SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mame kako odabirate cipele za bebe?
Evo moja bi hodala pa doslo vreme da kupim cipelice za hodanje!
Uzimate li da su taman ili malo vece mislim kada pipnete palac da li je na samom vrhu cipele ili da ima malo lufta?
Ja k'o s'marsa pala uopste se ne secam kako sam kupovala sinu.

Pa da,tako sam i mislila.A videla sam i ja te uloske ali samo u patikicama imaju a nebi joj bas patike uzimala kao prvu obucu..ne znam mozda gresim ali mi se cine mekane,i "niske" .Gledala sam kao baletanke sa zadnjim delim malo visim,radi zglobova.Boze kako ja objasnjavam :/

Mame kako odabirate cipele za bebe?
Evo moja bi hodala pa doslo vreme da kupim cipelice za hodanje!
Uzimate li da su taman ili malo vece mislim kada pipnete palac da li je na samom vrhu cipele ili da ima malo lufta?
Ja k'o s'marsa pala uopste se ne secam kako sam kupovala sinu.

Kazu da treba da budu 6-12,mm vece. Za prve cipelice je bas tesko naci pravi broj, mi smo joj probavali, pa joj "opipavali" gde su joj prstici i to dok ona stoji, sto je skoro nemoguca misija.

i ja sam uzimala malo veće, pošto oni ih nose dva, tri mjeseca i gotovo,najbolje djetetu obući , pa se po tome vidi kako je uklopilo, ja se patim što se tiče obućice , jer ima šire nogice pa jedva da nađem dva para da mu mogu u širini.:aha:

umalo da zaboravim......evo za mame koje imaju malo vece bebe-kad ste pocele da ih stavljate na nosu?moj decak ima 11 meseci i ja eto planiram da pocnem pa me zanima jel sam zakasnila ili poranila?i koju ste strategiju koristile :confused:posto ovaj moj nema sanse da sedi duze od 2 sekunde:dash:..vidim bice tesko

umalo da zaboravim......evo za mame koje imaju malo vece bebe-kad ste pocele da ih stavljate na nosu?moj decak ima 11 meseci i ja eto planiram da pocnem pa me zanima jel sam zakasnila ili poranila?i koju ste strategiju koristile :confused:posto ovaj moj nema sanse da sedi duze od 2 sekunde:dash:..vidim bice tesko

Po mome misljenju si poranila,i moja ima 11 meseci i ni na kraj pameti da ju stavljam,bas iz tog razloga sto joj guza nema mira 2 sekunde....i jos nije ni svesna kada piski i kaki.
Sina sam naucila sa 2 godine,mozda se sada neko sokira misleci da je to kasno,ali probali sa 18 meseci i nije islo...dete se uplasilo,zastidilo,zbunilo a nije bilo ni svesno sta treba da radi.
Sa 24 meseca probali opet i od prvog pokusaja uspeli,ja sam par puta nudila a kasnije cekala da sam trazi on je i trazio.Tada je bio spreman.

ja sam ga prvi put stavila sa 8 mjeseci :zaljubljena:, samo da vidim kako izgleda, sad sa 16 mjeseci nekad traži tutu prije a nekad i posle obavljenog posla:hahaha::hahaha:, vjerovatno je počeo da shvata za šta ona služi, al ne forsiram,kao što ti Eleonora kažeš tražit će kad bude spreman,i ja mislim da i nisu spremni prije dvije godine.:think:

Što se tiče obuće, ako možete da gurnete prst u patiku iza pete nakon što obujete dete, to je idealna mera. Ne smeju da budu knap, a i nogice im strašno brzo rastu.

Što se tiče noše, ja sam Luku počela da stavljam od 6 meseci, čim je počeo čvrsto da sedi. Odmah ujutru kad ustane, stavim ga na nošu i obično bi obavio i malu i veliku nuždu.
Ujutru kad se probudi, svakako se obavlja nužda. To sam radila isključivo da se navikne na nošu da mi se ne bi otimao kad je veći. To su mi babe preporučile i hvala im jer znam da su se Lukini vršnjaci strašno opirali noši. Njegov najbolji drugar vršnjak, znači 2,5 godine, još uvek nosi pelene, a neće ni da čuje za nošu. Njegova mama je očajna, ne zna šta da radi sa njim. A Luka već uveliko obavlja nuždu na WC šolji.

Mame kada ste dale bebi tunu iz konzerve prvi put????:think:

Ja sam mom sinu dala sa 13 meseci, pitala sam naseg pedijatra i ona je rekla da moze, samo mi je nagovestila da bude u komadicima i da ne dam mnogo onog safta. Doduse on nesto nije bio odusevljen ali posto ide u jaslice oni tamo uveliko jede sve i svasta tako da sam ja morala to prva da uvedem.

Pozdrav svima!Ovo moje bebironce treba da primi vakcine,ima skoro 3 meseca,no oshashavishe me ove price o stetnosti vakcina...Pa,valjda smo i mi primali sve te vakcine,pa nam nista nije bilo...Sad nadjose sto cuda povezanih s vakcinama...E,ne znam.A,ajd stisni petlju da ne das bebi vakcinu.Ja,ne smem...

Ja sam do godinu dana strogo vodila računa, onda sam počela da se opuštam, a od godinu ipo mu dajem sve isto što i nama. Čak i jednako začinjeno kao nama, s tim što ja inače ne jedem jaku hranu, pa ne moram da razmišljam.
potpuno isto ovako
do godinu dana sam baš bila oprezna
posle je radije jeo iz tatinog tanjira, pa mu više nisam ni spremala posebno
mada i sad najviše voli iz tajinog tanjira, ukapirao da je ovaj najveći gurman :lol:

Bas nesto razmisljam kada sam pocela da dajem sinu "nasu"hranu....da ne poverujete ja sam sve zaboravila:rumenko:,jes'da je bilo pre 5 godina al opet:rumenko:
nego juce sam napravila posno pasuljce inace i za nas kuvam sa malo zacina,i pre nego sto sam zaprzila izdvojila sam za nju jedan tanjir(sad ima 11 meseci) dete se najelo:super:

Nasu hranu joj dajem normalno, mislim da cak ni punu godinu nije imala kad sam pocela - jede sve sto i mi s tim sto mi stvarno ne jedemo jako zacinjeno, ni slano, ni ljuto - ko voli doda u svoj tanjir. Pasulj ne zaprzavam, samo stavim gomilu povrca pa bude bas lepo gust, tako da ga je jela i razbijala se od njega vec sa 7-8 meseci

Sta vi mislite dal bebama treba vec sa 4meseci davati malo onako izgnjecene banane, voca ili tek sa 6?! :think: kako ste vi?! Martica moja dusa ima problema cesto sa stolicom, pa se nesto razmisljam sto pre pocne sa vockama mozda joj se i kaka onda sredi brzo... :aha:

Sta vi mislite dal bebama treba vec sa 4meseci davati malo onako izgnjecene banane, voca ili tek sa 6?! :think: kako ste vi?! Martica moja dusa ima problema cesto sa stolicom, pa se nesto razmisljam sto pre pocne sa vockama mozda joj se i kaka onda sredi brzo... :aha:

ја сам по препоруци педијатра почела са 4,5 и мислим да је било баш право време... прво сокићи, па воћне кашице, а сад већ ручкамо и супице...

Mi smo poceli sa 4 i nesto...nije to puno po kasicicu dve...dok se stigne do kasice stigne i 6 mesec tako da mozes,ali ipak se posavetuj sa pedijatrom...

Back