SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uzmi caj od kamilice i prebrisi ga,pa namazi pavlovicevu
Irini se po obrazu pojave ponekad bubuljicice i od kamilice i pavloviceve nestanu odmah isti dan
mislim da joj se to pojavi od tatine neuredno obrijane brade ako slucajno zakaci malo kad je ljubi :lol:

o da od brade itekako zna da se stvor osip koji nestane kroz dva tri sata..al ako je osip duzestojeci onda definitivno ili prasak ili omeksivac ili ispiranje stvari da se poveca ili toplota!ne trebamo ih pretopljavati kako se vi obucete tako i njih mozda za nijansu toplije al ne preterivati...tako su meni u porodilistu rekli...

imam pitanje kada ste poceli da dajete bebama tj deci limunadu i akko ste pravili za njih istu ...ako pravim za njega ko za sebe plasim se da mu to ne bude jako pa zato pitam...koliko secera ili meda sta vec i koliko limuna na koliko vode????

Mene je sestra koja je vodila skolu za trudnice ubedila da se bebi odmah moze dati kap limuna ako stuca...i to sa par dana zivota:rumenko:, a ja mlada i glupa pa je slusala, redovno sinu davali cist limun. Fala Bogu, nema posledice ni sad sa 16 godina osim sto bas voli limun :mrgreen: . Tako da ja mislim da ne moze da steti obicna limunada, ali ono ne bi ponavljala sa bebom :)

meni rekli ni slucajno limun i pomorandza,zbog moguce alergijske reakcije
i to onako panicnim tonom NI SSSSLLLUUUCAJNO!!!!!!! ni ja ni beba

i kao ja ne smem nista osim jabuka i banana,krompira,mesa
a ova druga nam rekla da sme sve u umerenoj kolicini :lol:
koji ludaci,sto se ne dogovore vec jednom....

Po starom je sve moglo pa smo mi svi odrasli na vodi sa par kapi limuna i šećerom, a naša deca ne smeju ni jedno ni drugo NI SSSSSSLUČAJNO! :D Tim tonom je i meni patronažna rekla, čak mi je rekla da ni ja ne smem dok dojim nikakvo citrusno voće. E pa zakasnili ste jer sam ja Luku dojila na limunadi, ona me spasla jer sam crkavala od žeđi.
Tako da znate da smo mi svi bolesni i imamo alergije i svašta nešto zato što su nam mame stavljale kap limuna u vodu...:lol:

ma povukli ga,onaj gumeni deo na pipeti pusta neki toksin...
mi smo bacili vigantol i kupili AD3 kapi

e nego,ja stvarno ne znam zasto ovo nase dete nece da spava nocu :lol:
svi nam drobe(matorci)
sve u stilu "vi ste okrenuli detetu dan za noc,blablabla,truc" :roll:
ko bre okrenuo,ja kljucam vec u 12, a ona nas drzi budnima do 2 minimum
u pocetku je lepo spavala od 10 uvece...pa se posle naglo prebacila u 12....i onda postepeno ostajala budna posle 12...
nikako da se naviknem na taj ritam,a ranije sam bila nocna ptica...sad ko kokoska

sve zaspi pa se probudi posle 5 minuta...i sve tako...i nervozna je
na kraju se valjda umori oko 2...3...nekad i kasnije,pa zaspi lepo
ne znam koji je problem,dal je stomak mozda ili nesto drugo...
totalno druga beba od 22 h pa nadalje... ne kapiram

evo sada spava,skuplja snagu za veceras :lol:
:sad2:
jel zna neko sta moze to da bude?
grcevi su ranije bili popodne oko 5 tako da nije to...bar mislim
sada su oko 12,poslednjih 5 veceri....al to njeno nespavanje traje duze
sve je krenulo od prve vakcine...tako se potrefilo...od tada nocu zeza i nervozna je...ali to je bilo 7og septembra

Joooj Kvi, pa moraš sama da skontaš kako Laza voli limunadu. Stavljaj mu med, a ne šećer i treba da bude blaga. Moj Luka nikad nikakvu nije hteo da pije do skoro.

Tsuy, jel da ti kažem pa da te bacim u bedak ili da te pustim da se nadaš da ima leka? :think:

Back