Draga Mirabel,
ja nisam dosla nakon pet godina da odgovorim na temu o mazanju desni belim vinom, taj topic se pominjao na strani na kojoj sam i odgovorila, koliko mi se cini, znaci da je bila vise nego aktuelna tema. Takodje, nisam dosla, pa podigla temu koja je bila otvorena pre pet godina i zaboravljena. Ja pre pet godina nisam ni postojala na forumu, kao ni mnogi drugi, po toj logici nama bi bilo zabranjeno da kazemo nesto o cemu se raspravljalo pre pet godina?
Takodje, nisam rekla "ko hebe pedijatre", naprotiv, pedijatre pre svega treba slusati, a ne "bapske savete" koji se nakon porodjaja cuju sa svih strana, ali, rekla sam da pedijatri ne bi smeli da daju takvu vrstu saveta, kao sto zaista ne bi ni smeli, svaki put se zgrazavam kad vidim da je zdravstevni radnik dopustio sebi ovako nesto. To upravo kazem na osnovu profesije kojom se bavim, a koju, izvini, necu ovde javno iznositi, svakako nisam ekonomista, a da sebe nazivam relevantnom-ako sam rekla da sam relevantna osoba, onda stojim iza toga, a tebe ako zanimaju detalji, obrati mi se na PP. Takodje, na pitanje da li kazem kao majka, ili kao zdravstveni radnik, odgovor sam dala direktno postavljacici, privatno, vidim da se ona ne buni i da je zadovoljna odgovorom. To takodje ne znaci da ona koja nije rodila petoro dece nema prava da ovde nesto kaze-ima zena koje nisu majke, ali su odgajile dete, ili imaju na neki drugi nacin iskustva sa decom-zar one nisu relevantne? Zasto ovako bahato reagujes na neciji savet? Lepo sam rekla zasto to ne treba da se radi, ko ne veruje takvim savetima i naucnim studijama, neka nastavi da maze desni belim vinom-ja nemam nista protiv. No, stojim iza toga da bi se svaki ozbiljan, informisan pedijatar zgrozio nad doticnim postupkom-kao sto neko ovde i pomenu, i kao sto se pedijatar u mom domu zdravlja, i moje prijateljice lekari (i, majke!) zgrazavaju i eksplicitno zabranjuju. A, sto se tice nekoga ko je ovde spomenuo da zna mnogo dece kojima su desni bile mazane pre 20 godina, a sada nisu alkoholicari, to zaista ne mogu da komentarisem, takav zakljucak na temu je vise nego naivan.