ja sam polagao,,,,,,
Kolega moze li neka info vezan za test u decembru.... neki savet... Unapred hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam polagao,,,,,,
u pitanjima sa mediafire ima i zadataka tipa:uz FI imate sledece napomene...
napisite tekst prvog pasusa rev.izvestaja
napisite misljenje revizora o fin.izvestaju
napisite osnov za izrazeno misljenje
ili
sacinite BS i BU i izvedite analiticku proceduru
odredite kriticna podrucja revizije
napisite izvestaj nez.revizora o FI
ja nemam knjigu.gledala sam primere bosanskih testova i nisam bas povezala sa ovim nasim primerima zadataka.interesuje me sta bi kolege sa foruma napisale kao odgovor, ili kako su dali odgovor na ispitu
a dileme su?????????????
pravno lice obveznik daje donaciju bolnici u vidu aparata za merenje nivoa secer. obveznik je imao pri nabavci pravo na odbitak. data je cena i kolicina i treba da se obracuna pdv. obrazlozi da li je taj promet uopste oporeziv i da li bolnica treba da plati porez na poklon.
nisam sigurna sta bih ovde napisala?
bila sam na konsultacijama i rekli su da nece biti zadatak za privremene i povremene poslove ali je pomenula da ta lica imaju pravo na markicu i ostalo sto smo pisale gore.
Promet je oporeziv PDV-om. Tu je caka da kada se plaća PDV onda se ne plaća porez na poklon. Dakle, bolnica ne treba da plati porez na poklon.
A da li je na ispitu 2.6 - Poreski sistem dozvoljeno korišćenje digitrona?
pravno lice obveznik daje donaciju bolnici u vidu aparata za merenje nivoa secer. obveznik je imao pri nabavci pravo na odbitak. data je cena i kolicina i treba da se obracuna pdv. obrazlozi da li je taj promet uopste oporeziv i da li bolnica treba da plati porez na poklon.
nisam sigurna sta bih ovde napisala?
a kakav je slucaj sa donorstvom i sponzorstvom, gde se placa pdv?
Da li je izasla nova knjiga za 2.4 Informacione sisteme ?
Cao kolegenice, odakle si ucila reviziju? Da li se secas nekih pitanja? Hvala unapred.Stigao postar i kod mene, polozila sam i Reviziju i Informacione
Srecno svima koji jos uvek cekaju na rezultate![]()
Primanje novčanih sredstava bez obaveze primaoca novčanih sredstava da izvrši protivčinidbu davaocu (promet dobara ili usluga) - donacija, ne smatra se predmetom oporezivanja PDV. Porez na nasleđe i poklon ne plaća se na novac, prava, odnosno stvari iz člana 14. stav 3. Zakona, ukoliko je pojedinačna tržišna, odnosno nominalna vrednost predmeta oporezivanja, odnosno njegov pojedinačni iznos manji od 9.000 dinara (član 20. Zakona).
Sponzorstvo je davanje uz protivčinidbu( najčešće reklama vaše firme), pa se na uslugu obračunava pdv i po prijemu računa može se koristiti kao prethodni pdv.
O tome da obveznik PDV koji je primio uslugu stranog lica,uključujući i usluge ekonomske propagande, ima pravo na odbitak prethodnog poreza Ministarstvo finansija dalo je mišljenje br. 413-00-01472/2005-04 od 05.08.2005. godine
Da li je neko bio na konsultativnoj nastavi iz 2.6 Porezi, cini mi se u subotu?
Sta je najinteresantnije rečeno, na koje oblasti da obratimo pažnju, šta neće biti i sl?
Hvala![]()
Herba, skriptu sam skenirala, a dobila sam od kolege koji je položio učeći iz njih. Učim iz tih skripti, pa ću u junu tj avgustu znati da li je teorija dovoljna![]()