SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma nije problem nista...samo ja nemam vremena za stefana i to mi jako tesko pada...
i zbog toga sam jako tuzna...
cak sam mislila da malenom nije ok moje mleko i da ga malo popije pa sam se iscedila i dala mu 80ml...sve je zbrisao jos je plus trazio sisu i opet posle sat i po...

Ja sam bila u debeloj depresiji zbog toga što nisam imala vremena za Luku, jedva se izvukoh. I dan danas mi teško pada iako mnogo više vremena provodim sa njim sada nego kad se Miloš rodio, ali opet nije isto kao pre i nikada više neće biti...

Kameron, ti si sve zaboravila. :D
U prve dve nedelje sisaju na sat i po do dva, tek sa nekih 2-3 nedelje kreće na 3 sata. Kako se povećava količina koju posisaju tako se i produžava pauza između dojenja. Kad se rode su suviše slabi da posisaju više pa zato sisaju često.
ma eli nisam zaboravila...
stefan je od starta sisao na 2 i po do 3h pa mi zato ovo cudno...
kao sto vec napisah probala sam da se iscedim i da mu dam da vidim koliko ce da bude miran...pojeo je 70mli opet trazio posle sat i po :dash:
Ja sam bila u debeloj depresiji zbog toga što nisam imala vremena za Luku, jedva se izvukoh. I dan danas mi teško pada iako mnogo više vremena provodim sa njim sada nego kad se Miloš rodio, ali opet nije isto kao pre i nikada više neće biti...

i meni jako tesko pada,prosto neznam kako da se organizujem...:(

Irina pocela da sisa na svaka dva sata :think:
ranije je sisala na tri ili 4...kako kad
sada uglavnom na dva,i na 3 nekad(nocu)
jel to onaj skok u razvoju ili kako se bese zove?
ona ce sad u cetvrtak imati punih 6 nedelja

Irina pocela da sisa na svaka dva sata :think:
ranije je sisala na tri ili 4...kako kad
sada uglavnom na dva,i na 3 nekad(nocu)
jel to onaj skok u razvoju ili kako se bese zove?
ona ce sad u cetvrtak imati punih 6 nedelja

Ima skok u 6.nedelji i trebalo bi da se stabilizuje za koji dan. Povećavaju joj se potrebe pa mora da "napravi" dovoljno. :D
Mi smo imali nekoliko tih čuvenih skokova, a poslednji se desio sa 4 meseca i od onda mi se budi na 2 sata da sisa. Nekad i kraće, nekad duže, ali to je prosek. A već ima punih 7 meseci.:dash:

..nece grchevi od vinilcikloheksena, marge,
a nije ni toksichan mnogo, samo je malo kancerogen, pyzdaimmaterina.. :evil:
..to vidim i ne spominju u onom superumirujucem chlanku.. :besna:
..sad sam happy shto jaksha nije pio to ni mesec dana,
poshto je prolecna beba i dr nam je na prvoj kontroli rekla da batalimo
chim pochne da ide napolje svaki dan.. :worth:

a jel ima da se kupe ad3 kapi?
nama u porodilistu rekli da toga vise nema i da sada umesto toga ima vigantol
sad ne znam jel se vise ne proizvodi ili se samo vise ne koristi...
i koje da kupim,vodene ili uljane?

e i jel smem ja da izvodim malecku napolje kada duva vetar?
mi imamo ono sto se stavi preko kolica,kao neka zavesa,sto blokira UV,pa usput i dobro dodje kada duva vetar,ali opet prolazi vetar i kroz to malo...pa sad ne znam jel sme to tako...
jeeee.....bas nemam pojma nista o bebama....psece i macece sam odgajala milion puta i sve znam,a o mojoj ne znam nista :lol:
kreten

ajd neka mi neka iskusna mama da po neku lekciju iz te oblasti :)

ja necu da joj dajem vigantol vise,kupicu ad kapi ako ima...a ako nema,ne znam sta cu
kako sad to tako...kreteni jedni
smaraju samo

jel neko od vas mozda stavljao detetu samo pampers pelenu,bez onih tetra i svedskih?
nesto razmisljam o nasim ljudima koji su svuda po svetu i radjaju decu...niko ne stavlja to siroko,i nista,deci nista ne fali

pa jel se ti podoji kasnije ustale?

Ma naravno da se ustale...obicnoprvih mesec dana ide na zahtev, a kasnije, ako nece beba sama, ti uvodis svoj rezim...na trisata...i oreporucujem ne buditi nocu, dok se sami ne probude...
Meni je Andrija od samog pocetka sisao na tri sata...a ova gospodjica me je izmrcvarila prvih mesec dana...sad ima tri i budi se samo jednom nocu...nekad ni toliko...a danju sisa na tri sata (uglavnom :cool:)...:)
Zato samo hrabro...:cmok2: znam kako ti je...

Back