SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakvo mleko mu dajes?
Probaj jogurt deca vise vole njegov ukus a on se i onako uvodi pre kravljeg mleka jer je bogatiji od njega i lakse se vari.Svako dete rucka kako mu prija moj dok je sisao sisao je a sad konzumira mleko samo za dorucak i veceru oko 150 ml i to sa keksicem ili pirinac,palenta uz to ponekad u toku dana popije deci jogurta,savreno je zdrav jednostavno ne preferira mleko i nista mu neznaci.

moja smizla je jutros oko 9 popila 210ml humane, u pola 1 je mrljavila griz, eto pojela jedva pola, (pravim joj sa 200ml mleka i 1,5 kasika griza) oko pola 3 cu joj dati hipp kasicu sa povrcem i mesom, pa caj.. oko 6-7 vocna kasica milupa u koju dodam kuvanu jabuku ili krusku i pola banane... kupanje oko 9, tada popije 210ml humane, i posto ne zaspe do ponoci, oko 12 opet humama 150-180ml..

jedno pitanje, ne znam da li je to neko vec pitao, kada sme da se da korica hleba ili pereca iz pekare ona tvrda? vidjala sam da to bebe glodju, al ne znam da li sme dok jos nema zubica?

Da li blitva moze da se zamrzne?Jel treba prvo da se obari i li ne mora?Mi dobili od bake,ali bas nam puno nabrala iz njene baste...pa reko da spremim za kasnije...

ја је замрзавам... можеш да је пробариш (ја не, али је исецкам на сецку, па онда тако исецкану замрзнем и одвајам кашиком колико ми треба)

ја је замрзавам... можеш да је пробариш (ја не, али је исецкам на сецку, па онда тако исецкану замрзнем и одвајам кашиком колико ми треба)
E hvala!Onda cu tako...baka nam donela bas dosta,ja skuvala par lista,ali ne moze dete svaki dan da jede blitvu...a da mi ne propadne...
:cmok:

hocu, ali neki drugi put.
vecheras mi je klinac pres spavanje povratio. mislim nije mnogo, mislim da se prejeo.
eno ga sad spava. i povratio je samo to malo mleka shto je popio i jogurt koji je imao za vecheru i koji se vec blago ukiselio.... i nishta vishe.

ne znam da li vi kad imate te krize, ali ima dana kada moju neizmernu ljuav prema svom detetu pojede neka neizmerna briga i konstantan stres koji osecam dok gajim dete. i tad nekako zaboravim da mu se radujem, samo brinem i gledam dal` mu curi nos, kakvo mu je g.ovno, dal` je dobre volje.... i potrebno mi je neko vreme da se trgnem iz tog stanja i pochnem da iole malo uzzivam.... i stvarno me je sramota ponekad shto to osecam. ali tako je.
eto.

vecheras mi je klinac pres spavanje povratio. mislim nije mnogo, mislim da se prejeo.
eno ga sad spava. i povratio je samo to malo mleka shto je popio i jogurt koji je imao za vecheru i koji se vec blago ukiselio.... i nishta vishe.

ne znam da li vi kad imate te krize, ali ima dana kada moju neizmernu ljuav prema svom detetu pojede neka neizmerna briga i konstantan stres koji osecam dok gajim dete. i tad nekako zaboravim da mu se radujem, samo brinem i gledam dal` mu curi nos, kakvo mu je g.ovno, dal` je dobre volje.... i potrebno mi je neko vreme da se trgnem iz tog stanja i pochnem da iole malo uzzivam.... i stvarno me je sramota ponekad shto to osecam. ali tako je.
eto.
A shto te je sramota? Mislim da se svi nekad tako osecamo, samo ne valja preterivati.

Drage mame, treba mi savet. Do sada nisam bila nešto aktivna na ovoj temi, ali redovno vas čitam. Evo sada moja beba od 16,5 meseci toliko počinje da zeki sa hranom, da mi je blago muka kada dođe vreme obroka. Ako neku mamu koja ima dete sličnog uzrasta ne mrzi, neka mi napiše šta bebac jede tokom celog dana, da dobijem neke ideje za doručak i večericu. Puno hvala unapred.z:poz:

ja sam spremala sa krompirom i sa par zrna kima...pošto naduvava...znači krompir isečeš na kocke,prokelj na pola ubaciš u šerpu sa par zrna kima i ne poklopiš skroz i tako skuvaš,blendaš i gotovo..ponekad stavila i šargarepu i malo putera,ponekad malo kisele pavlake,pa opet ponekad ubacila kašikicu palente..možeš da variraš po želji...

Hvala Mici,

Probacu tako.

A koliko otprilike sme beba od 9 meseci da pojede pavlake dnevno ili krem sira? Ovaj moj danas u rucku koji sm spremila pojeo skoro pola 12%tne, a posle ja uzela da pojedem ostatak, a on navalio hoce i sve mi smaze i onda u plach, jos bi hteoz:lol:

eto.

Takvo stanje ume i meni da se desi,pogotovo ako neko pocne da ti soli pamet,e onda znas sta.....

Da li davati ferrum sirup detetu protiv anemije? Nije mi jasno ukoliko pije sirup i nema vise anemije,koliko je sigurno da se opet nece pojaviti???

Takvo stanje ume i meni da se desi,pogotovo ako neko pocne da ti soli pamet,e onda znas sta.....

Da li davati ferrum sirup detetu protiv anemije? Nije mi jasno ukoliko pije sirup i nema vise anemije,koliko je sigurno da se opet nece pojaviti???

Hm...ja licno uvek preporucujem pokusati prirodno...taj sirup zna da se talozi u jetri i da ne bude bas tako "blagotvoran", vrlo je tezak...a da ne govorim kako zubici propadaju od njega...

:eek: Pojma nisam imala :eek:
Koji sam ja onda maler nad malerima - nit imam gvozzdja dovoljno, nit imam dobre zube z:( Samo se nadam da Nika nije zakachio moj gen za zube Ja mogu da se preselim u zubarsku ordinaciju, da ne gubim vreme odlazeci i ponovo se vracajuci. :aha:

Vidim da niko ne odgovara...Ja se nisam raspitivala od kad se daje prokelj jer je on u stvari kupus, pa je jedino opasnost od nadimanja, kao kupus, grasak, pasulj...Probacu, ap cu videti...Evo bas sam malo ubacila u ruckic uz karfiol, sargarepisu i curetinu...Drugi put cu vise, ako mu se svidi.

ja sam pisala o tome vec hiljadu puta i pet cu:
moja cerka je od rodjenja pa do 1. rodjendana bila poprilicno malokrvna. nikada, ali nikada nismo pili nikakav dodatak - ona je bila zivahno dete, dobro je napredovala pa i nije bilo potrebe za dodacima. od 1.rodjendana se sve sredilo - sad joj je krvna slika onako bas bas dobra
pokusajte bez tih dodataka ako je opste stanje deteta dobro - ako raste i napreduje onda nema nikakvih problema, samo se mehanizmi u rganizmu jos nisu ustalili dovoljno, ali to se vremenom i pravilnom ishranom 9koliko je to moguce, jer su malci cesto mrljavi) sve sredi

Ja mu cesto pravim karfiol i brokoli, ponekad grasak(njega sam malo kasnije dala, ne racunam kasice kupovne jer ga tamo bas malo ima), jos od 6 meseci i nikad nije imao problema. I prokelj je smazao. z:)

Back