SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mame kako se ponasa kosica tj kako se ponasala vasih beba?! :think:
Ja sam sve mislila da ce Makici otpasti sva ona kosa, ali nije :eek: samo posvetljuje nekako :aha:

Nama je skoro sva opala a ono sto je ostalo posvetlelo je i sad raste tako svetlija....imamo drugaricu koja ima 2 godinice i ima prelepu dugu kosicu tj. istu sa kojom se rodila!!! samo duzuuu :D

Što se tiče kosice pola mu otpala a pola ostala tako da je bila totalno neravna pa sam ga posle godinu dana ošišala,a moj mali je sa 6 mjeseci jeo sve osim bjelanceta, a ribu najbolje fileti od oslića, i to bih ja opet dobro pregledala, strašno se bojim kosti...

Mame kako se ponasa kosica tj kako se ponasala vasih beba?! :think:
Ja sam sve mislila da ce Makici otpasti sva ona kosa, ali nije :eek: samo posvetljuje nekako :aha:

Sinu je bila sva opala,imao je puno crne kose kada se rodio da bi kasnije ostao skroz celav i nova kosica je bila skroz plava.
A ceri nije nista opalo evo 10 meseci i vec je tri puta sisali,tj siske skracivali jer joj ide sve u oci,znaci odozgo crna,duga i prava a ispod se formiraju svetlo smedji uvojci:heart:
Bas je mi je smesna ovako...

jel imao neko iskustva sa chicco pumpicom??? primecujem da vecina koristi aventovu. a meni bas izgledaju slicno, samo sto je chiccova puno jeftinija.... cmok svima

pumpicom za nos ili za grudi? ako je za grudi ja sam koristila ali nisam sigurna bas kakva je jer sam stavila i drsku u sterilizator za mikrotalasnu, a na toj drski je bio metal a ja nisam videla a ko bi znao. pa se malo pokvarila. e sad nesto mi je bila slaba da li je zbog toga ili je inace slaba ne znam. samo znam da mi je bila jako potrebna zbog ragada, beba nije mogla da sisa. znaci smejem se i dan danas tom pumpanju, otpale su mi ruke. cak je i muz pumpao. smejurija, mi pumpamo a beba place i ceka, posto sam mu odmah davala

Da li je neko od vas koristio DAKTANOL kremu protiv ekcema,kako se pokazala?
Moj malac ima hipospadiu na kici,morace na operaciju kad bude imao 10 meseci,ima li neko a ovim iskustva,gde je dete operisano,koji je dr u pitanju...

pumpicom za nos ili za grudi? ako je za grudi ja sam koristila ali nisam sigurna bas kakva je jer sam stavila i drsku u sterilizator za mikrotalasnu, a na toj drski je bio metal a ja nisam videla a ko bi znao. pa se malo pokvarila. e sad nesto mi je bila slaba da li je zbog toga ili je inace slaba ne znam. samo znam da mi je bila jako potrebna zbog ragada, beba nije mogla da sisa. znaci smejem se i dan danas tom pumpanju, otpale su mi ruke. cak je i muz pumpao. smejurija, mi pumpamo a beba place i ceka, posto sam mu odmah davala

da da, za grudi... hvali ti... ma mozda se javi jos neko sa iskustvom. u dilemi sam, a trebace mi, volela bih da beba bude sto duze na mom mleku, a moracu odmah da se vratim na posao, mozda mesec dana posle porodjaja :(

da da, za grudi... hvali ti... ma mozda se javi jos neko sa iskustvom. u dilemi sam, a trebace mi, volela bih da beba bude sto duze na mom mleku, a moracu odmah da se vratim na posao, mozda mesec dana posle porodjaja :(

ja sam za avent ali ti odluci,imas i nuk,tommee tippee...moj bebiron je 9 meseci bio na mom mleku,nije dojen znaci flasica je u pitanju i svo vreme sam izvlacila mleko tom pumpicom

joj pa već tako rano, jel nemaš trudničko ili je kod vas takvo trudničko bolovanje?

pa imam pravo na trudnicko, ali mi to nece biti dovoljno novca, a posto sam samohrana majka, nemam izbora nego da zasucem rukave... dolazi mi baka iz srbije, bice tu kad se porodim, i ostaje dok god bude potrebno, tako da beba ostaje u sigurnim rukama...

Duso zar ti nece malo povecati prosek plate deciji doplatak i cinjenica da si samohrana majka,koliko traje porodiljno tamo?Zar ne mozes da se izboris za jos koji mesec?Stvarno mi je zao kada vidim da mama mora da pocne da radi tako rano bez da stigne da malo uziva sa bebom!!!
Inace i meni je avent pumpica pomogla mnogo....

Duso zar ti nece malo povecati prosek plate deciji doplatak i cinjenica da si samohrana majka,koliko traje porodiljno tamo?Zar ne mozes da se izboris za jos koji mesec?Stvarno mi je zao kada vidim da mama mora da pocne da radi tako rano bez da stigne da malo uziva sa bebom!!!
Inace i meni je avent pumpica pomogla mnogo....

porodiljsko moze da traje i do 3 god, ali ja sam vrlo malo radila puno radno vreme, tako da i nemam neke privilegije, najvise sam radila na crno... imacu ja i taj dodatak i za mene i za bebu, ali to je mizerno, ne znam, neke zene to izguraju i dobiju sve, ali svaka ima ili advokata ili nekog ko dobro poznaje zakone, a ja bas nemam nikoga, a advokata nema sanse da platim. a iskreno, bila sam prosle nedelje i podnela zahtev za tu neku pomoc, ali sam se osecala tako jadno i ponizeno. jako su neljubazni i drski, a najgore je to sto budala nisam pre razmisljala, nego sam zgrtala pare na crno, pomagala mojima u srbiji i trosila na markirane krpice, putovanja... ali eto, bar sam sve pripremila za dolazak bebe, mislim i vise i lepse nego sto drugi mogu da priuste u porodici gde beba ima oba roditelja. ali sam svesna da je to trenutno i moram da mislim sta i kako dalje... samo sam zahvalna dragom bogu sto mi je trudnoca idealna, bez ikakvih komplikacija i sto i danas radim i nadam se da cu raditi do zadnjeg dana... sve zbog moje princeze o kojoj sam oduvek mastala :srce:

suzo kg

ti ne moras da kupujes verovatno pumpu, kod mene u becu funkcionise ovako, dobijem uput iz bolnice kad se porodim, i dobijem pumpu elektricnu na koriscenje par meseci, potpises ugovor a nista ne platis. dobro se raspitaj. a ne moze da se poredi rucna i prava elektricna. ispumpa za cas posla. naravno sve sterilno novo za grudi pumpa je jedino koriscena.

jel imao neko iskustva sa chicco pumpicom??? primecujem da vecina koristi aventovu. a meni bas izgledaju slicno, samo sto je chiccova puno jeftinija.... cmok svima

U skladu sa tim što je jeftinija i manje je efikasna, ja imam obe ali u avent mogu da se zakunem, jedino je ona pomogla... Čak su me ubeđivali da rukama može da se dobro
izvuče mleko ali ja to bez pumpice nisam umela.

suzo kg

ti ne moras da kupujes verovatno pumpu, kod mene u becu funkcionise ovako, dobijem uput iz bolnice kad se porodim, i dobijem pumpu elektricnu na koriscenje par meseci, potpises ugovor a nista ne platis. dobro se raspitaj. a ne moze da se poredi rucna i prava elektricna. ispumpa za cas posla. naravno sve sterilno novo za grudi pumpa je jedino koriscena.

hvala ti... prvi put cujem za ovo, ali raspitacu se... mada nekako svi su ubedjeni da je avent zakon... tako da ce biti ´´kud svi turci, tud i mujo´´... :)

Inace je Makica dobila neke sitne bubuljice po licu, to sam vam vec pisala, e sad to crvenilo jos traje i cak joj je skroz hrapavo lice... posto toga nema na telu nigde, mislim da joj je koza veoma osetljiva i da reaguje na pelene na kojima spava ili je stavim da podrigne :aha: culi smo se sa jednim pedijatrom i on nam je dao jednu kremicu da koristimo, danas je prvi dan, sme samo 1 dnevno da se nanese i tako 5 dana... nadam se da ce proci :worth:

imam pitanje za mame koje doje bebe, mene zanima, znam da je jos rano, ali kad budem to trebala da ucinim sta da radim. moja beba lepo sisa preko dana zavisi, dajem mu kad to trazi, nekad na sat nekad na dva ipo nekad na tri. e nocu spava i po pet sati i vise, meni se grudi napune nekad da ne znam sta da radim. a mogu da zamislim sta ce biti kad mu izbacim nocni obrok. bojim se da ispumam mleko, jer mislim da cu da preteram da mu nece biti dosta kad se probudi. sta ste vi radili? inace beba mi je stara mesec ipo dana

Back