Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kolege, molim vas savet od nekog ko je polagao 2.9. koliko je tezak ispit, da li je dovoljno uciti iz andriceve knjige, da li imate pitanja iz prethodnih rokova? hvala unapred

Ja sam izlazila juna (prvi put sam izlazila uopste na ispite u SRRS) i polozila. Pitanja koja nose 3 boda su jako opsirna i iz knjige su (iz krajnje pragmaticnih razloga ja sam koristila Andricevu knjigu sa fakulteta, i eto polozila sam sa prilicno velikim brojem poena). Pisanje revizorskog izvestaja, koliko sam primetila, uvek se sastoji od toga da se pise uvodni pasus RI i iznese misljenje revizora na bazi napomena. U vezi sa revizorskim misljenjem ono sto sam primetila jeste da te Andric (ili onaj koji sastavlja test) bukvalno navodi, prethodno, pitanjima i odgovorima na ista koje misljenje treba da izneses u RI (u mom slucaju bilo je teorijsko pitanje u vezi negativnog misljenja, i na bazi samih napomena prilikom sastavljanja RI ja sam iznela negativno misljenje kao konacno (iako se mnogi plase da ga napisu, jer se kaze da se takvo misljenje "ne daje"; prateci prethodne testove - sa mediafirea, btw, obavezno tu iscitaj bosanske testove (mnogi cak i ne znaju da se nalaze na tom downloadu i neopravdano ih preskacu) - puno znace i pomazu) nasla sam da je isti princip). Analiza napomena, koje su date za sastavljanje RI, zahteva (barem sam takav utisak stekla) besprekorno poznavanje knjizenja (uzroka i posledica) i eventualne manipulacije u istim (sto ponovo nije moguce bez dobrog baratanja u evidenciji). Ostavi mail, i poslacu ti test iz juna 2012, i, doduse, sve ono sto imam, ali uglavnom je to sa mediafire-a i sasvim je dovoljno za prolaz (cak i vise od toga :) )

Poslednja izmena:
Ja sam izlazila juna (prvi put sam izlazila uopste na ispite u SRRS) i polozila. Pitanja koja nose 3 boda su jako opsirna i iz knjige su (iz krajnje pragmaticnih razloga ja sam koristila Andricevu knjigu sa fakulteta, i eto polozila sam sa prilicno velikim brojem poena). Pisanje revizorskog izvestaja, koliko sam primetila, uvek se sastoji od toga da se pise uvodni pasus RI i iznese misljenje revizora na bazi napomena. U vezi sa revizorskim misljenjem ono sto sam primetila jeste da te Andric (ili onaj koji sastavlja test) bukvalno navodi, prethodno, pitanjima i odgovorima na ista koje misljenje treba da izneses u RI (u mom slucaju bilo je teorijsko pitanje u vezi negativnog misljenja, i na bazi samih napomena prilikom sastavljanja RI ja sam iznela negativno misljenje kao konacno (iako se mnogi plase da ga napisu, jer se kaze da se takvo misljenje "ne daje"; prateci prethodne testove - sa mediafirea, btw, obavezno tu iscitaj bosanske testove (mnogi cak i ne znaju da se nalaze na tom downloadu i neopravdano ih preskacu) - puno znace i pomazu) nasla sam da je isti princip). Analiza napomena, koje su date za sastavljanje RI, zahteva (barem sam takav utisak stekla) besprekorno poznavanje knjizenja (uzroka i posledica) i eventualne manipulacije u istim (sto ponovo nije moguce bez dobrog baratanja u evidenciji). Ostavi mail, i poslacu ti test iz juna 2012, i, doduse, sve ono sto imam, ali uglavnom je to sa mediafire-a i sasvim je dovoljno za prolaz (cak i vise od toga :) )

Molim te da i meni posaljes isto za 2.9 i za 2.8 ako imas na mail miloradgataric@gmail.com

Pozdrav svima,

molim vas ako neko ima knjigu "Pripremanje finansijskih izvestaja - ASSA" i primenu kontnog okvira prema MRS i MSFI (2007), da proda ili da kopiram ili u elektronskom obliku, bio bih zahvalan.

i jos malo pitanja u vezi polaganja, planiram da prijavim 2.1 za ovlasecnog racunovodju, mislio sam mozda i vise ispita da prijavim ali se bojim da necu stici zbog posla da ucim toliko, pa ako mozete malo da mi kazete koliko su teski ispiti i neke blize informacije bi dobro dosle.

I jos jedno pitanje, rece mi koleginica koja je u procesu polaganja da postoji mogucnost priznavanja nekih ispita ukoliko ste iste imali na fakultetu, kakva su vam iskustva?

Hvala unapred na odgovorima.

Ja sam polagala 2.6. u junu prvi put i odmah sam položila.Sve one navedene knjige u srrs su uglavnom nepotrebne. Provežbaj zadatke sa mediafire, i eventualno da nabaviš rač.prakse za porez na dohodak građana i porez na dobit. Ali najbitniji su zadaci.

Ja sam prijavila polaganje ispita 2.6 za decembar da li bi mogla poslati ako imas ono sto je bilo u junu na ispitu, moj mail je vljutovac@orion.rs unapred hvala:bye:

Drage koleginice i kolege,

planiram da pocnem polaganje ispita za Ovlascenog racunovodju u decembru pa bih vas zamolila ako neko ima skenirane knjige da mi posalje na mail pajaigaga@gmail.com.
I jos jedno pitanje, koliko je materijal sa Mediafire koristan za polaganje ispita?

Hvala unapred na pomoci i pozdrav svima!!!

Materijal sa mediafire je veoma koristan, a narocito su korisni orginalni testovi. Neznam sta si prijavila, ali meni su ti testovi jako pomogli, vise nego knjige, knjige samo za neka objasnjenja, zato vezbaj sve moguce kombinacije do kojih mozes da dodjes. Ja sam u junu polozila 2.1, 2.4 i 2.5 najvise zahvaljujuci testovima sa mediafire. Ako zelis knjige da kupis od mene javi mi se na e-mail vljutovac@orion.rs, pa mozemo da se dogovorimo.

Pozdrav svima, i ja cu posle kraceg vremena da pokusam da spremim 2.6 za decembar pored male bebice. Nadam se da cu uspeti. Dobro bi mi dosla pitanja koja su bila u junu ili neka literatura koja nije na mediafire. Hvala unapred. Rado cu biti u kontaktu sa osobama koje ozbiljno spremaju ovaj ispit.

Poslednja izmena:

Back