Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko sprema Upravljanje kadrovima ? Kako vam ide? Imate li jos neka pitanja sem onih sa mediafire?

Za 2.3...ovo sam isto i ja pitala, pa pogledajte šta su mi kolege odgovorile na strani 100...ima još nekih pitanja. Inače slazem se potpuno sa kolegom exite, za nas koji ne volimo ovakvo bubanje suve teorije sa milion podela, ovaj predmet je prilično zamarajući...ali šta ćemo mora se.

Nego i mene interesuje ovo da li može svojim rečima...???

kolege, zna li neko odg na sledece pitanje iz Revizije?
sistem internih kontrola klijenta je...... ????
Sistem interne kontrole se sastoji od politika i procedura koje rukovodstvo uspostavlja u cilju osiguranja i izvršenja specifičnih ciljeva tj. postizanja cilja uprave vezanog za osiguranje u najvećoj mogućoj meri redovnog i uspešnog vodjenja preduzeća, uključujući poštovanje usvojenih politika , zaštitu sredstava, sprečavanje kradje ili greške, tačnost i kompletnost računovodstvenih evidencija i blagovremenu pripremu pouzdanih finansijskih podataka.
Znači: efikasnost i uspešnost poslovanja, pouzdanost finansijskog izveštavanja, uskladjenost sa postojećim zakonima i propisima i zaštita imovine su osnovni ciljevi.

Kolege, da li neko moze da mi da smernice za Koeficijente u ispitu 2.8.
Naime, u knjizi se prominje samo odredjeni broj koeficijenata, dok vec u onom cuvenom zadatku sa 291. stranice se pominju novi koeficijenti/pokazatelji (pokriće za kamatu, neto sredstva po akciji, dividenda po akciji...), dok se u testovima sa MF pominje jos puno drugih (paritet nabavnih i prodajnih cena, trenutna likvidnost, optimalna likvidnost, solventnost...). Razumem da se vecina ovih koeficijenata moze skontati zdravom logikom, ali opet...
A btw, knjiga je očaj zivi, vrlo šturo napisana!

kolege, da li neko sprema 2.1?
kako se obracunava porez na dobit i gde je te objasnjeno u knjizi?
ono sto mene buni jesete jedan od zadataka na mf, gde se kaze da je pretpostavljeni porez na dobit neki iznos XXXX. nikako mi to ne ispada 10% od bruto dobiti koju ja dobijam, i sta onda da radim.
kao i ovo:
KADA DOBIJETE BRUTO DOBIT NPR. 500.000 DIN ONI TRZE SLEDECE. KAZU DA JE U PORESKOM BILANSU BRUTO DOBIT NPR. 450.000, STOPA POREZA 10% I DA OBRACUNATE NETO DOBIT. TU SE PAZI I UZIMA SE 450.000 X 10% PA JE POREZ 45.000. KADA RACUNATE NETO DOBIT IMATE 450.000 – 45.000 PA JE NETO DOBIT 405.000. TO JE TO. KADA PRAVITE BS PASIVU, TU UNESITE NETO DOBIT OD 45.000 I OBAVEZU ZA POREZ DA MOZE DA VAM SE SLOZI.
???? ako smo dobili 500.000 bruto kako onda da radim sa tih 450.000????

molim vas za pomoc! hvala.

imas samo ova

Upravljanje kadrovima 2.3 – jun 2010.

-razlike izmedju supervizora i menadzera
-nabrojati odgovornosti supervizora
-prednosti i nedostaci internog regrutovanja kadrova
-izvori autoriteta
-efikasnost i efektivnost
-opasnosti na radu u kancelariji (racunovodstvu)
-bocna komunikacija
-disciplinske mere menadzmenta
-rizici prilikom odabira kadrova (tako nekako glasi pitanje)

*cisto da proverim da li su to sva koja se nalaze tamo... jer za nas se nalaze u dir 1.7

Sto se tice ispita 1.7 Upravljanje kadrovima, ja takodje imam samo ono sa MF.
Interesuje me da li postoji mogucnost da nam daju onakve (starije) testove kao sto su na MF postavljeni posto koliko sam video oni se bave samo racunovodstvom i knjigovodstvom... Verovatno se tada ispit spremao iz neke druge literature...
Ako neko ima jos neki savet ili test za 1.7 neka posalje.
Moj mail je: zoranvukadinovic08@gmail.com

Sistem interne kontrole se sastoji od politika i procedura koje rukovodstvo uspostavlja u cilju osiguranja i izvršenja specifičnih ciljeva tj. postizanja cilja uprave vezanog za osiguranje u najvećoj mogućoj meri redovnog i uspešnog vodjenja preduzeća, uključujući poštovanje usvojenih politika , zaštitu sredstava, sprečavanje kradje ili greške, tačnost i kompletnost računovodstvenih evidencija i blagovremenu pripremu pouzdanih finansijskih podataka.
Znači: efikasnost i uspešnost poslovanja, pouzdanost finansijskog izveštavanja, uskladjenost sa postojećim zakonima i propisima i zaštita imovine su osnovni ciljevi.

Jesi gledala bosanske testove i koliko ti se sva njihova resenja uklapaju?
Kako vezbas zadatke?

Back