SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo sada spava,skuplja snagu za veceras :lol:
:sad2:
jel zna neko sta moze to da bude?
grcevi su ranije bili popodne oko 5 tako da nije to...bar mislim
sada su oko 12,poslednjih 5 veceri....al to njeno nespavanje traje duze
sve je krenulo od prve vakcine...tako se potrefilo...od tada nocu zeza i nervozna je...ali to je bilo 7og septembra

Kako ovo boldovano slatko i naivno, mlado mameći zvuči :D I znam da ti moj odgovor i komentar ništa neće pomoći, al moram da kažem da znam ja - može da bude NIŠTA :D Mala je još beba, još će malo brkati dan i noć s vremena na vreme, a tek posle XY meseci će početi lepo ranije uveče da spava. A vrednost XY niko ne zna - to ti je kod svake bebe drugačije, vrednosti variraju od par dana do par godina. A

Kako ovo boldovano slatko i naivno, mlado mameći zvuči :D I znam da ti moj odgovor i komentar ništa neće pomoći, al moram da kažem da znam ja - može da bude NIŠTA :D Mala je još beba, još će malo brkati dan i noć s vremena na vreme, a tek posle XY meseci će početi lepo ranije uveče da spava. A vrednost XY niko ne zna - to ti je kod svake bebe drugačije, vrednosti variraju od par dana do par godina. A

al nas utesiiiii...:lol:
ali stvarno je tako..

Pozdrav svima. Moj bebac ima 2 mjeseca i 12 dana i jos uvijek se budi nocu, okupam ga u 8 nahranim i legnem, on se zatim budi u 2 ili 2ipo opet isto (osim kupanja) i nastavi do 5, e nakon toga nastaju muke, onda zaspe pa se budi, pa se vrti ali nikad ne odspava u cugu kao prvog puta kad se probudi. Jel ima neko mozda neki savjet, kako da mu produzim spavanje da se bar ne budi u 2h?

Znate li da ja ovu moju smizlu od 2.5 meseca nosim na rukama dok spava preko dana. U stvari, sedim za kompom a ona prilepljena za mene. Danas sam od 12, pa do pola jedan pokusala ukupno 6 puta da je ostavim u onu njihalicu, stolicu, al se probudi u roku od 2 minuta. Ima li neko predlog kako da je resim ?
I da, da se zahvalim Eli...onaj savet za sisanje (da joj ne dam dok ne prodje 3 sata) je upalio, sada mnogo duze siki, a valjda ce i vaga to pokazati

Pa na rukama, uspravno, kao kad treba da podrigne...ma ja sam kreten , stalno pravim neke greske, verovatno su moje godine u pitanju.
Uvece uspem da je spustim u krevetac, i to tek oko 22h, mada i pre toga spava na meni ili muzu, al po danu nema sanse, ni u stolicu ni u krevetac

Zato sto je to jedno od osnovnih pravila, kako zaspi, tako posle nekog vremena ``proverava`` da li je i dalje sve isto i nastavlja da spava. Ako se nesto promeni u uslovima dete se budi i place.
Ja mislim da je Lazy kacila ovde link za knjigu The no crying sleeping solution, odlicna je, preporucujem. Ako ne nadjes link, mozda tamo na temi sve i svasta, daj da ti nekako posaljem u e verziji.
Da probas da legnes sa njom na veliki krevet, pa ako sisa, ili joj dajes dudu, ili flasicu, da tako zaspi u krevetu, pa se ti lagano izvuces,a da je onda samo prebacis u krevetac.

Hvala, citala sam i delove knjige, ali :( to je sve za bebe od 6 meseci...znaci ne gine mi ovo jos 3,5 meseca ?

..ja sam moju decu od kad su pocheli da ne zaspivaju dok sike (znachi negde mesec i po - dva),
kad im je vreme za spavanje ili im se jednostavno prispava
ljuljushkala u naruchju dok se ne umire potpuno i ne pochnu da sklapaju okice,
ali sam ih onda BUDNE spushtala u kolevku, ushushkavala i odlazila..
..naravno da su se u pochetku bunili posle 10sec.. :) ..pridjesh, uzmes beku, opet sve iz pochetka..
..nekoliko dana sam to ponavljala po 5-10 puta dok na kraju ne zaspu u kolevci..
..ali onda za par dana to postane tri puta, pa jednom ponekad
i od onda se uspavljuju sami.. :)
..naravno, desi se ponekad da se razvichu i sa 5-6 meseci i sa godinu ili vishe, ali to je druga pricha.. :)
..probaj, ne koshta te nishta.. :)
..poenta je u trenutku u kom su zaspali..
..ako su bili na siki ili u rukama - normalno je da im je trauma da se probude na tren i vide da te nema.. :(
..ja nisam ostavljala da plachu, ni malo.. :sad2:
..chim se razvichu - ulazim i uzimam ih..
..sad jaksha guche i "viche" i peva kad se probudi, dok ne dodjem.. :)
..kad zna da cesh uvek odmah doci, lakshe joj je da podnese shto te nema minut-dva.. :heart:

Znate li da ja ovu moju smizlu od 2.5 meseca nosim na rukama dok spava preko dana. U stvari, sedim za kompom a ona prilepljena za mene. Danas sam od 12, pa do pola jedan pokusala ukupno 6 puta da je ostavim u onu njihalicu, stolicu, al se probudi u roku od 2 minuta. Ima li neko predlog kako da je resim ?
I da, da se zahvalim Eli...onaj savet za sisanje (da joj ne dam dok ne prodje 3 sata) je upalio, sada mnogo duze siki, a valjda ce i vaga to pokazati

e tako je nama svako vece od 22 h pa do....hmmm....dok ne odluci da treba da se prebaci na nocni "nacin rada" :lol:
nocas je to bilo oko pola 5...tacnije jutros
:lol:

Zato sto je to jedno od osnovnih pravila, kako zaspi, tako posle nekog vremena ``proverava`` da li je i dalje sve isto i nastavlja da spava. Ako se nesto promeni u uslovima dete se budi i place.
Ja mislim da je Lazy kacila ovde link za knjigu The no crying sleeping solution, odlicna je, preporucujem. Ako ne nadjes link, mozda tamo na temi sve i svasta, daj da ti nekako posaljem u e verziji.
Da probas da legnes sa njom na veliki krevet, pa ako sisa, ili joj dajes dudu, ili flasicu, da tako zaspi u krevetu, pa se ti lagano izvuces,a da je onda samo prebacis u krevetac.

jao jeste :hahaha:
dok je nosimo uvece,ona zaspi i posle 5 minuta otvara samo jedno oko kao da proverava i nastavlja da spava...a ako je spustimo,ona se budi i "zove" nas...mi onda ignorisemo,pa kada pocne da place,uzmemo je....
to se mi nadamo da ce da spava....al ona skoro uvek zaplace umesto da zaspi

e,a to na krevetu,to tek kad je skoro gotovo to njeno kenkanje i nosanje uvece....
pravim gresku,ona spava u nasem krevetu
a cesto nekako zaboravim da je prebacim u krevetac,posto i ja zaspim pa sam bunovna i samo je podojim i nastavimo da spavamo obe :lol:
haos

al se trudim sto cesce da je stavljam u krevetac,da ne bi kasnije bilo problema
pravo da vam kazem,pojma nemam sta radim :lol:

Back