darkoje
Aktivan član
- Poruka
- 1.429
Hvala 7sins! Znam da nije bezazleno i konsultovali smo se sa lekarom(pedijatrom) i ona nam je rekla da na to ne obracamo mnogo paznje, da ce nestati kad dete poraste(sto je individualno kada). Mene samo interesuju iskustva drugih mama, narucito u vezi ishrane(dete ima 17meseci), jer kada izuzmes mleko i jaja(o cokoladi, orasima, citrusima necu ni da pricam) malo toga ostaje za dorucak i veceru, ne kazem da dete treba da jede samo mleko i jaja ali pomisli, mnogo toga sto napravis ili kupis u sebi sadrzi ili jaja ili mleko! (npr. palacinke-jaja i mleko, musaka-jaja i mleko, neke kasice(frutolino,medolino..)sa mlekom, pita-sa jajima itd,itd).
Moje dete je zbog alergija i problema sa zelucem imalo vrlo restriktivnu ishranu,bukvalno joj je bilo zabranjeno SVE alergeno.Nije smela nista mlecnog porekla,kostunjicavo,jaja,soju,med ,ribu,jako meso,jako slano,bobicasto i citrusno voce,cokoladu,kakao.Palacinke mozes da pravis bez jaja i mleka,kupi blender i detetu pravi kasice sa jabukim i muslijem ili bananom.Najbolji savet koji mogu da ti dam je da kupis posni kuvar i da tu trazis recepte za svoje dete.Ja postim vec 10 godina pa hvala Bogu ,tomi je bila olaksavajuca okolnost kod p[ripreme ishrane za malu.Mnoge kasice mogu da se spreme sa sokomi moja kci ih je obozavala.Srecno i ako te ista interesuje pitaj.