Paradaiza ima u juvitaninoj kasici sa junetinom...ja sam davala mom sinu od nekog 7 meseca....posle u toku leta jeo je svez paradaiz...nisam primetila neke probleme, mada je jako sklon alergijama(svaki cas se ospe)

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Eto. Videla sam na kasici sa junetinom da ima paradajza, pa je nisam dala. Ona sa curetinom je divna, bas mirise na maminu kuhinju, mmmmmmm.
Joj Zia, kako je odvratna ona HIPP sa brokolijem...onako drhturava....kao zmajev izbljuvak....uh....

Eto. Videla sam na kasici sa junetinom da ima paradajza, pa je nisam dala. Ona sa curetinom je divna, bas mirise na maminu kuhinju, mmmmmmm.
Joj Zia, kako je odvratna ona HIPP sa brokolijem...onako drhturava....kao zmajev izbljuvak....uh....

Ja nisam pristalica teglica, kuvam joj.
Uvek mi je bilo žao da joj dajem to da jede - kupila sam sve moguće kašice svidela mi se nestlina sa piletinom i tikvicama i tu sam joj dala, ostale sam probala i bacila...... Nekako mi TO nije hrana... hrana koju mi jedemo i bezveze mi bilo da je na početku, navikavam da jede nešto što se u principu ne jede... Niko ne kuva toliko odvratno
Logičnije mi je bilo da joj od svega što mi jedemo dam porciju - posoljeno i začinjeno baš kao što mi jedemo pa da kasnije nema dileme
Apsolutno se slazem! Moram doduse da priznam da je Juvitana meni super, bas lepo mirise i ukus je normalan, na hranu a ne na onaj uzas.
I ja sve kuvam i dodajem joj ukuse, mora da nauci da jede i sad se uci, posle ce biti kasno. Ne presoljavam i ne solim kao nama, ipak je jos mala, samo po nekoliko zrnaca morske soli, ali joj svaki nas obrok dam da pomirise bar, ili kap na usta, nek upoznaje mirise, to mi je jako vazno.
Kuvati njima nije neki problem, za 10 minuta je sve gotovo. I znam sta sam joj dala da jede.
Inace,moj sin i dalje ne jede nista! Ujutro i uvece popije mlijeko,a preko dana ako pojede jedan obrok ja skacem od srece. Ne dajem mu grickalice ili slatkise ali dzaba,nista nece da jede a i kad jede u obzir dolazi samo krompir,spinat i brokoli,eventualno neki vocni jogurt. ostala hrana moze danima da stoji na stolu,nece je ni pipnuti! Nije izgubio na kilazi ali nije ni dobio ni grama u zadnje 4 nedjelje.Vise STVARNO ne znam sta da radim....

sreca pa mom detetu na pravi :nono:, vec ja sve pripremim pre nego krenem na posao!!!!Evo i mene na temi.
Nemojte se sekirati sto vam bebe dobijaju od 200-300g jer je to normalno posle 5 meseci.Evo moj je dobio 250g.DA dobijaju onoliko koliko su dobijale do 5 meseca bebe bi vam do navrsenih godinu dana imale 20kg.Sve je to majka priroda udesila.
Dakle MED nije alergen,ali se ne daje bebama jer ponekad sadrzi spore bakterije Clostridum botulinum koje izazivaju ozbiljnu bolest kod odojceta pod nazivom di infantilni botulizam.Posle navrsenih godinu dana upotreba meda kod dece je bezbedna. Med ima hranljivu,profilakticku i terapijsku primenu zahvaljujuci sadrzaju vitamina A,C,E i B grupe,mikroelemenata i organskih kiselina,enzima i biljnih antibiotika.
Tamo gde sam napisala da se seceri medom - med se u one sokice stavlja samo odraslima,nikako bebama.
Trudnice mogu slobodno da jedu med,ali ne u prevelikim kolicinama da nebi dobile trudnicki secer.Deca NE dobijaju dijabetes od meda koji je majka uzimala nego od SECERA koji im stavljaju u kasice,previse slatkih sokova, keksa i cokolade.
U uzrastu od 8 meseci u ishranu odojcica treba uvesti ribu (oslic,losos,pastrmka,stuka),tamnozeleno povrce,mahunarke,kupus i svez paradajz.U sklopu uzine mogu se dodati komadici svezeg voca ukljucujuci i citrusno (pomorandza,mandarina i limun)
Spanac,cvekla,tamnozeleno povrce (brokoli) imaju velike kolicine nitrata koji smanjuju bebin hemoglobin,pa ih u ishranu treba ukljuciti tek posle drugog povrca.
Sto se tice kuvanja povrca,ne treba ga prekuvati jer gubi hranljive vrednosti.Najbolje ga je kuvati na pari ili u malo vode koje kasnije dodajete za razblazivanje pirea.

.Lepo objasnjeno,hvala, ja sam samo rekla onako kako od prilike znam,a ocigledno neznam dovoljno a ni strucno ....ali i ja pomalo solim,valjda u toj soli ima joda? Moprskoj a i previse je bljutavo samo i nedajem im da jedu nesto sto i ja sama nebi mogla...![]()