SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poludecu od komaraca.

A moje jadno dete ima takvu kozu sirotica, evo joj svaki ujed kao da je ujela kobra

Uzas!

Moze savet jedne matore mame? ;) Hvala. Provereno, za bebace da ih ne ujedaju komarci najbolje radi Jekoderm (ne Pavlovicka, nego onaj stari dobri smrdljivi Jekoderm). Posle kupanja, dok je beba jos vlazna, nacapas je njime od glave do pete. Jeste da smrdi ko... ali u tome i jeste stos. Komarci ne prilaze ni blizu! Provereno. A i ne steti bebinoj kozi - naprotiv.:D

Druga stvar koju mozes da upotrebis je ulje citronele, mozes da sipas malo u ona cuda za aroma terapiju da isparava u sobi. Pomazu i saksije sa mirisnim biljem na prozoru (Bosiljak, lavanda, maticnjak). U principu, komarce privlaci miris znoja. Zato leti slobodno kupajte bebace kad god se oznoje.;)

pozz. svim mamicama i bebicama.:heart:

Hvala mlekce, svaki savet je dobrodosao!

Gledam je juce, po obrazima ima takve dzonjke od ujeda, ma strasno, izgleda kao gubavac! A iz iskustva od proslog leta znam da ce ti ujedi ne prolaze bar dve nedelje

Hvala mlekce, svaki savet je dobrodosao!

Gledam je juce, po obrazima ima takve dzonjke od ujeda, ma strasno, izgleda kao gubavac! A iz iskustva od proslog leta znam da ce ti ujedi ne prolaze bar dve nedelje

Poznato mi je, mada, moram da ti priznam, nisam imala tih problema. U stvari, moj najstariji je od starta bio alergican na Pavlovicku, tako da smo je koristili mozda 2 i po dana i odmah smo bili presli na Jekoderm. Tako sam i otkrila to njegovo drugo svojstvo. Posto je on bio majska beba (sutra puni 21.) komarci ko rode... Mi izadjemo napolje, sva deca, jadna, izujedana, a mom ni ne prilaze. E, tek sam posle 2 meseca ukapirala da mu ne prilaze jer bazdi na Jekoderm.:klap::klap:
Zato posle, kad su se ovi mladji radjali, nisam ni trenutak premisljala - svi su, osim najmladjeg, prosli tu Jekoderm fazu do neke 2-3 godine, a najmladji je isto imao tako neku mast na bazi ribljeg ulja, samo sto se u Bocuani nekako drugacije zvala (al je jednako smrdela).

Inace, nije bas za deciju sobu, ali ako sedite na terasi ili u dvoristu, preporucujem ti Moscito coils, to su one spirale sto se upale pa rasteruju komarce. Veoma su efikasne na otvorenom. Samo je upalis i spustis na zemlju (najbolje pod sto), i mozes mirno da sedis celo vece. Krvopije se drze podalje. :D

Htela bih da dam Vladi jogurt za večeru ali ne znam sa čim da ga iskombinujem da dobijem čvrsto stanje pošto od tečnosti pije samo moje mleko, vodu na jedvite jade. Mogu ga dati sa palentom ali prošli put nije bio baš oduševljen. Inače probao je gluten, kupila sam žitarice 7 korn, da probam sa tim da mu dam? Ima li neko drugi neki predlog?

Poslednja izmena:
Ni moj Nikola nije bolji po pitanje klope. Najcesce je to: Neeeecu ruckam i okretanje glave
I onda ja molim,kumim,pretim i nista. I tako......... jedan dan uleti zunzara i Nikola se prestravi od nje. I ja naravno iskoristim to i kazem Nidzi da je buba dosla da mu pojede rucak i da vidis kako se ocosti ceo tanjir hahahahahha

danas je moje dete jelo.
reko` shta bude da bude, dala sam mu grashak koji sam kuvala za nas sa malo krompirica i skuvala sam malo piletinice sa strane. znjechila i op! sam je otvarao usta. voli vegetu, majku mu njegovu. :D

dojim josh uvek... josh koju nedelju.
adaptirano nije hteo ni da omirishe.
pokushala sam sa par vrsta, ali, iskreno, meni sve mirishu (chitaj "smrde") isto, tako da sam odustala...
a kada ga budem skinula sa sise, odmah cu da se preshaltujem na kravlje mleko.

Ja se nisam ni sa soljenjem preterano opterecivala - moje dete od prvog dana nista sto je bljutavo nije htelo da stavi u usta,a kad joj dam da nesto proba iz mog tanjira - trazila je jos. Do godinu dana sam joj solila mnogo manje nego nama (iako ni mi ne jedemo sad nesto specijalno slano i zacinjeno) a posle godinu dana - teraj - sve iz iste serpe.

Ja se nisam ni sa soljenjem preterano opterecivala - moje dete od prvog dana nista sto je bljutavo nije htelo da stavi u usta,a kad joj dam da nesto proba iz mog tanjira - trazila je jos. Do godinu dana sam joj solila mnogo manje nego nama (iako ni mi ne jedemo sad nesto specijalno slano i zacinjeno) a posle godinu dana - teraj - sve iz iste serpe.

Joj, blago tebi...ja Ogiju jos kuvam ovojeno(ima 2god i 8meseci)...prosto, nece da jede isto sto i mi...proba i pljune:think:

Veruj mi da bih i ja kuvala i 7 puta dnevno i posebno za nju samo kad bi htela da jede...ima periode kad nece bas nista i periode kad jede ono...zadovoljavajuce ali nikad dobro, uvek imamo malo povuci - potegni. Ako nece da jede, molim lepo, ogladnece...ne mogu vise da je jurim sa kasikom:dash:

Back