mirabel
Iskusan
- Poruka
- 5.543
moj klinac sutra ulazi u deveti. mislila sam da mu uvedem keks u ishranu, el to ok?
JA sam uvela keks mnogo ranije, pre sestog meseca. Mislim da je i po knjigama 9 meseci sasvim OK
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moj klinac sutra ulazi u deveti. mislila sam da mu uvedem keks u ishranu, el to ok?
Mame kada ste počeli da stavljate svoje bebe u ajd nazovi sedeći položaj (poduprte jastucima)? Moj mali puni za 10-tak dana 6 meseci i čitam sasvim oprečna mišljenja o tome. Neki kažu da se ne stavljaju nikako dok ne počnu samostalno da sede, neki opet da može sa jastucima, tako da sam potpuno sluđena. Ja ga kao malo stavim, pa se onda zapitam dal sme, pa ga opet vratim u ležeći,i tako u krug, već me glava zabole od razmišljanja.Kakva su vaša mišljenja i iskustva?
Evo da podelim sa vama naše (ne)iskustvo sa uvođenjem čvrste hrane. Krenem ja od 4,5 meseca da mu dajem Milupin pirinač, on pojede kašičicu,dve i neće više i tako nedelju dana. Onda mu dam jabuku, on oduševljen.Počnem da mešam ta dva i mic po mic dobismo prvi pravi obrok. Svi srećni. Tada ja pročitam da on treba sa pet i po meseci da jede za ručak povrće a za večeru ili kasno popodne žitarice sa voćem. Znači sad treba i ručak a prošlo je tek nekoliko dana kako je prihvatio taj jedan obrok. I šta ću, krenem u podne da mu dajem prvo krompir pa posle tri dana ga pomešam sa šargarepom, a poslepodne tj. uveče i dalje pirinač sa sokom od jabuke. Tako je on za kratko vreme dobio dva nemlečna obroka a sisao je skoro isto kao i pre toga. I počne on da budi noću ko lud, do tada se budio samo da sisa a sada svaki čas i to plače ne znamo šta ćemo. Mislimo dal su zubi, ili sanja nešto ružno ili bog te pita šta nam sve nije padalo na pamet. I posle par neprospavanih noći meni konačno sine da on u stvari preoptereti stomak i ne može da svari sve to do uveče i onda ga muči noću. Sada smo samo na jednom obroku i to oko podneva i sada spavamo kao beba. Uvešćemo drugi obrok po drugi put za neke dve nedelje pa ćemo valjda bolje proći.
meni se cerkica pocela podizati iz polu lezeceg u sedeci sa nekih 5 meseci...Svi su mi govorili nemoj jos je mala ali ona bi se ukocila kad bi posla da je oborim u lezeci polozaj i nije mi dozvoljavala...otisli smo na snimanje kukova i doktorica je stavila u sedeci polozaj i ona je lepo sedela,tad je doktorica rekla bravo milice,ja sam je pitala da li sme da sedi a ona je odgovorila"VIDITE KAKO LEPO SEDI,SLOBODNO JE STAVLJAJTE DA SEDI KAD GOD HOCE I KOLIKO HOCE,BEBE SAME OSETE KAD SU SPREMNE SAME DA SEDE I NETREBA IM BRANITI"...da napomenem da joj nikad nisam poturala jastuke jer je bila cvrsta...tako je bilo i sa oslanjanjem na noge...Prvi put u krevetcu podiga se sa 7 meseci...Za koji dan puni 9 u dupku nemozes da je stignes a van dupka fino koraca naravno uz moju pooc....Toliko od nasMame kada ste počeli da stavljate svoje bebe u ajd nazovi sedeći položaj (poduprte jastucima)? Moj mali puni za 10-tak dana 6 meseci i čitam sasvim oprečna mišljenja o tome. Neki kažu da se ne stavljaju nikako dok ne počnu samostalno da sede, neki opet da može sa jastucima, tako da sam potpuno sluđena. Ja ga kao malo stavim, pa se onda zapitam dal sme, pa ga opet vratim u ležeći,i tako u krug, već me glava zabole od razmišljanja.Kakva su vaša mišljenja i iskustva?
Mame kada ste počeli da stavljate svoje bebe u ajd nazovi sedeći položaj (poduprte jastucima)? Moj mali puni za 10-tak dana 6 meseci i čitam sasvim oprečna mišljenja o tome. Neki kažu da se ne stavljaju nikako dok ne počnu samostalno da sede, neki opet da može sa jastucima, tako da sam potpuno sluđena. Ja ga kao malo stavim, pa se onda zapitam dal sme, pa ga opet vratim u ležeći,i tako u krug, već me glava zabole od razmišljanja.Kakva su vaša mišljenja i iskustva?
Moja beba za 5 dana puni 3 meseca.Isli na kontrolu danas,ima 7 kila i 730 grama,i dug 66cm.Samo ga dojim.No,ne voli da lezi na stomaku.Ne voli,i eto,odmah pocne da vristi.Ja ga nisam ni forsirala.Na kontroli,kad ga je stavila na stomak,on nece jako da digne glavu.Digne je,al nece puno,i jos ne izvlaci sam ruke odozdo,i ne odupire se snazno na podlaktice.Inace u svemu ostalom je super,bas aktivan,samo se mrda,sve one probe i testovi ok.Smeje se,gura prste u usta,prati pogledom,nesto guce:guuu,eeee,aeee,i tako nesto:-)Jos ga igracke ne interesuju,on ih gleda,ali ne poseze za njima,ja kad mu je stavim u ruku,on je drzi,al nema svesnost o njoj,ne obraca paznju na nju.E,sad zanima me da li je to ok?Ja prosto mislim da jeste,da je on jos mali.Mogao bi vise da dize glavu,ali mislim da nije strasno i ako nije tako.Ne znam,chisto me zachudilo shto je ova dr to konstatovala ko nesto sto ne bi trebalo tako da bude...Pa me interesuje vase misljenje i iskustva...

Dali je neko imao takvo iskustvo da beba nevoli muziku uopste?Moj mali nece da mu pevam,odmah vristi,pustim mu muziku ono na krevetcu on vristi,pustim mu uspavanke on vristi,dali je to normalno?Bojim se da nema problem sa sluhom ili mozda jednostavno nevoli?!Obozava da mu se prica,i prica...i ja i muz obozavamo muziku kako onda da mali nevoli?![]()
moj klinac uopste nece da jede,sta god da mu dam odbije.ima u toku dana mozda dva obroka tu-i-tamo,jel imao neko slicno iskustvo?neznam vise sta da radim a ni kako da se ponasam,da ne spominjem da od rodjenja nespava nocu i sad jos ovo.......sve sam mislila proci ce mozda je faza ali........cak je i smrsao,pedijatar kaze da je zdrav ali sto onda odbija sve zivo?pogotovo mleko i mlecne proizvode ali i voce i povrce
,za rucak nije raspolozen kad mu prinesem kasiku kao spava mu se,podigne rukice i rasteze se i onda trlja okice samo da ne stavi kasiku u usta!!! I tako evo vec par dana...a ja mislim prolece,vreme pa kao ne znam ni sta da mislim...
i tako bez problema, pa posle nije htjeo sa keksom-pa sam uvela čokolino, a sad pije kraš.
i mamu pa će možda htjeti,tako ja radim ili cjediti pa napravit sokić to će sigurno htjeti

Srecni praznicei mame i bebcici!!!! Moje dete je dobilo temperaturu sinoc iz cista mira i tako smo guslali celu noc jutros je bolje i konacno je zaspao posto je premoren....e sad nema nikakvih simptoma prehlade,gripa ili cega drugog osim sto su mu desni na mestu donje cetvorke poprilicno uvecane... temperatura nije presla 39 jer nismo dozvolili...jel moze rast zuba da izazove tako visoku temp?????
masala, nadrljali smo! 
Mala Marta je krenula da bali vec...masala, nadrljali smo!
![]()
kupuj podhitno cilibarsku ogrlicu... 100% pomaze...
samo sto se malo bojim da se ne udavi... 
Ja sam se bas skoro porodila...juce...pa me zanima kad mi bebice izadju iz inkubatora da li sve tri da budu u jednoj odvojenoj sobi sa bebi toki vokijem ili za pocetak da budu sa nama,sa mojim deckom i sa mnom?? Neko vase misljenje,iskustvo??