SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lazy, kvikveg, Nastasa hvala mnogo :heart:

ovakav mi je plan: davacu joj sto kasastije, ali cu pomalo dodavati i one delove koji su malo grublje izmrvljeni...pa ako prihvati - prihvati, ako ne necu insistirati...svaki sledeci put isto tako, pa ce se polako valjda navici.
u svakom slucaju, drugacije ne moze jer je blender u servisu posto ga je spretna mama posle par dana pokvarila :roll:
a znaci mi da cujem da su i vasi klinci imali slicnu reakciju i da je to sasvim normalno...zato hvala svima jos jednom :)

Nastasa, ne razumem nikako te dezurne dusebriznike sto procenjuju ko je kakva mama :dontunderstand:...jel imaju oni svoj zivot...svaka mama je svom detetu najbolja i zna sta njenom detetu odgovara...samo ti uzivaj sa tvojim malim Aleksejem :cmok2:

bananice da nisu zubici?
moj lazar nesto cudno radi sa ustima poslednja dva dana kao da zvace na prazno pa se pitam da nisu zubi a ja sve kao iscekujem taj prvi zubic a ustvari ni na vidiku heheh

bananice jeste uspeli da odspavate malo?jel Klara ima grčiće?

ne znam sta je bilo...prvi put mi se ovako budila...probudi se odjednom tako tuzno placuci :(...uspavam je i onda opet za 15-20 min opet isto...

Probaj preventivno dete da odvedeš da mu pregledaju uši...
mi smo imali sličnu situaciju, nije je bolelo ništa a počela je da se razvija infekcija,
umela je slično da se ponaša... proveri za svaki slučaj.

koliko dugo se tvoja devojcica tako ponasala? i kako ste posumnjali na usi? jel bilo jos simptoma?
Klara nekad rucicama "guzva" usi i gura prstic dok sisa ili kad joj se spava...nemam utisak da je boli, samo kao neka navika dok se uspavljuje :think:

Vidim da su na temi bili pedijatri pa da i ja dam svoj prilog o tome.Odvedem ja bebu na kontrolu(5.mes) pa posto nasa pedijatrica nije tu mi odemo kod druge koja je na glasu. Izmeri ga sestra i mi udjemo kod nje u ordinaciji.Pita ona mene koje mi je dete po redu uredno odgovrim da je trece.A ona mi kaze jel to prva dva zenska pa sad musko:dash:. Pogledah je onako bzv i odgovorih joj da on ima i sestru i brata.U medjuvremenu njoj zvoni telefon i razgovara 5 minuta a beba lezi na pultu gola sa pampersom samo...
Sledece pitanje:"Zasto ste dosli?"Pa na kontrolu, da vidimo kako napreduje jer slabo rucka- ja joj odgovorim.Opet telefon nekih 2-3 minuta.Inace moja beba izuzetno slabo pije mleko pa smo vec uveli cvrstu hranu i to joj objasnim sve kako,sta...:rtfm:
Cepa ona papiric i pocinje da pise kako da izgleda bebin dan:
1-120-150ml mleka
2-vocna kasa 120 gr
3-pire od povrca 120 gr
4-mlecna kasa 120 gr
5-102-150 ml mleko
uz svo moje objasnjenje da beba neceeeeee mleko uopste ili popije nekada 20-30 ml mleka.
Ah da zaboravila sam da vam kazem da nam je na pocetku rekla da beba nema dovoljnu tezinu a duzina je ok!:think:
Uredno je saslusala, rekla dovidjenja, okrenula se i otisla:bye:
Bas volim kad te neko lepo saslusa:besna:

Ne znam za Plazmu - ja sam na netu nashla recept za domaci Petit Beurre - tu kazzu idu samo zzumanca. Inache do sada je Nik jeo samo zzumance iz kuvanog jajeta, to mozze lepo da se odvoji, ali kad su jaja svezza i dziguljigava to i nisu bash mikro ostaci nego ga bash ima.

koliko dugo se tvoja devojcica tako ponasala? i kako ste posumnjali na usi? jel bilo jos simptoma?
Klara nekad rucicama "guzva" usi i gura prstic dok sisa ili kad joj se spava...nemam utisak da je boli, samo kao neka navika dok se uspavljuje :think:

Mi smo vise puta imali problema sa upalom uha, svaki put je bilo praceno viskom temperaturom i nespavanjem po cijelu noc. A da, napomena, svemu tome je prethodila prehlada. Pozdrav :kpozdrav:

a da mozda stavis jaje u cediljku, narocito ako imas neku koja nije tako gusta, pa pustis da se belance ocedi samo?
ili jos pokusas da drzis cediljku pod mlazom vode (ali ne prejakim, da ne probusis zumance) da on malo pripomogne odvajanju belanca, pa ga voda jos i razredi i onda lakse otekne kroz cediljku :think:
ja bih pokusavala tako nekako, mada nijednu od tih metoda nisam probala...ovo vise iz glave nagadjam - pa se unapred ogradujem za uspeh metode :D
kod kuvara sam gledala kako skroz odvajaju belance od zumanceta, ali treba biti profi...ili probati mnogo puta da bi se izverzirao...fora je samo da se ne probusi opna od zumanca

ili da stavis kuvano zumance :mrgreen:

Ne znam za Plazmu - ja sam na netu nashla recept za domaci Petit Beurre - tu kazzu idu samo zzumanca. Inache do sada je Nik jeo samo zzumance iz kuvanog jajeta, to mozze lepo da se odvoji, ali kad su jaja svezza i dziguljigava to i nisu bash mikro ostaci nego ga bash ima.

Probaj da viljuskom ili nozem razbijes jaje po sredini pa onda polako odvojis ljusku da se ne raspadne..i presipas iz jedne polovine u drugu...posle malo prakse uspeces da perfektno odvojis..videces..i davaj recePAT..ne budi stipsa :mrgreen:

I moje dete se tako uspavljuje..ima da bude klempav od tolikog tegljenja usiju..
Ako je neka infekcija onda bi imala visoku temp..samo je prati..mozda su zubici..jel balavi?
A mozda nije nista, samo faza...
:heart: malo nadam se da je ipak ovo poslednje...i da ce je brzo proci...

bananice nemoj odmah da se preplašiš Gabriel i dan danas začepi uši,čupka,gurka prstić unutra,prevrće a nikada upalu uha imao nije....jednostavno tako reaguje ako mu se neki zvukovi ne dopadnu ili ako je nešto preglasno,a presavijanje uha da pomišljam da će jednom da polomi radi kada je jako umoran i ne može da zaspi...naravno treba proveriti,ali nemoj odmah da te odmah uplaši da je to najverovatnije upala....to uglavnom prati visoka temperatura...

mamice, imam pitanjce, moja cera je malopre imala malo krvi u stolici.. juce i danas ima blagi proliv, juce tek da sam primetila ali danas je vec 3 puta kakila i malopre ta krv.. jel se vama to nekad desavalo? imate ideju sta bi moglo biti? mogu da zakazem pedijatra tek za par dana a do tada... zivci na ivici.. nema tmp i ponasa se skroz normalno.. i da, 11 meseci..

Mi smo vise puta imali problema sa upalom uha, svaki put je bilo praceno viskom temperaturom i nespavanjem po cijelu noc. A da, napomena, svemu tome je prethodila prehlada. Pozdrav :kpozdrav:

I moje dete se tako uspavljuje..ima da bude klempav od tolikog tegljenja usiju..
Ako je neka infekcija onda bi imala visoku temp..samo je prati..mozda su zubici..jel balavi?
A mozda nije nista, samo faza...
:heart: malo nadam se da je ipak ovo poslednje...i da ce je brzo proci...

bananice nemoj odmah da se preplašiš Gabriel i dan danas začepi uši,čupka,gurka prstić unutra,prevrće a nikada upalu uha imao nije....jednostavno tako reaguje ako mu se neki zvukovi ne dopadnu ili ako je nešto preglasno,a presavijanje uha da pomišljam da će jednom da polomi radi kada je jako umoran i ne može da zaspi...naravno treba proveriti,ali nemoj odmah da te odmah uplaši da je to najverovatnije upala....to uglavnom prati visoka temperatura...

hvala vam svima :cmok2:
sad sam mirnija kad cujem da i druge bebe to rade...
opet je i ovu noc provela isto...plac, budjenje, kad je uzmem smiri se...na 15 min, pola sata, sat...a preko dana sve savrseno normalno

mamice, imam pitanjce, moja cera je malopre imala malo krvi u stolici.. juce i danas ima blagi proliv, juce tek da sam primetila ali danas je vec 3 puta kakila i malopre ta krv.. jel se vama to nekad desavalo? imate ideju sta bi moglo biti? mogu da zakazem pedijatra tek za par dana a do tada... zivci na ivici.. nema tmp i ponasa se skroz normalno.. i da, 11 meseci..

krv je verovatno od naprezanja,pukne poneki kapilar i od toga je ta mala krv,to se dešava...ako je inače ona vedra,bez temperature ili nekih simptoma onda je to to...

jel svetla ili tamna krvi i koliko je ima?
proliv zna da iziritira njihovu sluzokozu i tada se vide ostaci crvene tj. sveze krvi...takodje neke bakterije mogu isto da dovedu do pojave te sveze krvi...nije iskljuceno da je bakterija uzrok i krvi i proliva
pitaj pedijatra za to i opisi detaljno kako je sve izgledalo...da li su tackice, fleke ili koncici krvi, koje boje i sl...ako je njeno opste stanje dobro verovatno da moze da saceka tih par dana...ovo naravno ako se radi o tragovima krvi... ako imas mogucnost da ga zoves, zovi pa ce on proceniti da li je za hitniji prijem...u medjuvremenu devojcici daj sto vise tecnosti zbog proliva
navijamo da sto pre prodje :heart: ...i javi sta se desava

Back