Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko sprema 2.2? Knjiga ima dosta gresaka, postoje li neka bitnija poglavlja za ispit?
Da li neko razume metod apsorpcije i metod marig.troska?

Pozdrav svima

Ja sam polozila 2.2, tacno je da postoje neka poglavlja u knjizi koja bitnija. Morala bih da pogledam.
Sta ti nije jasno oko metoda apsorpcije i metoda marginalnog troska? Kako mogu da ti pomognem?
Javi se na bozicab@orion.rs, mozda mogu da ti pomognem.

Pozdrav svima! Prvi put sam na forumu i interesuje me ako mi neko može dati informaciju da li je potrebno imati položeno za ovlašćenog računovođu ako se ima diploma ekonomiste za posao šefa računovodstva u školi jer koliko sam ja obaveštena, to nije utemeljeno u zakonu. Unapred hvala!

Lepo si obaveštena,
za sada nije potrebno polagati za ovlašćenog računovodju, posebno ne za poslove šefa računovodstva u školi.
Zakon na to nikoga ne obavezuje.

Citat Original postavio utorak
Pri Privrednoj komori N. Sada postoji sektor koji se godinama bavi edukacijom u raznim oblastima pa i u ovoj nasoj.
Mozda ti moze biti interesantno.
http://www.rpkns.com/sr/edukacije/12...venom-programu

I pri Institutu za racunovodstvo i reviziju imas kurs,odrzava se u prostorijama saveza.

Nikom ne bih preporucila kurs koji organizuje Privredna komora NS, mislim da je u saradnji sa Institutom za racunovodstvo i reviziju. Bila sam na istom pre mozda 2 godine, uzalud baceni novci i potroseno vreme, barem je tad tako bilo, senilan profesor od jedno 70 godina, koji je bukvalno preleteo gradivo, onaj ko nema neku polaznu osnovu, totalno je bio zalutao na tom kursu, ja sam imala neko znanje i iskustvo pre toga, ali taj kurs mi nista nije pomogao. Totalno razocarenje!

Pozdrav svima! Zahvaljujem se svima koji su pisali na forumu, jer ima jako korisnih informacija. Potpuno sam nov i trenutno spremam da posaljem dokumentaciju da vidim sta ce da mi priznaju. Zavrsio sam smer finansije i racunovodstvo u Kragujevac. Od literature nemam nista :-). U zavisnosti od toga sta mi priznaju, videcu sta da spremam. Svaki oblik konsultacije, razmena informacija, literature, je dobrodosla.Sta spada u lakse, a sta u teze predmete? Znam da je individualno, ali me zanimaju iskustva.

Poslednja izmena:
Mozda u saradnji sa Privrednom komorom Beograda ili Srbije,mislim da nema veze sa Institutom,ali nisam sigurna.Ja sam bila na kursu pre skoro 2 godine,profesorka je bila odlicna,zove se Mirjana.Na svako pitanje je imala odgovor,tacno se vidi da ima visegodisnje iskustvo,nema oblasti koju nije radila.Bas se trudila,radila polako,ali da bi ti sve prosla sto moze da se desi u knjigovodstvu trebaju godine i godine.Neko radi decenijama pa se nije susreo sa nekim stvarima.
Citat Original postavio utorak
Pri Privrednoj komori N. Sada postoji sektor koji se godinama bavi edukacijom u raznim oblastima pa i u ovoj nasoj.
Mozda ti moze biti interesantno.
http://www.rpkns.com/sr/edukacije/12...venom-programu

Nikom ne bih preporucila kurs koji organizuje Privredna komora NS, mislim da je u saradnji sa Institutom za racunovodstvo i reviziju. Bila sam na istom pre mozda 2 godine, uzalud baceni novci i potroseno vreme, barem je tad tako bilo, senilan profesor od jedno 70 godina, koji je bukvalno preleteo gradivo, onaj ko nema neku polaznu osnovu, totalno je bio zalutao na tom kursu, ja sam imala neko znanje i iskustvo pre toga, ali taj kurs mi nista nije pomogao. Totalno razocarenje!

Kurs je bio odrzan u saradnji Privredne komore NS i Instituta za ekonomiku i finansije, Beograd - http://www.ief.rs/public/ - sve u svemu, bio je katastrofalan, mozda je problem bio profesor, ali je bilo gubljenje i vremena i novca, treba se dobro raspitati koji su kursevi dobri i koji vrede nesto.

Mozda u saradnji sa Privrednom komorom Beograda ili Srbije,mislim da nema veze sa Institutom,ali nisam sigurna.Ja sam bila na kursu pre skoro 2 godine,profesorka je bila odlicna,zove se Mirjana.Na svako pitanje je imala odgovor,tacno se vidi da ima visegodisnje iskustvo,nema oblasti koju nije radila.Bas se trudila,radila polako,ali da bi ti sve prosla sto moze da se desi u knjigovodstvu trebaju godine i godine.Neko radi decenijama pa se nije susreo sa nekim stvarima.

Ovde se radilo o Institutu za racunovodstvo i reviziju pri Savezu racunovodja i revizora Srbije.A Institut za ekonomiku i finansije,videla sam da imaju neke nenormalne cene za razna predavanja,tipa 100.000 din. itd.,a kakvi su predavaci stvarno ne znam ali ne sumnjam u tvoje misljenje.
Kurs je bio odrzan u saradnji Privredne komore NS i Instituta za ekonomiku i finansije, Beograd - http://www.ief.rs/public/ - sve u svemu, bio je katastrofalan, mozda je problem bio profesor, ali je bilo gubljenje i vremena i novca, treba se dobro raspitati koji su kursevi dobri i koji vrede nesto.

Pozdrav budućim i sadašnjim računovođama. Prvi put sam ovde i naravno potrebna mi je pomoć ili informacije. Zanimaju me ispiti za ovlašćenog računovođu i to 2.4, 2.5, 2.7, 2.9 tj informacioni sistemi, pravo, fin. menadžment, i revizija. Polažem u Podgorici po sistemu iz Beograda. Pomogao bi mi svako ko ima primjere zadataka, pitanja, neke skriptice, primjere za vježbanje itd itd kao i savjete za pojedine ispite, tj iz kojih knjiga, sta se trazi, kolko se sprema, odakle se sprema itd itd. Ja bih mogao nekome poslat skriptu za ispit 2.8-moju verziju u wordu. kontakt na mail blazomijat@hotmail.rs

Back