Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odakle si ucila 2.9? Daj mi neke smernice?[/QUO

Iz Andriceve knjige...i presla sam sve testove sa mediafire...po meni, to je sasvim dovoljno....imala sam i neke skripte, al nekako su mi bile konfuzne
Vecina pitanja iz testova se ponavlja, ubaci par novih, i jedino zadatak moze da bude nezgodan...tip zadatka cesto menja.

Da li je to knjiga ciji je pun naziv Revizija>teorija i praksa, Andric Mirko,izdanje fakulteta iz Subotice?

A sta bi radio sa dinarima u inostranstvo,nije bas logican odgovor. U svakom slucaju,hvala.

devizne dnevnice isplacuju se po okoncanom sluzbenom putu u inostranstvo, tako da se na osnovu tvog primera nije moglo zakljuciti da se radi o akontaciji - odgovor ne da je logican, nego je jedino moguc u svakoj situaciji kada je problem tzv pun apoen. akontacija se vezuje za procenjene troškove i logicno je da se proceni pun apoen. kod konacnog obracuna u praksi se desava situacija kao u tvom primeru

Poslednja izmena:
Cao, zovem se milica i nova sam u ovome. Zelela bih da polazem za ovlascenog racunovodju pa me interesuje iskustvo drugih, koliko su obimni ispiti, kakva je prolaznost, ... Da li neko zna koji ispiti se mogu priznati sa Ekonomskog fakulteta?

Hvala unapred

Dobro došla Milice,
Sve zavisi koji Ekonomski fakultet si završila i koji smer. Meni su recimo sa beogradskog priznali samo jedan ispit (2.3), koji nisam ni imao na fakultetu, ali nisam ni završio računovodstveni smer. To oko priznavanja ispita odradiš sa savezom, nazoveš ih i reći će ti šta ti je potrebno za priznavanje ispita, dovoljno je da im pošalješ molbu i kopiju dodatka diplomi ili potvrdu o položenim ispitima. Kopija dodatka diplomi ili potvrda o položenim ispitima je dovoljna ako imaju nastavni plan i program sa tvog fax-a, ako ne, onda moraš i to da im dostaviš (uglavnom imaju i sa privatnih fakulteta). Potom zaseda neka komisija za edukaciju i jave ti telefonom šta su ti priznali, svaki priznati ispit moraš da platiš da bi ti ga priznali.
Ispiti nisu obimni, bar ovi što sam ja polagao u decembru (2.4,2.5,2.6), mada sam čuo da su to jedni od lakših i manje obimnih, e sad sve je relativno, ako se susrećeš sa tim u praksi biće ti lakše, bar je meni tako bilo.
Što se tiče prolaznosti to bi trebalo pitati Savez, pogledaj prethodne postove vidiš da su svi položili. :klap:

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Hvala na osnovnim tj pocetnim informacijama, jer kao sto rekoh pocetnik sam. Predacu to u savezu a inace sam zavrsila EF u Bgd smer spoljna i unutrasnja trgovina, pa cemo videti sta oni kazu. Koliko si spremao ta tri ispita (vremenski) i koji je u oblliku zadatka a koji je teorijski? Da li imas neka pitanja iz ta tri predmeta koje si polagao u decembru? Sacekacu da vidim sta ce mi priznati od mojih ispita pa cu se pripremati za jun.
Pozdrav

Back