SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj Luka se nikad u životu nije uspavao mlekom....:aha:
Doduše, uvek smo se patili sa uspavljivanjem, od najranijeg doba.
A flašicu smo jako davno izbacili. Mislim negde sa godinu ipo dana, čim je mogao da pije iz čaše.
I takođe nije voleo da pije na pipu, ali zato je brzo zavoleo slamčicu.
Sad sve pije iz čaše, a jogurt i nesquik pije na slamčicu.

mislim da ne treba pre pune godine davati nista za sta nisi siguran. onda, kad uzmes u obzir da uljarice ne treba davati pre trece godine, a kakao je negde u toj klasifikaciji , ja bih se suzdrzavala jos malo.

Sa ovom rečenicom se potpuno slažem i mislim da je treba ozbiljno shvatiti.
A sa nekih godinu ipo dana možete biti skroz opuštene. Bar sam ja tako...

moj ne da nikad nije hteo mleko iz flasice nego nije hteo mleko uopste(nikakvo osim mog)..
tako da ja njemu od kako sam prestala da dojim(imao 9.5 meseci)dajem pred spavanje na kasikicu,naravno ne samo mleko to nikad nije prihvatio vec varijanta mleko-plazma,mleko-cokolino itd..to pojede,onda opere zubice i na spavanjac i tako od 9-og meseca (samo tad nije prao zubice)

моја ана је званично избацила флашицу скроз! недељу дана се бацала по кући кад јој пружимо флашицу, и сад за викенд кренем да јој дајем млеко и воду на шољу и много лепо пије (додуше, она од шестог месеца сокиће пије на шољу, са неких 9 смо почели и јогурт да јој дајемо на шољу, а откако је у "нашем" вртићу није хтела флашицу уопште - јер они тамо им све дају на шољу!) тако да она са 15 месеци неће флашицу уопште! а млеко пред спавање нема откако је престала да сики (11 месеци)!

Vidim da je kod svakog razlicito za mleko...Pa valjda ce same bebe da nam daju signal kad nece:think:
A mene malo i zbunjuje kolicina mlecnih proizvoda u toku dana...Npr. za bebu od 10 meseci ne bi trebalo da prelazi 500ml melka...Ali kako da racunam dojenje (kod nas dva puta dnevno), mleko uvece oko 200ml, jogurt ponekad, krem sir ponekad, sve azlicite kolicine...
A da ne govorim da posle sisanja zaspi, a nekad i uvece posle mleka...I sta sa pranjem zubica?:eek: Valjda nece biti jedno od one dece sa crnim zubima:sad2:

Maslachak, Nisam jos probala preke metode za fijoke i sporet, ali moracu ako ne ne upali...Danas sam mu milion puta rekla ne i na kraju se smorio, izgubio interes zs otvaranje:whistling:

A kako se uspavljuje dete kad prestane da sisa? Stavish ga u krevet i prichash mu prichu? I dete se ne buni? I ne plache? :think: Na Nikovom gestovnom jeziku "spava mi se" se kazze tako shto se protrljaju okice i glava se zabode mami u grudi i kazze se uuuuuuu.... I onda mama mora da legne sa njim u krevet i da ga doji i onda dete pava... A shta cemo kad ne bude dojenja?

E, Lazy,
Zato sam ja i uvela Humanu uvece, pa kad prestane da sisa ,bar jednom uz mleko da zaspi. A ako ne zaspi, pocela sam ga ga stavljam u krevetac da nauci da sam zaspi. Uspeh je polovican...
Jedno vece se igra, smeje i sam zaspi...Drugo vece se isto igra ali onda pocne uzasno da place, pa ga posle nekoliko minuta uzmem, bude sa nama u dnevnoj, a onda opet raspolozen u krevetac i tako...Sinoc je iz drugog puta zaspao posle 5 minuta plakanja.
Inace, isti je slucaj...Spava mi se-mama daj siku:roll:

Inace, Opet je prespavao noc,,,jeeeeeee

Poslednja izmena:
A kako se uspavljuje dete kad prestane da sisa? Stavish ga u krevet i prichash mu prichu? I dete se ne buni? I ne plache? :think: Na Nikovom gestovnom jeziku "spava mi se" se kazze tako shto se protrljaju okice i glava se zabode mami u grudi i kazze se uuuuuuu.... I onda mama mora da legne sa njim u krevet i da ga doji i onda dete pava... A shta cemo kad ne bude dojenja?

vidis ja sam imala taj problem sto kako sam vec rekla gore nije hteo nista osim mog mleka tako da sam kad je prestao da se uspavljuje sa mlekom isla na varijantu ljuljanja...onako se nasloni na mene pa ga ja tako ljuljm(da ne kazem nunam :lol:)i on zaspi

Kod ovog mog jedini drugi nacin da zaspi je besomucno nosenje po kuci...A to nam vise ne pada na pamet jer je tezak...Jedino moj tata kad ga pricuvaju ima strpljenja i snage da ga tako uspava...A svako drugo ljuljuskanje jednako otimanje.
Ali ipak, cini mi se da mu je sve manje frka da je sam u krevecu kad mu dam njegove plishane igrake,,,kao da je poceo konacno da ih dozivljava kao svoje male drugare:heart:

Na sta moze ukazivati sedimentacaija od 34/Inace bebac je primao boce za novu godinu i jos uvek slini,trenutno pije aloprol,a mislim da ce i novi zubici.pio je i ferum i opet bez rezultat,javicu se popodne dok vidimo sta kaze dr.

devojke ja kupila proso malopre bila sa lazarom u setnji i vidim novootvorena prodavnica zdrave hrane i usla i vidim proso e rekosad cu da te kupim hehehajde dajte neke recepte i kako jel se potapa u vodu kao pasulj ili se tretira kao pirinac?
e da vas pitam da li ste davali testeninu bebama i koju ste kupovale???laza je jeo testeninu al u hipp kasici al ja bih sama da mu spremam al ne znam koju da kupim? i da li ste davali bebama so tj od kada ste poceli po malo da im uvodite so>i da li je zgodna kalijumova ili?

kupuj testeninu bez jaja za svaki slucaj dok mu ne das belance - onu sto obicno ima oznaku da je posna

gore sam ostavila 1 link, tu ima jos recepata, ukucaj u google proso i dobices sve informacije - pere se kao pirinac, kazu neki i iz 6 voda

so - ja sam davala po malo soli, morske, jer vestica nije htela da jede nista bljutavo ali mi stvarno ne jedemo preslano ni prezacinjeno, tako da je vec od 10-11 meseci jela skoro sve sto i mi

Ja so ne dajem jos, posto jede super i bez toga, pa sto da dodajem nesto sto mu samo stetu moze naneti...Dok ne krene da jede ono sto i mi.
Testeninu kupujem onu na kojoj pise- bez jaja i pravim mu npr. sa zumancetom, pavlakom, tikvicom i sl. Mada bas mu retko pravim...

pa da ja bih po nekada htela da mu spremim i testeninu jer volim da jede raznovrsno tako da bas smo do sada dosta stvari probali i dete prosto voli da jede nego u poslednje vreme cini mi se da smanjuje obroke mozda ima veze sa zubicima al dobro videcemo vec...zujance pojma nemam kada da pocnem da dajem...i kako da tacno prepolovim na 1/8?:(

Tako je isto lazy i moja Milica...dok je sisala to se znalo kad hoce da spava uzme me za ruku i kaze -Mitata pava ide cica.I ja sta cu idem za njom i isto kao ti legnem u krevet i ona siki i tako zaspi.
Medjutim neverovatno je to koliko oni sazru i koliko to njihovo odvikavanje vremenom napreduje.Ona je prestala da siki preko dana i ostala nam je samo noc...da bi kad je imala 20 meseci jednostavno legla pored mene i tako zaspala.
Sada kad legnemo pricamo price i kad oseti da je to to okrene mi ledja i zaspi.Mleko pije ujutru uz dorucak i uvece uz veceru ali to je tako bilo i dok je sisala.

Back