih dobili. Ja imam skriptu koju mi je neko od kolgega prosledio, pa ako VAM treba, rado cu proslediti! UNAPRED HVALA!!!!
I meni isto treba...Drage kolege,
Imam informaciju se test iz decembra 2012. i juna 2013.(INFORMACIONI SISTEMI 2.4) drasticno razlikovao u odnosu na predhodne godine. Ja Vas molim da, ako se secate pitanja, prosledite mi na mail jovana.nikolic1985@gmail.com.
HVALA UNAPRED!!!!
da li na testu 2.7 padaju pitanj sa konsultanske nastave?
I ja bih Vas najiskrenije zamolila za testove novijeg datuma za 2.3. i 2.4., ukoliko ste ih dobili. Ja imam skriptu koju mi je neko od kolgega prosledio, pa ako VAM treba, rado cu proslediti! UNAPRED HVALA!!!!
- - - - - - - - - -
***skriptu za 2.3.!![]()