To je čist bezobrazluk i uzimanje para! Ja sam gledala koji se ispiti zahtevaju za ovlašćenog internog revizora i mahom su isti ili slični ispitima koje mi polažemo za ovlašćenog računovođu. Samo još fali da izmenom zakona u nekom narednom periodu formiraju novo telo koje će izdavati licence za racunovođe, kao sto se desilo sa revizorima kada je formirana Komora, pa da nam sav uložen trud, novac, i vreme padne u vodu. To može samo u zemlji Srbiji!
Ako je za utehu, ako pogledate oglase za poslove, trenutno za sva malo ozbiljnija radna mesta licenca je poželjna ili se zahteva, iako nije propisana zakonom.
Da li možda neko zna koliko su ove licence priznate u inostranstvu?
Ja mislim da nijedan poslodavac nece zahtevati licencu Komore ili Saveza ili bilo koga, bitno je da osoba poseduje bilo koju (ako mu je poslodavac trazi), nije bitan ovde zakon, jer kao sto kolega pise licenca vise nije propisana zakonom. Mislim da mi to u principu polazemo zbog nas. Nase licence nisu priznate u inostranstvu uopste, tamo se za finansije priznaju ACCA i CPA a za reviziju CIA umesto ovih sertifikata.