Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
POŠTO KONAČNO VIDIM DA JE NEKO IZLAZIO I NA 1.8, ZAMOLILA BIH TE DA MI KAŽEŠ DA LI TI JE PREDAVANJE POMOGLO I ODAKLE BI BILO NAJBOLJE PRIPREMATI TAJ ISPIT. MENI JE OSTAO JOŠ SAMO 1.8 I 1.9 UNAPRED HVALA!

Nije mi preterano pomoglo! Jedino mi je pomoglo to što nam je tada rečeno da je najbolje za ovaj ispit pripremati se iz Računovodstvene prakse br 4-5 (sastavljanje godišnjih finansijskih izveštaja) ili iz Privrednog savetnika (isto godišnji izveštaji). Ja sam odatle učila i stvarno mi je to pomoglo. Najviše poena na ispitu nosi zadatak gde otvaraš početni bilans, knjižiš nekoliko promena, utvrđuješ fin.rezultat, zatvaraš konta, utvrđuješ porez na dobit..... To je najbolje objašnjeno u ovim knjigama!!!

Srdačan pozdrav,
Spremam se da krenem sa polaganjem ispita za Ovlašćenog računovođu, pa bih zamolio za pozajmicu literature za polaganje ( za kopiranje) i savet kojim redom da polažem. Završio sam Ekonomski fakultet u BG. Imao sam i Upravljačko računovodstvo neko mi je rekao da se može osloboditi nekog ispita na osnovu toga.

Nije mi preterano pomoglo! Jedino mi je pomoglo to što nam je tada rečeno da je najbolje za ovaj ispit pripremati se iz Računovodstvene prakse br 4-5 (sastavljanje godišnjih finansijskih izveštaja) ili iz Privrednog savetnika (isto godišnji izveštaji). Ja sam odatle učila i stvarno mi je to pomoglo. Najviše poena na ispitu nosi zadatak gde otvaraš početni bilans, knjižiš nekoliko promena, utvrđuješ fin.rezultat, zatvaraš konta, utvrđuješ porez na dobit..... To je najbolje objašnjeno u ovim knjigama!!!

Hvala puno! Ovo mi je pomoć, sad sam sigurna da neću ići na predavanje, pogotovo ako ono ne obuhvata neke zadatke koji bi se mogli pojaviti na ispitu.

POZDRAV!!!

Srdačan pozdrav,
Spremam se da krenem sa polaganjem ispita za Ovlašćenog računovođu, pa bih zamolio za pozajmicu literature za polaganje ( za kopiranje) i savet kojim redom da polažem. Završio sam Ekonomski fakultet u BG. Imao sam i Upravljačko računovodstvo neko mi je rekao da se može osloboditi nekog ispita na osnovu toga.

Oslobadjanje zavisi od smera koji si zavrsio. Ja sam zavrsila racunovodstvo i finansije i priznali su mi prvih pet ispita. Najbolje da uzmes potvrdu sa fakulteta o polozenim ispitima i odneses u Savez i oni ce te obavestiti o oslobadjanju, ali se i to placa kao da izadjes na ispit tj. 3400 din po svakom priznatom ispitu.

poz

Ja sam mislila da za jun spremim 1.1 1.2 1.3 i 1.4 ali mislim da sam se malo precenila :zcepanje:
Je li neko polagao to u decembru? Kako ste prosli?
Iscitala sam celu temu na forumu, i hvala ljudima koji su nam olaksali ucenje :)

Ja sam polagala u decembru 1.2 i 1.4 i pozozila sam oba, koristila sam preporucenu literaturu i knjiga za 1.2 je stvarno dobra, dok mi je ispit 1.4 stvarno bezveze ucila sam dosta i za njega ali i dalje ne znam kako sam uspela da ga polozim, zadaci su teski a pitanja konfuzna..

Srdačan pozdrav,

Ne znam jesi li poslao prijavu ? Ja sam juce poslal prijavu i danas su me pozvali i SRRS da im posaljem potvrdu o polozenim ispitima , bez obzira koji je smer u pitanju da bi prosledili njihovoj komisiji za priznavanje ispita .Tako da u sustini imas trosak oko izdavanja Potvrde i ako ti ista priznaju placas kao da polazes ispit , tako da u sustini stedis kintu za literaturu i vreme za spremanje ispita .

Pozdrav svima,
ja sam poslala pre dve nedelje molbu, overenu kopiju diplome i spisak polozenih ispita. Zavrsila sam Ekonomski fakultet u Subotici 2008. Danas su me zvali da mi kazu da mi je prznato 3 ispita (2.3, 2.4, i 2.5).
Da li neko moze da me posavetuje sta da prijavim za jun, kako da dodjem do literature i koliko ispita mogu da spremim za taj rok? Svaki savet bi mi dobro dosao!!! Hvala unapred!!!
moj mail je majanesic981@yahoo.com

Evo nekih pitanja za 1.9
-Sta je budzetiranje
-Objasnite proces budzetiranja
-Ako je priliv novca manji, koje su korektivne akcije i ako je odliv novca manji, koje su korektivne akcije
-Koji su glavni zdaci mendzera
-Kako se proverava budzet
Zadaci:
-Budzet materijala
-Plan naplate potrazivanja
-Poslovni budzet
Na testu je bilo oko pet pitanja iz teorije,koji nose jako malo poena a ostatak zadaci koji su povezani.
Najbitnije je provezbati zadatke na kraju knjige i zapamtiti redosled u onim silnim tabelama.
Nadam se da ce nekome biti od pomoci

Hvala koleginice bice od pomoci dali mozda znas gde bih mogla da nadjem knjigu za 1.9 da kopiram ili da kupim polovnu.Ja imam pitanja za 1.6 ako ti trebaju:D

Back