SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Joj shto ne volEm tu podelu na dobre i loshe majke na osnovu dojenja/nedojenja, spavanja/nespavanja, kupanja/nekupanja, shetanja/vozanja, chokoladica, karfiola i ostalih svakodnevnih normalnih stvari ... Nik spava malo sa mnom, malo sam - znachi nit sam majka, nit nemajka... ja sam emajka

a Gabriel spava samnom u sobi ali u svom krevecu,i tako je bilo od početka,ali naravno ako je baš nemiran ili traži da spava pored mene ja ispunim tu njegovu želju,mada već dugo vremena jako retko traži da pređe kod mene,uglavnom kada je bolestan,ili sada neko vreme kada je već deki bilo jako loše,pa je osetio da su svi nervozni...inače lepo odspava u svom krevecu,nekad se probudi proveri da li sam i ja u krevetu i spavka dalje i ujutro ustane sa osmehom od uva do uva...ali na leto nameravam da ga premestim u drugu sobu,da izbacim krevetac i kupim mu normalan krevet pa da počne da spava sam,videćemo na leto kako će to ići...

A sto ste vadili krv iz vene?
Kakav je CRP, leukociti, urin...

Nikako da se javim.Sto smo vadili iz vene,zato sto su tako rekli u laboratoriji.Leukocitna formula je malo ispod granice.Dr komentaise to kao pad imuniteta.Sto se tice sedimentacije tvrdi da se verovatno vraca u normalu sobzirom da je primao injekcije(krajnici).Da rezultate ponovimo za 7 dana,hemoglobin navodnomoze da bude nizak zbog ostalih laboratorijskih nalaza,od ponedeljka da pije ampule gvozdja,valjda se zovu totema ili tako nesto.Rodjaka mi prica da je njen decak rodjen anemican i do osmog meseca pio ferum.Izvadi nalaze gvozdje opet ispod,iznervira se i zabatali sve.Dete odvede malo na selo,planinu,more, u tom prodje vreme,sledeci put gvozdje ok,verovatno ima veze kako dete raste ,tako raste i gvozdje.Videcemo sledece nalaze.Uh,da li je ovako sa ostalom decom pitam se po sto puta?!Malo,malo pa mu nesto fali!

Koja je to laboratorija, bas me zanima mucila dete i vadila krv iz vene?!:eek:
Koliko sam shvatila, beba je u pitanju. Pa iz krvi izvadjene iz prsta uradi se i krvna slika i CRP (koji pokazuje da li ima neka upala) i leukocitarna formula. A sedimentacija uopste nije neophodna.

A hemoglobin ako nije ispod 100 bez brige,,samo neka nepo rucki mesce, zumance, povrce i voce...

Ja sam ranije pitala o kolicini hrane koju sme da pojede. Sad samo da kazem da bebe to stvarno same odrede. Jedan dan pojede pun tanjir,a vec sledeci pola. Mislim da imam srecu sto ovaj moj jede svo voce i povrce,koje sme. Valjda ce tako ostati a i zavoleti i jogurt.

moj bebac sada ima 8 meseci al preko dana i ne pije mleko samo uutru i uvece preko dana daj voce povrce meso sir slobodno palentu sa jogurtom recimo...bilo sta sa jogurtom..pirinac sa pavlakom i povrcem...kiselo mleko...ja sam bar tako radila

Mame,treba mi pomoc!!!

Danas sam isla do opstine da prijavim dete...to sam zavrsila...

Sad treba da spremim papire za porodiljsko...e tu je problem...
Menjali smo knjigovodju u firmi pa nismo na vreme zavrsili papirologiju...
Tacnije sad smo tek saznali da mi treba bebin izvod iz MKR...

Nego mene brine..treba mi nekakva potvrda da nisam dala dete u dom itd....
Jel zna neka od vas gde se to vadi ?

Hvala,pozic :bye:

Potvrda da se bas ti neposredno staras o detetu de dobija u centru za socijalnu rad na opstini na kojoj zivis. Ali mi smo taj papir od njih uzimali kao deo dokumentacije za onaj roditeljski dodatak koji se dobija za rodjenje deteta. To sa porodiljskim i firmom nema nikakve veze, ne znam da li sam te dobro razumela sta trazis?

Potvrda da se bas ti neposredno staras o detetu de dobija u centru za socijalnu rad na opstini na kojoj zivis. Ali mi smo taj papir od njih uzimali kao deo dokumentacije za onaj roditeljski dodatak koji se dobija za rodjenje deteta. To sa porodiljskim i firmom nema nikakve veze, ne znam da li sam te dobro razumela sta trazis?

Znam za roditeljski dodatak i ja....ali su mi ocigledno taj isti papir trazile knjigovodje pa sam pomislila da nije neki drugi...ocigledno nije...ali i dalje ne kapiram sto su mi to trazile...hmmm...pitacu ih ....
Hvala... :heart:

:bye:

Ovako je i kod nas...i samo se izdaje za roditeljski dodatak i ni za sta drugo.

moj beban ima 7 meseci i njegov dan izgleda ovako:
7h-50-60 ml mleka a nekad uopste
9h-mlecna kasa(keksolino,karamelino...)
13h-povrce sve vrste
17h-vocna kasa sa plazmom
21h-mlecna kasa
nekad pred spavanje popije 100ml mleka a nekada uopste ne

Back