Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koleginice,licno ja sam to sve postavio. za sada ima dva foldera 2.8 i 2.9. bice ih jos. dakle, www.*************/srrs , udjete u folder,kliknete na neki od fajlova,kada vam otvori drugi prozor,kliknete download,zatim save i sacekate da se skine. neki fajlovi su teski i po nekoliko megabajta,pa ce vam trebati vremena,osim ako nemate neki brzi internet. oni sa ekstenzijom amr,se pustaju u quick time plejeru. ostali su standardni. pozdrav
ps.ako koristite mozzilu kao pretrazivac,neki put ne pokazuje fajlove,pokusajte par puta
Kako da pročitam koji je sajt?

Poštovane kolege,

Radim trenutno na poslovima obračuna zarada, ali bih voleo da se u budućnosti bavim računovodstvom i da polažem ispite za profesionalno zvanje Ovlašćeni računovođa. Zanima me vaše mišljenje, da li bi bilo bolje da odmah počnem sa polaganjem ispita, ili da prvo počnem da radim kao računovođa početnik, pa da paralelno polažem ispite, pošto zvanje Ovlašćenog računovođe svakako ne mogu da dobijem bez 3 godine radnog iskustva.

Hvala unapred na odgovoru, pozdrav.

Poštovane kolege, imam jednu dilemu što se tiče karijere, pa bi mi značilo da vidim šta drugi misle ili da li su se možda već susretali sa ovim.

Ove godine sam upisao Ekonomski fakultet i završiću ga do 2026. Tokom studija, skupiću dovoljno radnog staža na poljima računovodstva kako bih stekao zvanje "računovođa".

E sad, da li je vredno ići rutom:
A) Steći prvo zvanje "računovođa", pa po završetku faksa završiti ispite za zvanje "ovlašćeni računovođa";ili
B) Završiti prvo faks, pa onda direktno skočiti na zvanje "ovlašćeni računovođa"?

Čitam onaj pravilnik i deluje mi kao da nema potreba da završavam ispite za zvanje "računovođa" ako ću svejedno završiti faks i biti u mogućnosti da odmah jurim zvanje "ovlašćeni računovođa". Ne znam da li bih možda time propustio neko bitno znanje u ispitima 1.1-1.9? Svakako hvala unapred, svaka procena i mišljenje će mi značiti!
Poštovani kolega, dosta zavisi koji smer ste na fakulteru.
Zavisno od položenih ispita na fakultetu, možete podneti zahteva bilo za računovođu ili ovlašćenog računovođu da vam se priznaju, i tada ih ne polažete samo ih prijavite i platite taksu za priznavanje, koja je ista kao i za ilazak na ispit.
Ono što vam sigurno neće priznati bez obzira na smer za ovlašćenog računovođu su ispiti 2.6 do 2.9. iako se recimo revizija i finansijsko izveštavanje polaže na mom fakultetu i smeru, pravilo SRRS je da ti ispiti moraju da se polažu kod njih.
Ako hoćete da polažete za zvanje računovođe to možete krenuti i sad, sa srednjom školom. Ako ste završili ekonomsku priznali bi vam dva ispita. I ako položite sve ispite, zvanje će vam se dati kad ostvarite radno iskustvo, tako da možete polagati odmah a zvanje vam se daje nakon polaganja svih ispita i dostavljanja dokaza o radnom iskustvu.
Postoji viber zajednica na kojima se može nabaviti dosta informacija i gde se razmenjuju mišljenja u vezi sa sticanjem zvanja kod SRRS:
https://invite.viber.com/?g2=AQAdFY3j+VOQHEw2QCrCztO4nufledfhWklKsIeUPj9Z7FVURP9/wTTdQpz0e0PJ
Srećno na studijama.

Back