Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koleginice da li je skripta dovoljna - kada je u pitanju teorija za reviziju?

Vidim da mucite muku sa revizijom.
Skinula sam pomenutu skriptu za koleginicu koja sprema reviziju i po mom skormnom misljenju ta skripta nije dovoljna za spremanje ispita. Moze da sluzi kao orjentir na sta treba obratiti paznju, ali je potrebno uciti i iz knjige.
Nisam ovim komentarom htela da vas razocaram...namera mi je bila da vam kazem da to nije dovoljno...a vi kako hocete...:whistling:
treba cuti i misljenje nekog ko je polozio reviziju...a ovo sam vam napisala iz iskustva...
:manikir:

Skinula sam pomenutu skriptu za koleginicu koja sprema reviziju i po mom skormnom misljenju ta skripta nije dovoljna za spremanje ispita. Moze da sluzi kao orjentir na sta treba obratiti paznju, ali je potrebno uciti i iz knjige.
Nisam ovim komentarom htela da vas razocaram...namera mi je bila da vam kazem da to nije dovoljno...a vi kako hocete...:whistling:
treba cuti i misljenje nekog ko je polozio reviziju...a ovo sam vam napisala iz iskustva...

A kako izgleda kombinacija ove skripte + konsultativna nastava iz revizije gde ce, pretpostavljam, biti obradjeni konkretni primeri? da li je to mozda dobitna kombinacija? ... naravno da puno znaci iskustvo koleginice koja je polozila ispit!

zasto?da li u knjizi ima konkretnih primera ?
meni je sad i kasno da nabavim kjigu.
ja sam trazila odgovore po izdanjima srrs i po internetu.

U knjizi ima konkretnih pitanja i konkretnih odgovora.
Sto se tice zadatka, moze da bude sastavljanje bilansa na osnovu datih stavki i njihova analiza i davanje revizorskog misljenja na osnovu toga, ili napomene uz fin.izvestaje i davanje revizorskog misljenja na osnovu datih napomena.
U ovoj skripti nisam videla formu revizorskog izvestaja (koja je mnogo vazna na ispitu). Samo pisanje revizorskog izvestaja nosi najvise poena.
Na prethodnim stranicama foruma, odmah posle ispita, pisala sam na sta treba obratiti paznju i iz koje literature je, po mom misljenju, najlakse spremiti reviziju.
:)

valjda cu uspeti bar da napisem rev.izvestaj.imam nekoliko pravih skinutih sa interneta...
nasla sam na internetu i razna predavanja iz revizije pa mi se cini da je sve isto.valjda je bitno da se FI sastavi u skladu sa MRS , a ako nije, dati misljenje u rev.izvestaju u zavisnosti od znacajnosti greske.sada cu pokusati bez knjige.

Ja nabavila udžbenik od Andrića - Revizija - teorija i praksa
Savez nudi dve literature. Tvoja preporuka je?

Meni je za 96 poena bio dovoljan udzbenik od Andrica i neke beleske sa predavanja kao orjenitir (i dve nedelje spremanja). A ne bavim se profesionalno revizijom.
O tom udzbeniku od Andrica sam vec pisala na forumu.
Ja sam bila "neverni Toma" kada mi je koleginica to preporucila, ali se isplatilo to sto sam je poslusala.
Na kraju ce ovi iz Saveza da me tuze zbog reklamiranja literature koja nije njihova. :rtfm:

bb pn da nisi slucajno bila na 2.7 konsultativnoj? imas li neke savete? thx

ljudi, skripta se odnosi na teoriju koja se mora znati ali isto tako morate iskopirati iz knjige ovo sto vam je bozica navela to je jos nekih 10 strana na osnovu kojih pisete zadatke

Hvala koleginice na savetu :) značiće i meni kao i ostalim kolegama!

ljudi, skripta se odnosi na teoriju koja se mora znati ali isto tako morate iskopirati iz knjige ovo sto vam je bozica navela to je jos nekih 10 strana na osnovu kojih pisete zadatke
molim te da navedes koje su strane, ili otprilke gde se nalaze-jedna koleginica bi mi kopirala -jos ne sprema, a ima knjigu

a o kojoj skrtipti pricate za 2.9?

Na mediafire se nalazi skripta napravljena na osnovu knjige Principi revizije. Par kolega sa foruma koji su polozili reviziju su mi rekli da je dovoljno to sto se tice teorije i bosanski testovi za zadatke. Valjda cemo uspeti da nakupimo poene za prolaz iako ne sastavimo celo misljenje (ako bas daju nesto sto ne mozemo resiti), nadam se, ipak se ne bave svi revizijom da bi mogli znati svaku situaciju...

a o kojoj skrtipti pricate za 2.9?

Na mediafire se nalazi skripta napravljena na osnovu knjige Principi revizije. Par kolega sa foruma koji su polozili reviziju su mi rekli da je dovoljno to sto se tice teorije i bosanski testovi za zadatke. Valjda cemo uspeti da nakupimo poene za prolaz iako ne sastavimo celo misljenje (ako bas daju nesto sto ne mozemo resiti), nadam se, ipak se ne bave svi revizijom da bi mogli znati svaku situaciju...

Molim vas za pomoć,ja sa mediafire ne mogu ništa da skinem,tj.kao da je taj link nestao. Može pomoć?

mama alex,
nisam bila na konsultativnoj za 2.7. Taj ispit sam ostavila za decembar tako da ne mogu dati bilo kakav savet iz nekog mog iskustva. Jedino ono sto su meni savetovali, a to je da se dobro provezbaju oni primeri zadataka koji su postaljeni na medifire. Sada izlazim na 2.8.
:besna:

Back