SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma znam da je bolje na kasicicu, ali kada malisa zeza...cak se pretvarao da spava, ja prinosim kasicicu i naravno pricam, zasmejavam ga i svasta nesto radim, i u jednom trenutku on kao klang sklopi okice na pet sekundi i nakon toga se nasmeje, ali usta ne otvara. Gadan momak raste:tajna: . On je velik decko 7 ipo meseci i bas je krupan deckic oko 78cm i 12kg. A ima i 2 zubica. A evo kako izleda kada smo pokusavali kasicicom

jako je sladak,ali molim te, ne daj mu da te zeza...šta će biti kasnije, ako već ovako mali on diriguje?...zvuči okrutno, ali...evo kako sam ja radila...moj sad ima 5 meseci,i mesec dana kako jede čvrstu hranu...3 dana sam ga hranila u krilu, ali odmah na kašičicu, naravno nije hteo da jede nešto preterano, ali sam istrajno i dalje davala na kašičicu, pa je možda on shvatio, da ako neće da ostane gladan moraće da jede...posle 3 dana sam kupila hranilicu, i od tada on jede u hranilici, naravno kašičicom...e da,koristim silikonsku, to je dobro,jer se on usput i igra,uhvati kašičicu, pa trlja desni, gde ga svrbi, gde se nazire zubić...nemoj da odustaneš...tvoj je već veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki dečko, i treba da jede kašice na kašikicu...budi istrajna...

Te Da znate gospodjo kakve su druge guze,vasa je super :dash::dash::dash:
Jao znam da vam nije smešno; ali ja crkoh na ovo :rotf::rotf::rotf:
Trebala si da mu kažeš - hvala, vežbam:mrgreen:

Samo da kažem ovo za kašice - moj Stefan nije nikada jeo kašice. Borili smo se i borili i borili od 6. do 8. meseca; i jeo je normalno tek kad sam mu dala da nešto da grize. I ništa mu nije falilo, bio je zdrav, rastao i razvijao se čak nadprosečno. Samo što je sve vreme sisao.

Nina-nana, Mustela Stelatopia.

To na obrazu smo i mi imali u trecem mesecu...

Elocom krema (nemojte da vristite, jeste kortikosteroid), ali samo 3 dana u tankom sloju - nije se nikada vise vratio (da kucnem o drvo).

A za ove druge ne znam...Jos uvek ne kuburimo sa njima, mada ne sumnjam da hocemo

kod nas se ekcem pojavio oko cetvrtog meseca...ja se izbezumila, posto suprug ima psorijazu, pa se prepala da ce i jadno dete da kuburi s tim celi zivot...dr nam je propisala kremicu koju su nam napravili u apoteci...elocom i pantenol u omjeru 1 naprema 9...ja prvo nisam htela da ga mazem i kupim kremu od nocurka...pomogla...ali sasvim malo...koza mu je bila kao da ima 40 godina, hrapava suva i ponegde jako crvena sa sitnim bubuljicama...onda sam mu ipak pocela mazati tom propisanom kremom i promenila sam mu kupku...sad koristimo ulje za kupanje jer ne isusuje kozu...i ...mora da kucnem u drvo...sad je malo bolje, a nadam se da cemo uspeti potpuno da iskorenimo ekcem...8)

I lena je to imala - ali mi imamo vrsnog pedijatra dr Miladinović, dz Vračar koja bebama ne prepisuje te kreme što sadrže hormone ili šta već.... LINOLA, potpuno prirodna mast,
kupuje se u apotekama, dosta je skupa lai nema crvenila po obrazima posle 2 dana

Da, sigurna sam!!!
Njena ideja je bila da prvo probamo sa tim a ako ne upali to tek onda da idemo na neku ozbiljniju varijantu - što je po meni skroz ok stav

I upalilo je! Čak što više prezadovoljna sam tom kremom, regenerisala joj je kožu na obrazima potpuno (ona je to češala, vukla obraze po krevetcu i sl pa mi je baš bila crvena)

Mi bili kod naseg pedijatra i on samo pogledao iz daleka jer mi je dete vristalo iz sve snage.Kaze virusno je i nema tretmana,ali ako se pojaca kad pije toplo i kupa se u toploj kupki -to razdrazuje,ali proci ce.
Ja mu mazem sa pantenolm,na svoju ruku i nista.Uzasno je.Cas bukne pa se smiri.Ono po rucicama je isto i kao da ga ima sve vise.Na dnevnom svetlu se vidi lepo, boje je koze i kao da je fleka a hrapavo je.Nemam iskustva sa ekcemom pa ne znam moze li biti to.Doktori na forumu nece da daju dijagnoze ni savete bez slike a ne vredi slikati jer je boje koze.A ovo po sikama i ledjima se toliko razbuktalo jednog momenta da se stopilo u veliku,jednu mrlju pa prodje.Ko ce ga znati ali odlepicu....:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Danas mi je moje prase palo sa kreveta :sad2:
Sva sreca sve je u redu,samo ima cvorugu na celu,ali u tom trenutku ja sam mislila da cu da svisnem koliko je plakala. Nego sam jos uvek pod utiskom,pa rekoh malo da olaksam sebi.:cry:
Samo kad pomislim sta je moglo da se desi:eek:

jaoj žene što ste se napričale od juče....nina-nana potraži Multimam lanolin kremu,to je nemački proizvod pa bi trebalo da ga imaš i tamo...pitaj u apoteci...ja sam time mazala bradavice...meni je bilo super,a i ne škodi bebi,treba mazati pre dojenja..pokušaj time da mažeš kožu,ništa ne gubiš...izem ti doktore tamo...mogu da zamislim šta prolaziš...tuširaj ga više puta na dan,ali ne pretoplom vodom,i odmah nakon namaži lanolin,tu nema pravila koliko puta na dan sme da se maže...uopšte nije štetno....pa možda pomogne...

Danas mi je moje prase palo sa kreveta :sad2:
Sva sreca sve je u redu,samo ima cvorugu na celu,ali u tom trenutku ja sam mislila da cu da svisnem koliko je plakala. Nego sam jos uvek pod utiskom,pa rekoh malo da olaksam sebi.:cry:
Samo kad pomislim sta je moglo da se desi:eek:

koliko ti je stara mala???...nadam se da je okej, i da se više uplašila nego što je bolelo...ali mogu tebe da zamislim,da si bila izbezumljena...:dash::dash::dash::dash::dash:

Meni se bebac juce okrenuo u krevetu za 180 stepeni. Noge su mu bile tamo gdje mu je glava i obratno. Sledila sam se kad sam usla u sobu, kao da ga je neki duh premjestio. Posle sam ga gledala kako to izvodi - potrebno mu je otprilike 5 minuta. A nisam ni znala da je to "naucio" :confused: :think:

Ima sest meseci. Sad je ok,samo joj je malo crveno celo tu gde se udarila. Jesam bila izbezumljena i jos uvek sam pod utiskom,ali bitno je da je ona dobro. Sreca moja,kad ima glupavu mamu.

Jaoj, nemoj da se sekiras, znam kako je:sad2: Moj sin je pao bas onako zesce prvi put sa 7meseci, pravo iz nosiljke(one kao sediste za auto, al za bebe) koja je bila podignuta na krevet i to na parket...htela sam da svisnem:eek:....posle jos par puta sa kreveta i najnovije, iz kreveca se prevrnuo sa ogradice pravo na glavu:sad2:..Hvala bogu, ni jednom nije bilo nista strasno...tako se pripremi, bice toga jos(inace moj sin je prilicno miran i oprezan, gde se jednom udari to mesto zaobilazi u sirokom luku...ne znam kako je sa nemirnijom decom:roll:)

OOOO...moj sincic kako je bio vrlo nemiran nism ni smela da ga spustam samog ama nigde sem vezanog u kolicima... bas da nebi pao,a cerkica,kako mi je delovala nekako slabasno naspram njega, svuda sam je spustala..do skoro...pre jedno 10 dana se skotrljala sa sredine bracnog kreveta...uzas blagi...to je lupilo kao djule... mi smo svi dotrcali i hvala bogu nije joj bilo bas nista...samo se uplasila mukica,ali zvecka je brzo resila plac..ja jos nemogu da dodjem sebi...zagradjujem je sa svih strana... a sinu posto se sa 6m sam digo na noge u krevetcu a vec sa 7 je podmetao cebence i igracke kao stepenice za izlaz,probusili smo jos 4 nosece rupe na krevetcu i dusek spustili veoma nisko,maltene je do poda....ali staces ako je za neku utehu doktori kazu da je deci glava najteza i zato pri padu uvek vuce da dete udari pravo njomali da ist tako dobro amortizuju sve udarce i da je tako kod maltene svakog deteta....mislim ruzan je i tezak taj osecaj razocarenja u sebe i da nisi dovoljno pazio na dete ali retko kome se ne desava a i nemozemo ih bas od svega i uvek zastititi.....

...............U daaa MULTIMAM LANOLIN.......da ga nije bilo malo je falilo da odustanem od dojenja zbog silnih rana po bradavicama,ali on mi je resio problem za bukvalno 2 dana ....neverovatna stvar

Ima sest meseci. Sad je ok,samo joj je malo crveno celo tu gde se udarila. Jesam bila izbezumljena i jos uvek sam pod utiskom,ali bitno je da je ona dobro. Sreca moja,kad ima glupavu mamu.

:nono::nono::nono:
Nemoj da misliš tako, pa to se dešava svakome. Ja znam jako malo ljudi kojima se to nije desilo. Pa ne možeš stalno da budeš uz nju.
A nije ni loše da malo zviznu, posle budu oprezniji.

Pročitala sam da kad imaju visinu od 95cm treba potpuno skinuti ogradicu, odnosno da im se omogući da izađu iz krevetca, a dok spavaju, ona platnena ogradica... (kao dugački pravougaonik od platna pa gore i dole lastiž) treba da im se stavi... ne znam, još nismo stigle dotle ali mi izgleda kao ok prelaz :)))

Zdravi su i aktivni - dobro je to... inponuje kad preskaču krevetac

Back