Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam od skora tu :) i odlucila sam reviziju i poreski da spremam za jun, naravno ako stignem uz malu bebu :)) sad pomali cituckam ali nista jos ozbiljno

Draga, koleginice, želim samo da te ohrabrim, u pogledu mogućnosti pripremanja ispita uz malu bebu. Ja sam uz troje dece, od prošle godine položila pet ispita, tako da može se. Malo je teško, ali ide. želim ti sve najbolje i puno uspeha u narednim rokovima.A za bebu velika pusa!

Draga, koleginice, želim samo da te ohrabrim, u pogledu mogućnosti pripremanja ispita uz malu bebu. Ja sam uz troje dece, od prošle godine položila pet ispita, tako da može se. Malo je teško, ali ide. želim ti sve najbolje i puno uspeha u narednim rokovima.A za bebu velika pusa!

Hvala puno sad ne smem nista da kazem :))) Svaka cast :klap: jer za to treba velika volja. Ja je za sada imam mada me ova revizija nervira :besna:

Jel si zavrsila sa ispitima?

kisic za male drugare

Hvala puno sad ne smem nista da kazem :))) Svaka cast :klap: jer za to treba velika volja. Ja je za sada imam mada me ova revizija nervira :besna:

Jel si zavrsila sa ispitima?

kisic za male drugare

Ne znam, za tu reviziju ako polažeš za računovođu, ja sam pročitala jednom onu veliku knjigu, onako... Malo više pažnje sam obratila na one podele kojekakve, a kodeks sam malo bolje protumačila, ali ne previše. Prosto nisam imala vremena, iako sam ostala bez posla, deca su ipak velika obaveza. Uglavnom na ispitu su se tražile isključivo osnove. Puno sreće! Možeš ti to! Za juni imam još 1.8 i 1.9. IDEMO DALJE.....

Pozdrav svim clanovima , ja sam nova na forumu
Hocu da se prijavim za profesionalno znanje ovlasceni racunovodja,
tako da me interesuje da li neko ima savet koje ispite treba prve prijaviti , koliko ispita se realno moze spremiti po roku , i da li treba uopste kupovati njihovu literaturu ili su dovoljne skripte postavljene na internetu?

Hvala unapred!

Hvala puno!!!
A oni medjunarodni standardi?! Da li je potrebno i njih da ucim?

Kada sam bila na predavanju za ispit 1.8 predavač je rekao da se uopšte ne trudimo da učimo standarde jer ih je teško razumeti. Najbolje je čitati računovodstvenu praksu ili privredni savetnik, jer oni tumače standarde. Ja lično nisam ni otvorila standarde a položila sam 6 ispita za računovođu. U junu izlazim na 1.5 , 1.7 i 1.9 :manikir:

Kada sam bila na predavanju za ispit 1.8 predavač je rekao da se uopšte ne trudimo da učimo standarde jer ih je teško razumeti. Najbolje je čitati računovodstvenu praksu ili privredni savetnik, jer oni tumače standarde. Ja lično nisam ni otvorila standarde a položila sam 6 ispita za računovođu. U junu izlazim na 1.5 , 1.7 i 1.9 :manikir:

POŠTO KONAČNO VIDIM DA JE NEKO IZLAZIO I NA 1.8, ZAMOLILA BIH TE DA MI KAŽEŠ DA LI TI JE PREDAVANJE POMOGLO I ODAKLE BI BILO NAJBOLJE PRIPREMATI TAJ ISPIT. MENI JE OSTAO JOŠ SAMO 1.8 I 1.9 UNAPRED HVALA!

Pozdrav svim clanovima , ja sam nova na forumu
Hocu da se prijavim za profesionalno znanje ovlasceni racunovodja,
tako da me interesuje da li neko ima savet koje ispite treba prve prijaviti , koliko ispita se realno moze spremiti po roku , i da li treba uopste kupovati njihovu literaturu ili su dovoljne skripte postavljene na internetu?

Hvala unapred!

Ja sam prijavila prvo ispite koji su uslov za druge, a to su 2.1 i 2.2.U istom roku sam polagala i pravo.
U sledecem roku sam polagala poreski i IS.
Knjige sam kupila original.Iz njih sam ucila ono sto sam shvatila da je bitno, po ispitnim pitanjima i primerima koje je postavio zes.
Knjige su dobre, ali sumnjam da neko ima vremena za strebanje od korica do korica.Vecina nas radi, ima porodicu, ili jos studira.

Evo jednog pitanja iz IS koji nosi 20 poena, na koje sam ja odgovorila(u decembru 2010):
23) Case study za zastitu podataka: hardver, softver, podaci. Predloziti resenje.
Ja sam pisala sta obuhvata rizike i zastitu podataka-zastita softvera i hardvera, onda sam nabrojala sta to znaci...Onda sam rekla sta bih ja uradila da sam zaduzena za zastitu podataka, tj.na koji nacin bih zastitila podatke-zastita od neovlascenog koriscenja racunovodstvenog softvera, zastita od virusa...zastita od pozara, strujnog udara, razmagnetisanja nosioca podataka...I sve ovo sam pisala svojim recima.Priznali su mi i polozila sam.
Utisak je ovakav:za ovakva pitanja treba uciti tako da se razume o cemu se radi i procitati jednom-dva puta, da bi se moglo o tome nesto i napisati-da se navede nesto i iz knjige-da se vidi da se ucilo iz knjige.
Za ostala dva pitanja ovog tipa nisam znala ni po recenicu, ali koliko sam shvatila, oni koji su nesto pisali o tome, nisu znali gde da se zaustave, jer je odgovor obuhvatao po "pola" knjige.Znaci, i kod ovih pitanja je bitno shvatiti sustinu i znati to prepricati.

Back