Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne ide ni meni,valjda toplo vreme pa ne mogu da se skoncentrisem, hocu napoljeeee :D

Da li moze neko da mi odgovori na pitanje............ Kada se može izmeniti poreska osnovica prema Zakonu o PDV-u?[/COLOR][/B]

Clan 21. Stav 5. Zakona o pdv-u

Moze izmeniti samo na osnovu pravosnazne sudske presude o zaklj.stecajnom postupku, odnosno na osnovu overenog prepisa zapisnika o sudskom poravnanju.

Hello Bokice.
Prema zkonu o PDV-u poreska osnovica se moze smanjiti:ako smo izvrsili promet dobara i usluga obvezniku PDV-a, tada moramo imati potvrdu sa njihove strane overenu da su oni izvrsili ispravku odbitka PDV-a.Ako je doslo do smanjenja poreske osnovice licu koje nije obveznik moramo posedovati verodostojandokumenat da je smanjena naknada za izvrsen promet roba i usluga.Obveznik moze smanjiti osnovicu za iznos naknade koji nije naplacen samo u slucaju da poseduje pravosnaznu sudsku presudu o zakljucenom stecajnom postupku.Naknadno smanjnjenje se moze izvrsiti iz vise razloga:ako je doslo do povracaja robe zbog neodgovarajuceg kvaliteta, ili se kasni sa isporukom, odobren kasa-skonto, odobren rabat.... Izmena poreske osnovice vrsi se u periodu kada je doslo do izmene poreske osnovice, kada je doslo do pravosnazne presude ili u kojem je doslo do izmene poreske osnovice za uvezena dobra i usluge.
Da li mi mozes poslati pitanja iz prava sa zadnjeg ispitnog roka, posto si rekla da ih imas na e-mail kolasinacz@ikomline.net. Pozdrav.

Back