Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima!
Nova sam na temi, imam nekoliko pitanja.
Zavrsila sam Visu poslovnu skolu, odsek za finansije i racunovodstvo. Da li postoji mogucnost da mi priznaju nesto od ispita, za raconovodju ili ovlascenog racunovodju?
Nemam mnogo iskustva na ovim poslovima, u firmi radim na pripremi dokumentacije za agenciju koja odradjuje glavni deo knjigovodstva. Kakve su sanse da se ispiti prodju bez iskustva u poslu, samo ucenjem po knjigama/skriptama?
Trece, na osnovu cega se utvrdjuje radno iskustvo na tim poslovima? Mogu li da donesem potvrdu iz firme o poslovima koje radim, ili se priznaje samo Ugovor o radu?
Cetvrto, I najvaznije, ima li svrhe upustati se u sve to? :D Racunam da bi sertifikat pomogao u trazenju nekog boljeg posla, ne znam da li je tako i u praksi? Kakva su vasa iskustva?

Dosta za prvo javljanje, pozdrav svima :)
POSTOVANJE KOLEGINICE, STO SE TICE OVL.RACUNOVODJE NE PRIZNAJU TI SE NIKAKVI ISPITI ( AKO SI POLAGALA VISU 2 GODINE, JA TO IMAM) ALI NAJBOLJE DA IH POZOVES I PITAS, DACE TI SVE INFORMACIJE KOJE SU TI POTREBNE ZA SAM START.
RADNO ISKUSTVO UPISUJES SAMA ALI GA ZAISTA MORAS I IMATI.
NA OSNOVU MOG KRATKOG ISKUSTVA SA ISPITIMA MISLIM DA SE MOZE I BEZ ISKUSTVA ALI JE ZASIGURNO MNOGO LAKSE AKO IMAS I ISKUSTVO U POSLU.
STO SE TICE SERTIFIKATA, ZA SAD ON NIJE OBAVEZAN, ALI AKO TI JE U CILJU DA NAPREDUJES I RADIS U NEKIM OZBILJNIJIM FIRMAMA, SVAKAKO IMAS PREDNOST, A KO ZNA STA MOZE DA SE DESI SUTRA U NASOJ ZAMLJI "CUDA".
JA GDE GOD SAM TRAZILA POSAO TRAZILI SU MI I TO KAO NEKU VRSTU KOMPETENCIJE I POTVRDE ZNANJA, TAKO DA SAMA PROCENI.
NADAS SE DA NISAM UDAVILA.
POZZZ:bye:

POSTOVANJE KOLEGINICE, STO SE TICE OVL.RACUNOVODJE NE PRIZNAJU TI SE NIKAKVI ISPITI ( AKO SI POLAGALA VISU 2 GODINE, JA TO IMAM) ALI NAJBOLJE DA IH POZOVES I PITAS, DACE TI SVE INFORMACIJE KOJE SU TI POTREBNE ZA SAM START.
RADNO ISKUSTVO UPISUJES SAMA ALI GA ZAISTA MORAS I IMATI.
NA OSNOVU MOG KRATKOG ISKUSTVA SA ISPITIMA MISLIM DA SE MOZE I BEZ ISKUSTVA ALI JE ZASIGURNO MNOGO LAKSE AKO IMAS I ISKUSTVO U POSLU.
STO SE TICE SERTIFIKATA, ZA SAD ON NIJE OBAVEZAN, ALI AKO TI JE U CILJU DA NAPREDUJES I RADIS U NEKIM OZBILJNIJIM FIRMAMA, SVAKAKO IMAS PREDNOST, A KO ZNA STA MOZE DA SE DESI SUTRA U NASOJ ZAMLJI "CUDA".
JA GDE GOD SAM TRAZILA POSAO TRAZILI SU MI I TO KAO NEKU VRSTU KOMPETENCIJE I POTVRDE ZNANJA, TAKO DA SAMA PROCENI.
NADAS SE DA NISAM UDAVILA.
POZZZ:bye:

Hvala najlepse :)

ja nisam jos dobio nikakvo obavestenje, nadam se da ce stici ovih dana......:think:

Dobije se Pozivnica na kućnu adresu...tako je bilo u maju...i u maju je bio radni dan (petak, 31.05.13.). :klap:

Bilo je lepo...dobro organizovno.
Pre podne, od 10 h, bio je seminar (za članove Saveza besplatan) a od 16 h je bila dodela.
Posle toga je bio ručak i druženje...
A i certifikat i licenca lepo izgledaju....samo još da nešto vrede u zemlji Srbiji, bilo bi još lepše. :besna:

Zdravo drugari,

planiram u decembru da izadjem na 2.4.Ima li neko nesto od testova iz prethodnih rokova? Gledala sam na mediafare,ali su ispiti jos iz 2011.godine.Mozete mi to proslediti na j.petrovic.kg@gmail.com

Ako nekome treba pomoc za ispite za racunovodju,imam dosta literature,pa mogu da saljem.

Uci samo to sa mediafire...pitanja su identicna i ponavljaju se!

Ovo je literatura iz koje se sprema ispit:
1. Институт интерних ревизора (ИИА), "Међународни оквир професионалне
праксе (МОПП)" (званичан превод: „International Professional Practices Framework
(IPPF)“), Секретаријат Коморе овлашћених ревизора, Београд
2. K. H. Spencer Picket, "Основни приручник за интерну ревизију", Савез
рачуновођа и ревизора Србије, Београд, 2007. (Поглавља:7 - Приступ ревизији; 8 -
Успостављање ревизијске стратегије; 9 - Ревизијски рад на терену;)
Jedna od knjiga je i Osnovni prirucnik za internu reviziju ali je prilicno skupa u srrs. Inace ispite hocu da polazem u KOR za sertifikat internog revizora. Ako je neko polagao i ima iskustva neka pise!

- - - - - - - - - -

Nado, hvala za knjigu ali meni ne trebaju tehnologije, treba mi prirucnik... :(

Back