lazycat
Domaćin
- Poruka
- 3.189
Super, poshto Nik bash voli teletinu (pra, pra predachki geni s plan'ne - daj ti meni teletine, krompira i kiselog mleka)... Vec sam se bila zabrinula da ga hranim nechim shto ne sme.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

..i moj sin je plav, inache.. na nekog planinskog gonicha stoke iz 124. kolena, pretpostavljam,
Mila nisam lekar ali na netu ima dosta informacija koje mozes naci oko gvozdja pa cu ukratko da ti prepricam da netrazis.
Prvo i naj vaznije rezerve gvozdje beba dobija od majke , te rezerve traju do oko 6 meseca kada bebe postaju anemicne u zavisnosti od okolnosti i naslednih faktora neke bebe uspeju brzo da nadoknade nivo gvozdja kroz hranu a neke ne.Bebe koje imaju deficit gvozdja pored anemije su sklone cestim infekcijama.Savetuju da se ne uzimaju suplementi gvozdja jer oni dovode do zatvora nego prirodan unos preko sledecih namernica pa ti vidi sta od toga smet da koristite >tamna mesa junetina (nikako teletina),curetina, djigerica , brokoli, blitva , spanat,cvekla, crveno voce(visnja,borovnica ostalo jos ne smete)Neznam dali sisa beba ali pazite kada budete prelazili na drugo mleko da to nrbude odma u strtu kravlje nego jogurt ili humano mleko jer kravlje optuzuju za jednog od cestih uzrocnika niskog gvozdja ako se rano uvede.
A sto se tice osipa bilo je o tome reci al ponovicu bebe cesto imaju virozice takozvane rozeole to nije nista strasno simptomi kao blaza gripa nosic, temp ne mora visoka i na kraju se javlja sitan osip i moj mali je imao proslo je bez analiza i ikakvih lekova lekar je odmah prepoznao.![]()
Hvala puno,instinktivno sam i sama odlucila da sacekam sa sirupom,jer vreme je na nasoj strani tek uvodimo meso,evo danas prvi put.Samo jos jednom da pitam za visnju da li moze`sa 6,5 meseci jer kod mene u prirucniku pise od 9..A becu dojim tako da ne 

jaja?zar to nije od osmog meseca,sad cu da guglam na tu temu

bojalina drago mi je što je sa Mateom sve u redu,srce malo..mislim da je to bilo ono što sam i pisala već,sukrvica od naprezanja,to se dešava kod beba...
višnja sam uvela već sa 6 meseci...taman je bilo svežih višanja,i dan danas pored jabuke to mu je omiljeno voće...a jaje negde posle 7 meseci,možda bliže 8,ali tada je već uglavnom jeo meso,prvo sam mu dala ćuretinu,pa zečetinu,jagnjetinu,piletinu i tek onda sve ostalo...
e bas htedoh da vas pitam za zecetinu.., procitala sam da je to lako svarljivo meso, jer su misici kratki, sta ja znam, a mlado, zdravo...
dakle, mici, ti si davala gabrijelu zecetinu odmah posle curetine? isto je spremala kao i ostalo meso?
e bas htedoh da vas pitam za zecetinu.., procitala sam da je to lako svarljivo meso, jer su misici kratki, sta ja znam, a mlado, zdravo...
dakle, mici, ti si davala gabrijelu zecetinu odmah posle curetine? isto je spremala kao i ostalo meso?