Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Blago Srbiji.

119 forumskih strana RAČUNOVOĐA I REVIZORA

I svi polozili !

Vidi se da ova zemlja ima svetlu buducnost, kad skoluje tolike cate i poreske inspektore.

Zelim da vam revizorski posao sto bolje ide, i da sto pre iz revizorskih klupa postanete poreski inspektori, nase svetlo na kraju tunela.
Pojavo, Hakim Bej, ne znam zasto, imam utisak da sedis u ofisu sa kolegom koji je verovatno sa 24 godine diplomirao ekonomiju, ima znanje o racunarima u malom prstu, moze da te pojede za dorucak i cuo si da polaze za ovl. racunovodju dok si ti preko veze zavrsio zanat, a onda pre par meseci isto tako, privatnu - strukovnu - visu - malo visu i nizu od fakulteta skolu i svestan si da ni jedan pravi ispit u zivotu, sem mozda vozackog, neces poloziti. Zato paljba.... kako ono kazu.....nije zvaka za seljaka.

Šta mislite o ACCA sertifikatu u računovodstvu?
Da li je neko od vas polagao/spremao ove ispite?
Da li znate kakav je odnos kad je tezina u pitanju?

Hvala vam.

Pozdrav

ACCA je zaista sjajna stvar. Medjunarodno priznat sertifikat i nije smesno uopste.

Uci se kao i za SRRS. Ja sam trenutno u procesu. Priznali su mi i par ispita sa faksa nakon slanja ovlascenog prevoda plana sa faksa.
Nije tesko ako se uci. Isto imas dva roka u godini.
Takodje i kosta 70 funti plus valjda oko 100 funti godisnje yearly fee.... Ali za razliku od srrs sve je maksimalno online podrzano. Takodje i na FB. I sto je jos gotivnije ispiti se polazu u British Councilu a prijava se vrsi online.

imas sve na www.accaglobal.com

i naravno sve je na engleskom tako da bas moras da znas jezik onako dobro.

ZNAS KAKO, MALO MRDNI I TU LINIJU BRAIN (BILO BI TI KORISNIJE). UKAPIRAO BI DA FORUM OD 119 STRANA POSTOJI VEC 7 GODINA.

DRUGO OVO NISU CATE I INSPEKTORI NEGO VISOKO SKOLOVANI LJUDI KOJI RADE U STRUCI MINIMUM 3 GODINE I POVRH SVEGA POLAZU 9 ISPITA SA UKUPNO 14 KNJIGA TJ. 4000 STRANICA LITERATURE UZ REDOVAN RAD I PORODICU.

TRECE, MI TO SVE PLACAMO DO LICENCE OKO 2000 EUR A DA BI SMO PROSLI ISPIT MINIMUM 51% MORA DA NAM BUDE TACNO I TREBA U PROSEKU 2-3 GODINE TJ.. 5-6 ROKOVA DA PRODJEMO DO LICENCE KOJA SE NA KRAJU NE ZAHTEVA ZAKONOM ZAHVALJUJUCI DINKICEVIM CATAMA I UKINUTOM ZAKONU O RACUNOVODSTVU. DAKLE VODI NAS SAMO ZELJA ZA USAVRSAVANJEM I ZNANJEM.

I ZAOBICI OVAJ FORUM UBUDUCE .....
svaka cast na odgovoru

ACCA je zaista sjajna stvar. Medjunarodno priznat sertifikat i nije smesno uopste.

Uci se kao i za SRRS. Ja sam trenutno u procesu. Priznali su mi i par ispita sa faksa nakon slanja ovlascenog prevoda plana sa faksa.
Nije tesko ako se uci. Isto imas dva roka u godini.
Takodje i kosta 70 funti plus valjda oko 100 funti godisnje yearly fee.... Ali za razliku od srrs sve je maksimalno online podrzano. Takodje i na FB. I sto je jos gotivnije ispiti se polazu u British Councilu a prijava se vrsi online.

imas sve na www.accaglobal.com

i naravno sve je na engleskom tako da bas moras da znas jezik onako dobro.

Da, hvala.

A koji si fakultet i gde zavrsio/la? Sta su ti priznali?
Ja se dvoumim... Hm...

ZNAS KAKO, MALO MRDNI I TU LINIJU BRAIN (BILO BI TI KORISNIJE). UKAPIRAO BI DA FORUM OD 119 STRANA POSTOJI VEC 7 GODINA.

DRUGO OVO NISU CATE I INSPEKTORI NEGO VISOKO SKOLOVANI LJUDI KOJI RADE U STRUCI MINIMUM 3 GODINE I POVRH SVEGA POLAZU 9 ISPITA SA UKUPNO 14 KNJIGA TJ. 4000 STRANICA LITERATURE UZ REDOVAN RAD I PORODICU.

TRECE, MI TO SVE PLACAMO DO LICENCE OKO 2000 EUR A DA BI SMO PROSLI ISPIT MINIMUM 51% MORA DA NAM BUDE TACNO I TREBA U PROSEKU 2-3 GODINE TJ.. 5-6 ROKOVA DA PRODJEMO DO LICENCE KOJA SE NA KRAJU NE ZAHTEVA ZAKONOM ZAHVALJUJUCI DINKICEVIM CATAMA I UKINUTOM ZAKONU O RACUNOVODSTVU. DAKLE VODI NAS SAMO ZELJA ZA USAVRSAVANJEM I ZNANJEM.

Draga mama,
pisanje velikim slovima na forumu je ekvivalent vikanju.
Cate i inspektori su visokoskolovani (jedna rec) birokratski kadrovi.
Od kakvog je znacaja sto oni uce UKUPNO 14 KNJIGA TJ. 4000 STRANICA LITERATURE UZ REDOVAN RAD I PORODICU.
Kakve koristi imaju gradjani Srbije od njihovih MINIMUM 3 GODINE I POVRH SVEGA POLAZU 9 ISPITA SA UKUPNO 14 KNJIGA TJ. 4000 STRANICA LITERATURE UZ REDOVAN RAD I PORODICU.?
Postavio sam nikada jasnije pitanje, a vi se okomili pa me gadjate knjigama, godinama, stranicama, procentima... MINIMUM 51%
ZNAS KAKO,
DRUGO OVO
TRECE,

Draga mama,
pisanje velikim slovima na forumu je ekvivalent vikanju.
Cate i inspektori su visokoskolovani (jedna rec) birokratski kadrovi.
Od kakvog je znacaja sto oni uce UKUPNO 14 KNJIGA TJ. 4000 STRANICA LITERATURE UZ REDOVAN RAD I PORODICU.
Kakve koristi imaju gradjani Srbije od njihovih MINIMUM 3 GODINE I POVRH SVEGA POLAZU 9 ISPITA SA UKUPNO 14 KNJIGA TJ. 4000 STRANICA LITERATURE UZ REDOVAN RAD I PORODICU.?
Postavio sam nikada jasnije pitanje, a vi se okomili pa me gadjate knjigama, godinama, stranicama, procentima... MINIMUM 51%
ZNAS KAKO,
DRUGO OVO
TRECE,

obzirom da nisi iz nase price zaobidji forum slobodno

Kolege, razmislite o etickim pravilima i nasem etickom kodeksu....
Ne dozvolimo da bilo ko utice negativno na razvoj racunovodstvene profesije.
Sam izbor da se bavimo ovom profesijom znaci da cemo konstatno biti napadani ali iza nas uvek mora ostati rad, rezultat i evidentni pomak.
Kao sto koleginica Tanja rece, ignorisimo takozvane "trolove" cak i ako oni to nisu ali mi imamo takav utisak.

Kada novi planiraju da pocnu sa ucenjem?

Kolegi Hakim Beju

Dragi Hakim Bej, ako zelite odgovor na Vase pitanje u skladu sa pravilima foruma otvorite novu temu. Ja Vas najljubaznije molim da napustite ovu temu na forumu osim ako zaista nemate neke licne interese da je ugrozite. I izvinjavam se zaista na sitnim greskama u pravopisu i zahvaljujem na podeljenom znanju.

Unapred hvala

Aleksandra

I da Vas sve ponovo podsetim:

Ukoliko biste mi dozvolili da Vas posavetujem: Moje dosadašnje iskustvo po forumima mi nalaže da ne treba NIKAKO odgovarati ljudima koji se popularno zovu Trolovi. Ukoliko nekoga zanima šta ili ko je Trol objašenjenje je na ovom linku (http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)) , a ukoliko Vas mrzi da čitate ili ne znate engleski ja ću Vam ukratko reći: To su korisnici foruma koji namerno postavljaju provokativne, a često i poruke potpuno van teme sa namerom izazivanja svađe emotivnim odgovorima drugih čitalaca ili na bilo koji drugi način ometaju normalnu diskusiju. Najbolji način borbe protiv Trola jeste ( kao što i svi roditelji na ovom forumu znaju kada deca krenu da se ponašaju nemoguće) potpuno IGNORISANJE. Nemojte da nam takvi likovi unište temu.

z;)

Ćate i činovnici sede u državnom aparatu, i zaista bih volela da mislim da ih bar 5% ima kvalifikacije koje se za ovu profesiju traže, ali pre ću da poverujem da nije tako.
Svi mi koji ovu profesiju časno branimo, nadogradjujemo se i shodno zahtevima održavamo kontinuiranu edukaciju, ne sedimo u državnom aparatu jer te *kvalitete* ne posedujemo, pa svoj trud, zalaganje i znanje dajemo( iako za manje pare od onih napred pomenutih ) onima što prepoznaju kvalitetnu osobu koja može da im *stvara * zdravu podlogu za jedini cilj koji svaki poslodavac ima a to je PROFIT.
Budi bez brige, ima nas i *poštenih ljudi* u ovoj zemlji.

danas 04:45 #2983
hakim bej

26.01.2012. 06:23 #2971
hakim bej

Hakim bej, ti ni u ofisu ne radis, ti si zapravo portir sa net konekcijom na poslu. Kakva li si ti korist za ovu drzavu? Od skole, verovatno, imas sliku ispred bukvara i veliki odmor. Počni da se obrazujes, kupi diplomu neke srednje skole i upisi neki Hajat Singi Metropoliten fakultet, pa se javi. Srecno sa ucenjem.

E ako si mu rekao!z:lol:
danas 04:45 #2983
hakim bej

26.01.2012. 06:23 #2971
hakim bej

Hakim bej, ti ni u ofisu ne radis, ti si zapravo portir sa net konekcijom na poslu. Kakva li si ti korist za ovu drzavu? Od skole, verovatno, imas sliku ispred bukvara i veliki odmor. Počni da se obrazujes, kupi diplomu neke srednje skole i upisi neki Hajat Singi Metropoliten fakultet, pa se javi. Srecno sa ucenjem.

ljudi ne dajte se isprovocirati, znate ko ste i koliko vredite! sta drugi kazu najmanje je bitno, ne skolujete se zbog drugih nego zbog sebe i licnog usavrsavanja!
ja pocinjem da ucim cim nabavim knjige 2.1,2.2,2.3 i 2.4, znaci icic cu redom pa molim sve one koji prodaju knjige ili ih iznajmljuju da mi se jave PP.

Cao, ni ja nisam polozila jedan ispit (2.8.) i nikako mi nije jasno kako je to moguce, jer znaci da mi nije tacno oko 13-15 zadataka !? A cula sam da priznaju i kad ne uradis zadatak do kraja, vec onoliko koliko uradis. Rrci mi sta si uradila, sta si im poslala. NI ja ne znam da li su ikada nekome to omogucili. KOliko si ti imala poena?

Back