Za acoj2011:ODGOVOR NA PP
Pokusacu da ti sto bolje odgovorim na pitanje za 2.3.Jedan kolega je otprilike naveo kakva su pitanja bila u junu:
PITANJA ZA 2.3. UPRAVLJANJE KADROVIMA (NISU BAS DOSLOVCE BILA TAKVA PITANJA, ALI JE SUSTINA TA)
1. Case u vezi komunikacije (četiri podpitanja u vezi case-a): a) pet problema u vezi sa komunikacijom u preduzeću Sunce, b). predložiti pet rešenja za poboljšanje komunikacije u preduzeću, c) objasniti značaj i vrste formalne komunikacije, d) objasniti značaj efektivne komunikacije u preduzeću
2. Upavljane performansama: a) Nacrtati dijagram procesa upravljanja performansama b).U kojim oblastima se mogu javiti mogućnosti i/iil pretnje?
3. a). Svrha i tri osnovna cilja intervjua; b). greške ispitivača u vezi intervjua; c). prednosti intervjua
4. Tuckmanovih pet faza formiranja tima
5. Savetovanje: a). Objasniti probleme koji se javljaju unutar samog pojedinca, probleme prouzrokovane radom organizacije koji deluje na pojedince, probleme koji su eksterni za pojedince i za radne organizacije; b) U kojim oblastima se najčešće angažuju savetnici?
Ja sam nekako polozila.Dobila sam i vise nego dovoljno za prolaz.
Sto se mene tice, bazirala sam se na ona pitanja sto je jedna koleginica navela u decembarskom roku, nasla sam iz kojih je to poglavlja i ucila ta poglavlja,ali, pomocu pitanja za licnu proveru i pitanja ispitnog tipa.Ako sam nesto bas skontala da je za poglavlje bitno, a nije obuhvaceno tim pitanjima, upisala sam i to u svoje beleske.Obuhvacena poglavlja su: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,22,28,26,sad vidim da je trebalo i 27.To ispada skoro pola knjige, ali ako se uci na moj nacin, samo 30-40 listova(ne stranica) u svesci.
Kako vidis, pocela sam od pocetka, a onda sam trazila koja su bitna, jer mi je nestalo vremena.Pitanja ispitnog tipa pogledaj da vidis kako otprilike bi mogao da dajes odgovor na ispitu, ako bude u ovakvoj formi kao u junu.Meni se cini da je u novembru bio u vidu vise pitanja, na koji se davao konkretan odgovor.Ne znam...
Na samom ispitu sam , sto sam vise mogla, povezivala odgovore sa svojim kakvim-takvim znanjem. Mislim da sam sam u 4.odgovoru navela tacno faze razvoja tima.Komunikaciju sam pisala i pisala, kao referat i cinilo mi se da nemam pojma, ali ispalo je da je to u redu.Peto pitanje sam nesto lupala,intervju sam znala samo svojim recima,odgovora na drugo se ne secam.
Mislim da u knjizi nema konkretno takvih pitanja kao sto su bila na ispitu.
Neka me neko , ko je bolje naucio i uradio , dopuni ili ispravi, jer nema puno o ovom ispitu na forumu.