SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i ovde da se ponovim sa pitanjima posto ste sve sveze i iskusne :). Ne uspevam da pronadjem diskusiju koju ste vodile, kako ono bese sa flasicama, staklene ili plasticne i koje plasticne niposto? A cucle kaucuk ili silikon?

Kupi staklene i nemas greske,a cuclu po izboru.Za pocetak male od 120ml jer se njima lakse barata, i pazi kad ih vadis iz grejaca mogu da te opeku. Onda stavis malo pod hladnu vodu i ohladis staklo i sve je ok.Samo pazi da to dugo ne traje jer ces tako ohladiti vodu za mlekce;)
Ja imam silikonske cucle i zadovoljna sam s njima;)

Avent plasticne, staklene ako nadjes (ja ih nisam nasla), moja cerka ne zeli silikonsku cuclu, samo kaucuk pa budzimo chiccovu kaucuk na Avent flasicu....

Pazi da na dnu plasticne flasice ne stoji za reciklazu #7 i oznaka PC - otrovne su (bifenol :mad:)

I Aventove su sa bifenolom i zato ne zagrevaj preko 50C ili zagrej vodu u serpici pa sipaj u flasicu;)
Ako je izgrebes ili ostetis odmah bacaj jer tada pusta bifenol ko luda - procitala na vise mesta:!:

A evo nesto o cuvanju izdojenog mleka:

How long can breast milk be stored?
The length of time that freshly expressed breast milk can be stored depends on where it is kept. Here are some guidelines:
Room Temperature: 3 to 4 hours
Refrigerator: up to 3 days
Freezer: up to 3 months
Freezer to Fridge: thawed breast milk can be stored in the refrigerator for up to 24 hours
Breast milk should never be re-frozen

Moguce...ja stvarno nisam strucnjak za mlecne formule, samo znam da ima beba koj su se sasvim lepo razvile i napredovale od bebelaca...a opet, mom sinu nije odgovaralo...Kao sto rekoh, individualno je...;)

Da i ja znam istu pricu.Mladji pedijatri se skoro ,takoreci zgroze kada se samo pomene bebelac.Ovde u emiratima ima bebelaca ali humane nema.Ja sam pre polaska iz Bga se raspitala sta ovde ima od formula da ne bih cimala dete i menjala mu.Sve te novije formle su dobre samo je pitanje na koji ce ukus se dete navici.Moj voli aptamil i kada sam mmu promenila na novolac jer sam morala(imao je dijareu)on nije hteo da okusi.Sve je do bebe-ona ce odluciti.

I Aventove?????? Cekam moje Born Free flajke, stizu za 2 dana, valjda se nece na kraju ispostaviti da su i one....

Nisu cico,ja sam ih narucila iz Bg i prezadovoljna sam.Cucla im je skoro kao Aventova i Nikola nije primetio razliku i lepo siki.Nadam se da si narucila i cucle posto su cucle na flasicama za tek rodjene bebe.Ja sam zbog toga narucila 4 cucle za decu sa 6 meseci;) i flasicu sa kljunom.Valjda ce je prihvatiti.Imace na tu njihovu plasticnu flasicu pasu i cucle sa staklenih tako da mozes i nju da koristis kao flasicu za mleko:D

I Aventove su sa bifenolom i zato ne zagrevaj preko 50C ili zagrej vodu u serpici pa sipaj u flasicu;)
Ako je izgrebes ili ostetis odmah bacaj jer tada pusta bifenol ko luda - procitala na vise mesta:!:

Joj mame,pa sada cu da se zakopam.Kako bre i one?Ja sam prve Aventove koje sam kupila kad mi je dete imalo 3 meseca koristila do skoro i bile su prilicno izgrebane.Kako da ih ne grejem na 50C...pa ja ih sterilisem u mikrotalasnoj gde nabija 100C.

Sve mi je ovo poznato, nemoj da se sekiras:D! Moj sin nije znao ni da puzi ni da hoda do 12meseci, niti se podizao na noge! Cak ga je mm "ucio" da puzi! Ma to je bila smejurija, mm onoliki na sve cetiri:rotf:, a mali ni makac, prevrne se na stomak i ako uspe da se prevuce par cantimetara:rolleyes:, cak ni u hodalici(dupku) u koji smo ga stavili sa 12meseci, cisto da probamo nije vozio ni napred ni nazad, ma sou zivi:lol:. Pokusavali smo da hoda(sve tu negde oko 12meseci-na nagovor baba, kao atrofirace mu misici ako ne vezba) i to je izgledalo onako tuzno, maltene je vukao nogice pa smo odustali:roll:. Posle te faze smo ga samo malo postavljali da stoji kada je on hteo, pa se pustio sam(da stoji) negde oko 13,5 meseci. E od tada je poceo polako da ide uz krevet, namestaj...i prohodao sa 16meseci. E, da sa negde 13meseci, kada je ucvrstio da stoji poceo i da puzi i to onako lepo i brzo:super:, ma svako dete ima neki svoj ritam i redosled:think:. Eto, nemoj da se sekiras, kod nas do 12meseci nije bilo nista od hodanja, prve cipelice smo mu kupili za rodjendan, dok su bebe oko nas, njegovog uzrasta menjale vec treci par:rumenko:.

Srce si veliko mama enna sto me tesis.Ne mora to nista da znaci ALI MENI BUDE LAKSE samo jer nemam sa kim tu muku da podelim.
Inace upravo je u tome problem sto ti rece-drugi kupuju treci par cipela a "mi" prvi.Rekl sam milion puta da svoje dete necu porediti sa drugim bebama ali igrom slucaja imam(zamislite) 4 drugarice koje su se porodile mesec pre ili kasnije-sva ta decica prohodase!!!!

Ja mog malenog stavljam na noge a svuda citam da se insistira da se dete ne forsira.

Nisu cico,ja sam ih narucila iz Bg i prezadovoljna sam.Cucla im je skoro kao Aventova i Nikola nije primetio razliku i lepo siki.Nadam se da si narucila i cucle posto su cucle na flasicama za tek rodjene bebe.Ja sam zbog toga narucila 4 cucle za decu sa 6 meseci;) i flasicu sa kljunom.Valjda ce je prihvatiti.Imace na tu njihovu plasticnu flasicu pasu i cucle sa staklenih tako da mozes i nju da koristis kao flasicu za mleko:D

Pa vestica ni nece cuclu za vece bebe, samo za novorodjencad...iz ovih drugih joj previse curi...pa se davi, vristi, zagrcnjava, odustala sam...
Drugarica mi je u USA, napomenucu

Mi Acu nismo forsirali da hoda,stvaljali smo ga u setalicu,i u krevetac,po kom je hodao drzeci se ogradicu i onda je samo jednog dana odlicio da krene u setnju od kreveta iz spavace sobe,do tate u dnevnoj,sutradan kada sam ga stavila u setalicu,on se tako strucno izvukao iz nje,ustao i poceo da hoda i to je bilo to.Prohodao je sa 11 meseci i 10 dana,evo sada vec trckara po malo,a vec uveliko djuska kad god cuje neku muziku :)

Auuu, s tim flasicama, ja sticajem okolnosti cerki koristim staklenu, a sinu sam plasticne Chiccove kad je bio beba, pa sve mislim sigurno nisu, kad pogledam na jednoj koju imam ali ne koristim PC 7. A iskuvavali smo ih samo tako:(

Auuu, s tim flasicama, ja sticajem okolnosti cerki koristim staklenu, a sinu sam plasticne Chiccove kad je bio beba, pa sve mislim sigurno nisu, kad pogledam na jednoj koju imam ali ne koristim PC 7. A iskuvavali smo ih samo tako:(

Pricaj mi o tome...Sledila sam se a vec su bila prosla dobra dva meseca.

Nego, kad sam se malo vise udubila u problem, shvatila sam da se samo u USA dize bas velika prasina oko toga a u Evropi ne. Na Aventovom sajtu postoji veoma bled odgovor na pitanja o Bisfenolu....

Ja nisam nigde nasla staklenu koja je veca od 120ml. ako znate gde ih ima, javljajte molim vas

Pricaj mi o tome...Sledila sam se a vec su bila prosla dobra dva meseca.

Nego, kad sam se malo vise udubila u problem, shvatila sam da se samo u USA dize bas velika prasina oko toga a u Evropi ne. Na Aventovom sajtu postoji veoma bled odgovor na pitanja o Bisfenolu....

Ja nisam nigde nasla staklenu koja je veca od 120ml. ako znate gde ih ima, javljajte molim vas

drage mame Aventove flašice nemaju oznaku Bisfenol...baš sam prostudirala stvar kada je blo aktuelno, možete slobodno da ih koristite...i mi ih koristimo...ali sterilišem u sterilizatoru, što je najjednostavnije i najsigurnije...tako se ne ogrebu, a sigurna sam da su čiste, a posle ih još potopim u vodu sa sodabikarbonom...za ostale flašice ne znam, ali NUK-ove kažu da su jako dobre i staklene...

a ni Gabriel mi ne jede nešto, ali naše su bebe skoro iste starosti, pa je verovatno sad to neka faza...ne mogu više da se sekiram preterano, jer kad ga vidim koliko je veseo,da inače nema nikakvih simptoma da mu je loše, onda se ja malo smirim..ali naravno nakon par sati,meni opet počne da pleše stomak, i sva se iznerviram što pojede samo pola od toga što je propisano za njegov uzrast, pa sve tako u krug...a ne smem previše da se nerviram, jer jako oseti, pa i on postane nervozan...

Nina-nana nemoj se nervirati zbog bebine motorike. Da nesto nije u redu (hipotonija...) pedijatri bi to primetili. Ako je po malo kasnio u svim fazama onda ce malo kasnije i prohodati i propuzati. Samo ga sto vise stavljaj na pod (tvrdu podlogu) mami ga da se krece nekom igrackom u nasem slucaju jedino je mobilni bio dovoljno interesantan da bi se beba pokrenula. A na nogice ga nemoj stavljati ako nije spreman ti ga nikako neces na silu nauciti. Ne znam jesam li vec ovde pisala ali moja beba se do 7 meseca nije jos ni okretala sa ledja na stomak, dok su druge vec puzale, bila sam prestravljena pa te razumem poptuno. A onda sam po savetu pocela da je stavljam na pod gde je provodila svo vreme koje smo u kuci, igrajuci se i vec posle par dana je savladala okret a u narednih mesec i samostalno posedanje pa ubrzo i puzanje.

Zanima me kako vi mame uspavljujete bebe, mislim i na dnevni i nocni san. Moja ako je jako umorna onda zaspi bez problema jos dok pije mleko iz flasice, pije ga onako u snu i kad zavrsi samo je spustim u krevet i gotovo, medjutim ako je pospana a ne dovoljno umorna onda je sva kenjkava, place, ne moze sama da zaspi.. jedino mi tad ostaje da je uzmem u ruke u ljuljam uz muziku, tako posle 15 min. zaspi. Ali bojim se da to nije dobro, kazu bebe treba da nauce same da uspavaju kako??? Za nocni san isto moram biti sa njom u sobi da bi zaspala i to na nasem krevetu (ako ne zaspi na flasici) i to nekad traje. Nisam za onu metodu plakanja ali sta drugo da radim???

Srce si veliko mama enna sto me tesis.Ne mora to nista da znaci ALI MENI BUDE LAKSE samo jer nemam sa kim tu muku da podelim.
Inace upravo je u tome problem sto ti rece-drugi kupuju treci par cipela a "mi" prvi.Rekl sam milion puta da svoje dete necu porediti sa drugim bebama ali igrom slucaja imam(zamislite) 4 drugarice koje su se porodile mesec pre ili kasnije-sva ta decica prohodase!!!!

Ja mog malenog stavljam na noge a svuda citam da se insistira da se dete ne forsira.

Isti slucaj, i ja sam imala drugarice oko sebe cije su bebice pravile prve korake sa 8-9meseci, a moj sin, kako je pomenula mamaaa, sa 7meseci nije znao ni da se okrene na stomak. Sada hoda, lepo stabilno(ima 20meseci) al se ne mozemo pohvaliti nekom spretnoscu, ali je zato jako oprezan, kada treba da sidje sa najmanjeg stepenika on prvo gleda za sta ce da se uhvati, ako nema zasta on lepo sedne, pa okrene guzu napred, pa jednu nozicu, pa drugu, pa se polako uspravi. Ako se o nesto udario, ubuduce to obilazi u sirokom luku...ma slatko ga je gledati kako polako i oprezno sve zaobilazi, ako matorko...pu,pu da ga ne ureknem...:heart: Tako da nina-nana sve ce biti ok i sa tvojim sinom...Al nikad kraja, moj sin sada nikako da progovori...dok njegovi vrsnjaci zovu roditelje po imenu, moj sin mama, baba i kraj.:rumenko:

Back