Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage kolege,
da li neko zna nesto o ispitima za Ovlascenog Javnog Racunovodju:

3.1 Usluge revizije i uveravanja
3.2 Menadzment performansi
3.3 Stratesko poslovno planiranje i razvoj
3.4 Slozeno korporativno izvestavanje
3.5 Strateski finansijski menadzment

Sta prijaviti za decembarski rok?
Hvala
:ceka:

Cao svima, polazem u decembru ispit za "ovlascenog" 2.6 Porezi.... Posto mi ne pada na pamet da kupujem knjige iz saveza, jel ima neko neu skriptu ili bilo sta, sto bi mogao da kopiram ili da mi proda...
Moj mail: lion2907@hotmail.com
Pozz!!!

Pozdrav kolega,
Sto se tice zadataka skini sve sto ima na www.*************/srrs i to dobro provezbaj.
Generalno, za sve ispite, moj savet za sve nove clanove je da pogledaju sta ima na tom sajtu okaceno jer ce im sigurno koristiti.

Veliki pozdrav forumasima. Imam dva pitanja;

1. Da li je moguce negde nabaviti knjige u el formatu, voleo bih ispregledati materiju pre nego se odlucim da li se prihvatim polaganja ispita?

2. Imam ekonomski fakultet zavrsen (drzavni) ove godine diplomirao, i imam 4 godine bez prekida honorarnog rada na racunovodstvenim poslovima, i knjigovodja je voljan da mi da potvrdu da sam to radio, ali honorarno je, nisam bio prijavljen, da li mislite da ta potvda moze da mi obezbedi da polazem i steknem zvanje ovlasceni racunovodja? Kakva su iskustva, da li se potvrde proveravaju?

Kolege, spremam 2.6 poreske sisteme za novembar, pa me interesuje (sem postavljenih zadataka) sta ste od navedene literature koristili tj. sta je potrebno za ispit? Nadam se ne sve :confused:

Ja sam koristila knjigu Poreski sistem koju Savez preporucuje i zakone sa sajta Poreski savetnik. Nije potrebno sve sto Savez preporucuje. Mislim da su preterali.
Za dodatne savete mozes me kontaktirati na bozicab@orion.rs :)

Veliki pozdrav forumasima. Imam dva pitanja;

1. Da li je moguce negde nabaviti knjige u el formatu, voleo bih ispregledati materiju pre nego se odlucim da li se prihvatim polaganja ispita?

2. Imam ekonomski fakultet zavrsen (drzavni) ove godine diplomirao, i imam 4 godine bez prekida honorarnog rada na racunovodstvenim poslovima, i knjigovodja je voljan da mi da potvrdu da sam to radio, ali honorarno je, nisam bio prijavljen, da li mislite da ta potvda moze da mi obezbedi da polazem i steknem zvanje ovlasceni racunovodja? Kakva su iskustva, da li se potvrde proveravaju?

mislim da nema nigde knjige u el. formatu jer da postoje ja bi ih imala a nisam cula za tu opciju...
Potvrde koliko sam ja cula se ne proveravaju, i moze da se laze :manikir: ja sam htela ali nisam mogla posto sam pre 3 godine bila u djackoj klupi,pa je to bilo neizvodljivo pa sam stavila tacno koliko imam.... ali dosta njih stavi onako da kazem `odoka` :mrgreen:

Pozdrav kolege!
Imam jednu nedoumicu vezanu za ispit 2.8 pa bih molila kolege koji su to polozili ili ga sad spremaju za pomoc. Rec je o racunanja racia tekuce i ubrzane likvidnosti i kod sastavljanja podbilansa likvidnih i kratkoročno vezanih sredstava i kratkoročnih izvora finansiranja i podbilansa dugoročno vezanih sredstava, kapitala I dugoročnih obaveza. Naime, da li se u racunanje ukljucuju avr i pvr ili ne, i ako da, gde ide avr a gde pvr?
Imam neka resenja gde ih je neko ukljucio a neko ne, jedan na jednom mestu drugi na drugom, pa vise nisam pametna sta je ispravno.

Hvala unapred!

ako ima neko nesto od litereatire ili ispitnih pitanja za ispite 1.2 i 1.8 neka mi posalje na e-mail katarinastojkovicbg@gmail.com za ispitni rok sad u decembru hvala unapred

evo ti sajt pa odatle skini ispitna pitanja www.*************/srrs , od literature ti treba CAT knjiga koju je izdala ACCA, odatle se uci..knjiga nije skupa i dobro je napisana, mada postoje greske u stampanju (posebno kod zadataka ,u brojevima) ali generalno sam zadovoljna

Kolege,

ono sto je mene pocelo da nervira jeste sto ucim konkretno za ispit 1.4 i preporucena literatura od strane srrs su izdate 1997 godine, ej ! ja treba da ucim iz tih knjiga gde je obracun zarada sasvim drugaciji tj procenti za doprinose nemaju veze sa ovim sadasnjim, srecom pa ja trenutno to i radim pa znam, a sta ce oni mucenici koji ne znaju nego pogresno uce, isto tako druga knjiga racunovodstvo 2 je izdata cinio mi se 2000 god, mislim stvarno a nisu ni malo jeftine..nije u redu ! :evil:

Back