Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ćao, ja sam sada u dec./09 god. polagala prvi put "privredno pravo", i moglo je da se prepiše.Trebala bi mi neka ispitna pitanja iz ostalih predmeta za zvanje "Ovlašćeni računovođa",ako neko ima neka mi se javi!!!
koleginice,dosta toga sam postavio na www.*************/srrs . ako imate i vi nesto od zadataka posaljite mi na zes@email.co.yu . hvala

Na www.*************/srrs postavio sam i neke resene testove iz revizije saveza Republike Srpske. Nisu bas kao nasi ali mogu da posluze jer imaju resenja. I kako to da oni mogu da ih postavljaju na svom sajtu javno i pored toga sto su clan IFAC-a,a kod nas sve to ide tajno? :) Inace njihov sajt je http://www.srrrs.org/ , pa ako vas jos nesto interesuje pogledajte tamo, na toj glavnoj strani u odeljku aktuelnosti.

Poslednja izmena:
nemam 1.3,ako bude postavicu na sajtu. mada cisto sumnjam,jer ce do juna ovaj forum totalno da zamre :)

nemoj tako.... A kad ce rezultati? Pa ja cu opet da pocnem u martu da ucim! Treba procitati sve one revizije i 2.7 i 2.8
Jos ako sam pala neki....
i za 2.3 su bas bili bezobrazni. Nacrtaj grafik jedan, nacrtaj grafik drugi, nacrtaj grafik 3, smrde jedneeee i tu sve zajedno 51 poen

nemoj tako.... A kad ce rezultati? Pa ja cu opet da pocnem u martu da ucim! Treba procitati sve one revizije i 2.7 i 2.8
Jos ako sam pala neki....
i za 2.3 su bas bili bezobrazni. Nacrtaj grafik jedan, nacrtaj grafik drugi, nacrtaj grafik 3, smrde jedneeee i tu sve zajedno 51 poen

rezultati tek za 45 dana,standardno. bili su i vise nego bezobrazni. evo recimo za 2.8,i na predavanjima i u knjizi pise da za zadatak sa racijima,nece biti da se isti racunaju,nego samo da se opisu,a opet su na ispitu dali da se racunaju i to je nosilo 30 BODOVA!!!!!! neverujem da je iko to uradio. i pogledaj to je samo 60 bodova,ako ti je sve tacno,a vrlo moguce da nije,i eto ti mene u junu ponovo na 2.8 :)

Evo da se i ja pridružim na ovom forumu, žao mi je što ga ranije nisam videla, nego tek u petak pred ispite i to 2.8 i 2.9. To su mi poslednji nadam se da ću 2.9 proći jer nije bilo preterano teško od definicija su bile baš one osnovne npr šta je revizija i cilj, pa ko su korisnici revizije. Bio je samo jedan zadatak i on je bio podeljen na 3 dela tako da i to su bili fer. A za 2.8 baš ne mogu da se pohvalim ni ja, baš je bilo teško. Izvlačili su neke račenice iz teksta pa ti uči kao ono kad se akcije ne upoređuju, a zadaci isto tako.

Evo da se i ja pridružim na ovom forumu, žao mi je što ga ranije nisam videla, nego tek u petak pred ispite i to 2.8 i 2.9. To su mi poslednji nadam se da ću 2.9 proći jer nije bilo preterano teško od definicija su bile baš one osnovne npr šta je revizija i cilj, pa ko su korisnici revizije. Bio je samo jedan zadatak i on je bio podeljen na 3 dela tako da i to su bili fer. A za 2.8 baš ne mogu da se pohvalim ni ja, baš je bilo teško. Izvlačili su neke račenice iz teksta pa ti uči kao ono kad se akcije ne upoređuju, a zadaci isto tako.

koleginice,mozete li mi napisati kakvo ste misljenje pisali na tom zadnjem zadatku iz revizije? unapred hvala :)

Cao, polagala sam 2.7 sada u decembru, pa za one koji hoce to da polazu u junu evo malo informacija.Na ispitu su bila tri zadatka koja odgovaraju zadacima koje je zevs postavio na www.*************. To su- budzet prodatih proizvoda, usaglasavanja kontribucionih rezultata kod tradicionalnih odstupanja i kod odstupanja planiranja i poslovanja, masine standard i lux - diskontovanje, lizing. Teorijsko pitanje odnosilo se na duznicke hartije od vrijednosti, njihove prednosti u odnosu na obicne akcije i obveznice. Kao i prednosti zajmodavca i zajmoprimca kod obveznica sa nultim kuponom i kod hartija od vrijednosti sa fleksibilnom kamatnom stopom.

Back