Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih da ispravim kolelginicu:
Mesto gde ćeš polagati biraš po svojoj volji, to ne zavisi od mesta prebivališta koje se prijavi i koje postoji u bazi podataka.

"Mesto testnog centra se ne bira svojevoljno" je oznacavalo to da se ne moze samo prijaviti ispit pa izaci na isti u bilo kom centru polaganja, jer se formira baza kandidata za svaki centar ponaosob.
Bitno je samo da naglasiš na prijavi gde želiš da polažeš.
Bila bih zahvalna koleginici kada bi mi ukazala na opciju u prijavi gde se to eksplicitno naglasava mesto polaganja, posto ja ne vidim da uopste postoji takva rubrika; jedino "Ispite prijavljujem za ispitni rok: _____________ 20___. godine" u kojoj se navodi rok "jun/decembar" i tekuca godina, ali ne i mesto?
Mesto polaganja se izvesno moze promeniti ukoliko se uz prijavu posalje dopis u formi molbe, sto se ne smatra arbitrarnim tj. svojevoljnim, obzirom da se upucuje molba SRRS-u za (trajnu ili privremenu) promenu mesta polaganja ispita, u svakom drugom slucaju mesto polaganja je po automatizmu na osnovu podataka u bazi.
Kako ne bih sirila dezinformacije, kontaktirala sam SRRS (preciznije, g-dju Radu Fisekovic) i dobila informaciju kojom sam vec raspolagala i navela je u prethodnom postu; ali sam bila zbunjena ovom "ispravkom" koleginice. Ako koleginica zna nesto vise od same sluzbe u SRRS-u bilo bi lepo da to podeli sa nama ostalima.

Poslednja izmena:
Na prijavi napises slobodno rukom mesto gde zelis polagati...Meni su rekli da pripadam centru u Nisu, ali ja sam pitala da li mogu u BG, i zena mi je rekla "Moze, samo rukom napisi gde zelis".
Tako da to je konkretan primer iz prakse. I hvala Bogu sto izlaze u susret.

"Mesto testnog centra se ne bira svojevoljno" je oznacavalo to da se ne moze samo prijaviti ispit pa izaci na isti u bilo kom centru polaganja, jer se formira baza kandidata za svaki centar ponaosob.

Bila bih zahvalna koleginici kada bi mi ukazala na opciju u prijavi gde se to eksplicitno naglasava mesto polaganja, posto ja ne vidim da uopste postoji takva rubrika; jedino "Ispite prijavljujem za ispitni rok: _____________ 20___. godine" u kojoj se navodi rok "jun/decembar" i tekuca godina, ali ne i mesto?
Mesto polaganja se izvesno moze promeniti ukoliko se uz prijavu posalje dopis u formi molbe, sto se ne smatra arbitrarnim tj. svojevoljnim, obzirom da se upucuje molba SRRS-u za (trajnu ili privremenu) promenu mesta polaganja ispita, u svakom drugom slucaju mesto polaganja je po automatizmu na osnovu podataka u bazi.
Kako ne bih sirila dezinformacije, kontaktirala sam SRRS (preciznije, g-dju Radu Fisekovic) i dobila informaciju kojom sam vec raspolagala i navela je u prethodnom postu; ali sam bila zbunjena ovom "ispravkom" koleginice. Ako koleginica zna nesto vise od same sluzbe u SRRS-u bilo bi lepo da to podeli sa nama ostalima.

Ne želim više da razvijam diskusiju na ovu temu...
Ja samo znam, iz ličnog iskustva, da bi po automatizmu ja trebala da polažem u Nišu...ali sam želela u Beogradu, to sam navela u prijavi, dopisala (ne postoji rubrika), i polagala u Beogradu, bez problema...a to je, po mom skromnom mišljenju, moja slobodna volja...znači, niko me nije uslovio da moram polagati u Nišu...i nisam pisala nikakvu molbu...
KRAJ SA OVOM DISKUSIJOM, OD MENE...
:poludeo:

Uporedjivao sam spisak literature za računovodju i za ovlašćenog računovodju i video da nam se dosta knjiga podudara....ako bi neko bio toliko ljubazan da mi kaze gde bih u Beogradu mogao da nabavim Priručnike i ''Računovodstvenu praksu 2-3(2012); 13-14; 16-17 (2011)'', sve to je potrebno za Ovlašćenog računovodju. Mozete i na mail ako hocete da mi pisete milanzivkovic90@yahoo.com ....Hvala

Poslednja izmena:
Cao svima, nova sam na forumu, učlanih se baš zbog ove teme jer je ovo jedino mesto gde mogu da vidim iskustva drugih kod polaganja ispita za ovlašćenog računovođu. Tema je super i nadam se da ćemo je i dalje održavati zbog ljudi kao što sam ja - potpuno nova i zbunjena :eek:
Planiram da se prijavim za polaganje ispita za ovlašćenog računovođu od decembra meseca ove godine, skinula sam sva dokumenta sa mediaframe-a vezano za ispit 2.1. Interesuje me da li postoji neka skripta za spremanje ovog ispita (i naravno ako neko ima da li može da mi pošalje:D ) i da li je dovoljna knjiga koja može da se kupi u savezu ACCA Pripremanje finansijskih izveštaja za polaganje ispita. Takođe se nadam da MRS standardi koji su nabrojani u obaveznu literaturu ne moraju da se uče detaljno jer to bi bilo previše :)

Back